Női kézi BL: az ETO hivatalosan is tiltakozik Görbicz lefejelése miatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.10. 12:43
null
Görbicz szerencsésen megúszta Knezsevics kíméletlenül durva akcióját, de a győriek hivatalosan is <br />tiltakoznak a sportszerűtlenség miatt (Fotó: Szabó Miklós – archív)
A Buducsnoszt Podgorica vendégeként 26–26-os döntetlent játszott a Győri ETO a női kézilabda Bajnokok Ligája középdöntőjében. A túlzott keménységükről is ismert montenegróiak ezúttal átlépték azt a bizonyos határt: Milena Knezsevics, a hazaiak játékosa a mérkőzés legvégén egyszerűen lefejelte Görbicz Anitát, a győriek csapatkapitányát. Kelecsényi Ernő, a zöld-fehér klub elnöke kijelentette: hivatalosan is tiltakoznak az európai szövetségnél (EHF) a történtek miatt.

„Elküldjük a véleményünket és a videofelvételeket az EHF-nek annak érdekében, hogy tiltakozzunk és megpróbáljuk megszüntetni azt a fajta nem is sportszerűtlenséget, hanem inkorrekt magatartást, ami elfogadhatatlan a játéktéren” – nyilatkozta Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO KC elnöke a Magyar Rádiónak.

A zöld-fehér klub első embere abba nem akart belemenni, hogy mi lehet a következménye a tiltakozásnak, utalt rá, hogy az nem az ő feladata. „Egyszerűen csak azt gondolom, hogy ilyen magatartásnak nincs helye a pályán.”

Kelecsényi hozzátette: a podgoricai csapatnak ez a játékstílusa, amelynek fegyvere a megfélemlítésen alapul, de ez most túllépett egy határon. „Két évvel ezelőtt vegyes megítélés fogadta a Bajnokok Ligája-döntő utáni nyilatkozatomat, ám az akkor is tapasztalt játékstílusnak véleményem szerint egyenes következménye az, amit most láttunk, hogy egyes játékosok képtelenek uralkodni magukon” – tette hozzá Kelecsényi.

„A felfokozott meccshangulatban gyakran előfordul, hogy egy-egy játékos elveszíti a türelmét. A tegnapi sportszerűtlen viselkedést nagyon nehezen viseltem, csak mára sikerült lehiggadnom. Bízom benne, hogy a klub beadványa eléri a célját, és a sportszerűség megmarad a kézilabdapályán” – olvasható a győri csapatkapitány, Görbicz Anita nyilatkozata az ETO közleményében.

JÁTÉKVEZETŐI VÉLEMÉNY
A mérkőzés után Henrik Mortensen a koppenhágai repülőjáratra várt, amikor a dán honlap tudósítója megszólaltatta. A beszámoló szerint a játékvezető örült, hogy elmondhatta a véleményét – ha már a pályán sajnálatos módon társával együtt lemaradt a podgoricai Milena Knezsevics roppant sportszerűtlen cselekedetéről..

„Balszerencsénkre nem láttuk a jelenetet, ami mérhetetlenül bosszantó, és szívből sajnáljuk, mert rendkívül gusztustalan megmozdulás volt, amely azonnal piros lapot érdemelt volna" – mondta Mortensen. VÉLEMÉNYE TOVÁBBI RÉSZÉT IDE KATTINTVA OLVASHATJA EL!

A Nemzeti Sport megkeresésére hétfő reggel az EHF-nél úgy reagáltak, hogy természetesen tisztában vannak az mérkőzésen történtekkel, és egyelőre várják a hivatalos jelentések beérkezését. A konkrét esettől és a lehetséges büntetésektől függetlenül leszögezték, hogy az EHF rendszere nem zárja ki, hogy videofelvételek alapján fegyelmi eljárás induljon egy ügyben és ehhez nem szükséges feltétlenül hivatalos tiltakozás egy sportszervezet részéről.

Az EHF sajtóosztálya hétfő késő délután az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy a győriek panasza, a csatolt felvétel, illetve a hivatalos jelentés időközben beérkezett a szervezethez. Jelezte, hogy az esetet hamarosan megvizsgálják, s ezt követően döntik el, indítanak-e fegyelmi eljárást.

Este érkezett a hír: az EHF kezdeményezte fegyelmi testületénél, hogy indítson eljárást a sportszerűtlenségével ellenfele testi épségét veszélyeztető Milena Knezsevics ellen. Az EHF hivatalos honlapján hétfő este megjelent közleményből kiderült, hogy a fegyelmi testület elnöke megvizsgálta az EHF-től kapott hivatalos dokumentumokat, és elindította az eljárást. Knezsevics és klubja szerdáig kapott haladékot, hogy előadja a saját álláspontját az üggyel kapcsolatban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik