Női kézi BL: Emlékszel, mi volt tavaly ilyenkor? – Ambros Martín

BÁLINT MÁTYÁSBÁLINT MÁTYÁS
Vágólapra másolva!
2018.04.13. 16:15
A hatgólos előny birtokában is koncentráltan, de feszültség nélkül dolgozik a Győri Audi ETO női kézilabdacsapata, amely szombaton a Bajnokok Ligája négyes döntőjéért lép pályára a montenegrói Buducsnoszt Podgorica ellen.
AZ EDZÉSRŐL KÉSZÜLT GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE! (Fotók: Koncz György)
AZ EDZÉSRŐL KÉSZÜLT GALÉRIÁÉRT KATTINTSON A KÉPRE! (Fotók: Koncz György)

Azért más plusz hatról várni az év legfontosabb meccsét.

Emlékszel, mi volt tavaly ilyenkor? – kérdezi Ambros Martín, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője. – Épp elveszítettük a kupadöntőt, a BL-negyeddöntő első meccsén meg kikaptunk Metzben. – Majd elgondolkodik. – Mondjuk aztán megnyertük az egészet."

BÓDI BERNADETT, A GYŐR JOBBSZÉLSŐJE

Jó a hangulat a csapatban, örülünk a hatgólos előnynek, de azért nem dőlünk hátra, mert történtek már csodák, ezen a héten meg pláne, elnézve a foci BL-t. Szóval oda kell figyelnünk. De fegyelmezettek vagyunk, motiváltak, és az erőnket mutatja, hogy ennyi hiányzóval is jó teljesítményt tudtunk nyújtani védekezésben és támadásban is. Szombaton is úgy fogunk odaállni, hogy nyerni akarunk, nem készülünk máshogy semmilyen szempontból, mint bármelyik mérkőzésre. Nyilván tudjuk, mi a tét, de nem izgulunk vagy idegeskedünk – készülünk.”

Ha innen nézzük, nem sokat számítanak az eredmények, de érzésre, hangulatra csak más most az ETO, mint egy éve: a két hete megnyert kupadöntő meg a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének múlt heti, 26–20-szal behúzott első felvonása ad egyfajta..., nos, nem is nyugalmat, mert mi sem áll távolabb ettől a társaságtól, mint hogy lefutottnak vegye a párharcot a Buducsnoszt Podgorica elleni szombati, hazai visszavágó előtt. Nem is önbizalmat, mert ebben a csapatban ilyesmivel nincs gond, a messze nem a legvajkezűbbnek számító átlövő, Anne Mette Hansen is úgy teszi le a cundert a csütörtöki edzés egyik gyakorlatánál Kari Aalvik Grimsbö lába mellé, mint aki megette Görbicz Anitát, és ezzel megszerezte a képességeit.

Inkább egyfajta bizonyosság lengi körül a csapatot olyan szempontból, hogy hiába hiányzik Tomori Zsuzsanna (otthon lábadozik), Nora Mörk (szobakerékpáron tekeri végig az edzést, de a zene az ő telefonjáról szól a bemelegítés alatt), Nycke Groot (neki még kell néhány hét, mire visszatérhet) és Stine Oftedal (ő hétvégén már játszhatna, de felesleges kockáztatni), a Győr ezt is elbírja.

Úgyhogy most a jókedvű mesteremberek magabiztosságával gyakorol a csapat a súlyban és keménységben is a podgoricai védőket idéző tizenéves fiúk ellen, akik néha ugyan kidobálják őket a védőfalból, de hát ez benne lesz a pakliban szombaton is. De Görbicz Anita szemmel is alig követhető hát mögötti passzaira ők sincsenek felkészülve („Semmit sem felejtett irányítóban" – mosolyog Ambros Martín), az erejét lassan teljesen visszanyerő Eduarda Amorimot ők is bajosan tudják megállítani, és Mireya González is éppen úgy pördül le róluk, mint a podgoricai meccsen a Buducsnoszt játékosairól.

Egyre jobban megtalálja a helyét – jegyzi meg a két hónapja szerzett spanyol átlövőről a vezetőedző. – Nem várja tőle senki, hogy egyedül döntse el a meccseket, de ha úgy hozzá tud tenni három-négy gólokat, ahogyan Podgoricában vagy a kupadöntőben, nagy segítségünkre lesz. Az biztos, hogy nagyon szeretne bizonyítani, a final four óriási motiváció neki."

De hát így van ezzel az egész társaság. „Az egész évet azért dolgoztuk végig, ami most jön" – jegyzi meg Yvette Broch, és a többieken is látszik, hogy hatgólos előny ide vagy oda, tisztában vannak vele, mi forog kockán szombaton.

De azzal is, mire képesek.

NŐI KÉZILABDA BL, NEGYEDDÖNTŐ
Buducsnoszt Podgorica (montenegrói)–Győri Audi ETO20–26ápr. 14., 19.00
FTC-Rail Cargo Hungaria–Rosztov-Don (orosz)29–31ápr. 14., 15.00
FC Midtjylland (dán)–Vardar Szkopje (macedón)23–24ápr. 14., 17.00
CSM Bucuresti (román)–Metz (francia)34–21ápr. 15., 17.00
Az időpontok magyarországi idő szerint értendőek.A negyeddöntő győztesei bejutnak a budapesti négyes döntőbe (május 12–13.).

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik