Női kézi BL: Görbicz lefejelését gusztustalannak nevezte a bíró

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.03.10. 17:21
null
Milena Knezsevicshez képest a Ljubljana védői finoman bántak Görbicz Anitával (Fotó: Czerkl Gábor, archív)
Az europamester.dk oldal megszólaltatta a Buducsnoszt–Győri ETO (26–26) női kézilabda Bajnokok Ligája-mérkőzés egyik játékvezetőjét, aki gusztustalan, azonnal piros lapot érdemlő mozdulatnak nevezte a győriek játékosa, Görbicz Anita lefejelését – és végtelenül sajnálja, hogy a helyszínen nem észlelték a történteket.

 

A mérkőzés után Henrik Mortensen a koppenhágai repülőjáratra várt, amikor a dán honlap tudósítója megszólaltatta. A beszámoló szerint a játékvezető örült, hogy elmondhatta a véleményét – ha már a pályán sajnálatos módon társával együtt lemaradt a podgoricai Milena Knezsevics roppant sportszerűtlen cselekedetéről..

ELINDULT A FEGYELMI ELJÁRÁS

Este érkezett a hír: az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) kezdeményezte fegyelmi testületénél, hogy indítson eljárást a sportszerűtlenségével ellenfele testi épségét veszélyeztető Milena Knezsevics ellen. Az EHF hivatalos honlapján hétfő este megjelent közleményből kiderült, hogy a fegyelmi testület elnöke megvizsgálta az EHF-től kapott hivatalos dokumentumokat, és elindította az eljárást. Knezsevics és klubja szerdáig kapott haladékot, hogy előadja a saját álláspontját az üggyel kapcsolatban.

„Balszerencsénkre nem láttuk a jelenetet, ami mérhetetlenül bosszantó, és szívből sajnáljuk, mert rendkívül gusztustalan megmozdulás volt, amely azonnal piros lapot érdemelt volna" – mondta Mortensen.

A dán játékvezető elmondta: Európa két élcsapata nagyszerű meccset vívott egymással, csodálatos volt az atmoszféra, nagy élmény volt az esemény részesének lenni – szégyen, hogy egy ilyen megmozdulás beárnyékolja az addig történteket.

„Azóta értékeltük a meccset, sokszor visszanéztük az ominózus jelenetet, és tudjuk, jobban is tehettük volna a dolgunkat – folytatta Mortensen. – Nem mentség, de megjegyzendő, hogy a két játékos a meccs folyamán végig nagy párharcot vívott, és amikor az eset történt, mi az éppen soron következő szabaddobásra összpontosítottunk. A Győr kispadja sem reagált, noha nagyon közel történt hozzájuk az eset. Ha látják, bizonyára óriási balhét csapnak. Még egyszer mondom, ez sem mentség, és nagyon szomorúak vagyunk, mert egy nagyszerű meccs ostoba végjátékba torkollott. Még szerencse, hogy az eset nem befolyásolta a végeredményt."

Mint beszámoltunk róla, Kelecsényi Ernő, a zöld-fehér klub elnöke kijelentette: hivatalosan is tiltakoznak az európai szövetségnél (EHF) a történtek miatt. Az EHF sajtóosztálya az MTI érdeklődésére megerősítette, hogy a győriek panasza, a csatolt felvétel, illetve a hivatalos jelentés beérkezett a szervezethez. Jelezte, hogy az esetet hamarosan megvizsgálják, s ezt követően döntik el, indítanak-e fegyelmi eljárást.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik