Női kézi: az önkormányzat reagált a váci csapat tervezett költözésére

K. T. I.K. T. I.
Vágólapra másolva!
2020.05.29. 17:40
null
Kérdéses a Váci NKSE hazai meccseinek sorsa (Fotó: Török Attila, archív)
Mint beszámoltunk róla, a Váci NKSE a Facebook-oldalán közölte, hogy az új idényben új csarnok után kell néznie, beszámolójuk szerint ugyanis hatvan százalékkal nő nyártól a Váci Sportcsarnok bérleti díja, amit jelen körülmények között nem tud kigazdálkodni az egyesület. A közleményre hivatalos reakciót küldött a város önkormányzata is, ebben kiemelik, az alapbérleti díj nemhogy nem drágul, még csökken is a jövőben a sportcsarnoknál. Az viszont a levélből nem egyértelmű, hogy mi lesz a korábbi 50 százalékos kedvezmény sorsa. Ha a támogatás kiesik, a klub által kifizetett összeg az említett 60 százalékkal nő. 

A Váci NKSE korábbi közleményét ide kattintva olvashatják!

A váci önkormányzat által küldött reakciót tartalmi változtatás nélkül közöljük.

Vác a Nemzet Sportvárosa, ennek megfelelően folyamatosan együttműködik az egyesületekkel és a mindenkori pénzügyi lehetőségeihez mérten támogatja elsősorban az utánpótlás nevelést, másodsorban a profi sportot.

A sportcsarnok 2013-ban megállapított bérleti díja 15 000 Ft/óra volt, melyet múlt héten 12 000 forintra csökkentett az önkormányzat. Ez az összeg jelentősen elmarad az önköltségi ártól és megegyezik, vagy alatta marad más települési sportcsarnokok bérleti díjához képest.

A VNKSE kérése alapján jelenleg 50 százalékos kedvezménnyel használják az egyesület csapatai a létesítményt.

Vác Város Önkormányzata az elmúlt években is mindent megtett a női kézilabda klub sikeres szerepléséért. Több csarnokberuházás esetében biztosította a TAO-pályázat önrészét, amikor azt a klub igényelte. Egy, a korábbi városvezetés által nem támogatott kérelem után már a mostani városvezetés a női kézilabda klub közel 9 millió forintos díjhátralékát is elengedte, a klub pedig az önkormányzati tulajdonú létesítmény számára TAO-s felújítási forrásokat tudott biztosítani. A város kézilabdasport iránti elkötelezettségét jellemzi, hogy a Dunakanyar Kézilabda Akadémia úgy jöhetett létre, hogy a szükséges területet 99 évre ingyenesen bocsátotta rendelkezésre a város. A folyó beruházáshoz intézett kérést az önkormányzat soron kívül kezelte.

Az egyesületek az utánpótlás csapatok bérleti díját el tudják számolni a TAO támogatási rendszerben, így a TAO-n kívüli szponzorok esetleges elmaradása nem érinti ezen bérleti díj kifizetéseket, ezért is érthetetlen számunkra a kiadott, éles hangú közlemény. Vác Város Önkormányzatának fontos, hogy a női kézilabdacsapata eredményes munkáját támogassa, ezért kezdeményezett jövő hétre tárgyalást a csapat elnökével, amelyen egyeztetik a csapat további támogatási igényeit. Bízunk benne, hogy az immár több mint két évtizede az élvonalban remekelő női kézilabda-egyesület továbbra is a sportszerető váci közönség örömére folytatja munkáját.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik