Női kézi: új sportcsarnokot kell keresnie a Vácnak

Vágólapra másolva!
2020.05.29. 12:17
null
A kék mezes Vác új sportcsarnokot keres (Fotó: Kiss Zoltán/Békés Megyei Hírlap)
A női kézilabda NB I-ben szereplő Váci NKSE közösségi oldalán tudatta, hogy új helyszínt kell keresnie az edzéseknek és a mérkőzéseknek, miután a Váci Sportcsarnok bérleti díja jelentősen megemelkedett, így a klub nem tudja finanszírozni. Alább a váciak közleményét tartalmi változtatás nélkül közöljük.

„Kedves Szurkolóink!

A tegnapi napon megkaptuk a következő szezonra érvényes díjtáblázatot a Váci Sportcsarnok bérlése kapcsán.

A kézhez kapott 60%-kal emelt árak és az egyéb kiegészítő szolgáltatások és helyiségek bérletidíj-emelkedését jelen állás szerint egyesületünk nem tudja majd finanszírozni, hiszen ezekkel a pluszköltségekkel nem terveztünk az előttünk álló idényre.

Számunkra teljesen megdöbbentő és elfogadhatatlan az elmúlt években egyesületünk által teljesen felújított Városi Sportcsarnok (tetőhéjazat cseréje, nyílászárók cseréje, sportpadló cseréje, eredményjelző cseréje, öltözőfelújítás, világítás cseréje, kiszolgáló helyiségek légkondicionálásának beruházása) bérleti díjának ezen mértékű váratlan megemelése.

Egyesületünk nagyon szeretne más Pest megyei csapatok cipőjében járni, ahol a több száz milliós önkormányzati támogatás kevésnek számít, ugyanis nálunk folyamatosan csak az lehet a kérdés, hogy 10 vagy 20 millió forinttal járulunk hozzá a város költségvetéséhez a bérleti díjak befizetésével.

Jelenleg, amikor több támogatónk is elhagyta egyesületünket a koronavírus okozta gazdasági helyzet miatt, nincs más választásunk, mint más helyszínt keresni a mérkőzéseink és edzéseink lebonyolítására, ahol kedvezőbb lehetőségek mellett tudnánk szerepelni, és lehet, hogy még értékelnék is, hogy egy nemzetközi kupainduló csapat játszik a csarnokukban.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik