Női kézi BL: a macedón sajtó a bírókat is hibáztatta a döntő után

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.05.14. 17:25
null
A szurkolók a csarnok előtt fogadták a kedvenceket (Fotó: Facebook)
Hazaérkezett a női kézilabda Bajnokok Ligája vasárnapi döntőjében második helyet szerző Vardar Szkopje, a játékosokat a sportcsarnok előtt a legfanatikusabb szurkolói fogadták, akik egy hatéves, dicső korszaktól is elbúcsúztak. A helyi sajtó szerint a francia játékvezetők jogtalan hetest adtak meg a 60. percben a Győrnek,  Andrea Lekics pedig sajnálja, hogy nem sikerült feljutni a klubbal Európa tetejére.

 

Talán soha többet nem lesz akkora esélye a Bajnokok Ligája megnyerésére a Vardar Szkopje női kézilabdacsapatának, mint idén: a klub tulajdonosa úgy döntött, a nyártól légiósok nélkül, fiatal macedón játékosokkal folytatja tovább.

Pedig egyre inkább úgy tűnt, beérhet a munka, hiszen amióta a Bajnokok Ligája final fourral ér véget, a Vardar mindig ott volt a legjobb négy között. 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban egyaránt a harmadik helyen végzett, tavaly és idén pedig egyaránt hosszabbításban bukta el a finálét a Győri Audi ETO KC ellen.

A vasárnapi 27–26-os kudarcot nehezen élte meg játékos és szurkoló egyaránt, a 24rakomet.mk oldal többek között a bíráskodást is hibáztatta. Az tény, hogy a 60. percben, egygólos Vardar-előnynél Charlotte és Julia Bonaventura megadott egy véleményes hetest – legalábbis a macedónok szerint (a felvételen az előzmény viszont nem látszódik, hogy Covic belül szaladt át, hogy meg tudja fogni Brochot).

 



 

„Semmit sem tehettünk, ugyanez történt velünk idén, mint tavaly. Sajnos a következő szezonban a Vardar, mint európai tényező megszűnik létezni, ezt a évadot szerettük volna trófeával befejezni”nyilatkozta Szara Risztovszka, a macedónok válogatott jobbszélsője.

A Vardar legjobbja, a hatgólos Andrea Lekics pályafutása során negyedszer játszhatott BL-döntőt, de csupán egyszer szerepelt győztes csapatban (még 2013-ban a Győr színeiben). Ő is azt hangsúlyozta, csalódott, hogy nem sikerült megragadnia a klubnak az utolsó lehetőséget, de ő a saját védekezésükben is látott hibát.

„Nagy megtiszteltetés számomra, hogy öt évet Macedóniában játszhattam, sajnálom, hogy nem úgy sikerült a befejezés, ahogy terveztem. Megpróbáltunk mindent, de 20–19-nél nem úgy védekeztünk, ahogy kellett volna. És ezt követően történt, ami történt” mondta a szerb játékos, aki a nyártól a román CSM Bucuresti-ben szerepel tovább.

(Fotó: Facebook)
(Fotó: Facebook)

A macedón szurkolók hétfőn a csarnok előtt fogadták a hősöket, a sajtó pedig elsiratta a második hazai sztárcsapatot: a 2002-es BL-győztes, 2000-ben és 2005-ben BL-döntős Kometal Gjorce Petrov sikerszériája hasonló véget ért, amikor 2011-ben kiszállt a főszponzor. A klub 17-szeres bajnok volt, a Vardar sikerszériája ennél sokkal rövidebb ideig tartott: 2012-től hat idényen át.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik