B. Á. 2020.04.10 17:06 Frissítve: 2020.04.10 17:20

Női kézi: az MKSZ döntése után elbúcsúztak az FTC-től

A Magyar Kézilabda-szövetség csütörtöki elnökségi ülésén úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány okozta helyzetre tekintettel berekeszti a bajnokságokat. Az MKSZ határozatát követően a Ferencváros női csapatának két játékosa, Danick Snelder és Klivinyi Kinga elbúcsúzott a klubtól, a nyártól mindketten máshol folytatják pályafutásukat.

Danick Snelder négy év után távozik az FTC-től (Fotó: Török Attila)

 

Snelder szerződtetését február végén jelentette be a Siófok, míg Klivinyivel nem hosszabbítottak a zöld-fehérek, az ő esetében egyelőre nem lehet tudni, melyik lesz a következő együttese.

„Furcsa körülmények között ért véget ez a négyéves fejezet a Ferencvárosnál. Boldoggá tesz, hogy mennyi mindent kaptam és tanultam a klubnál. Jelenleg a biztonság a legfontosabb, de várom, hogy ismét elkezdhessek játszani” – írta a holland beálló az Instagram-oldalán.

A strange way to end this chapter of 4 years with @ftc_kezilabda.. Happy for what it brought me and the things I've learned!! For now staying safe and waiting for the day to start playing again #stayhome #maradjotthon #fradi #overandout

762 Likes, 9 Comments - Danick Snelder (@danicksnelder) on Instagram: "A strange way to end this chapter of 4 years with @ftc_kezilabda.. Happy for what it brought me and..." 
AZ MKSZ VÉGET VETETT AZ IDÉNYNEK, NEM HIRDETNEK BAJNOKOT
A SIÓFOKOT MEGDÖBBENTETTE AZ MKSZ DÖNTÉSE
„ÉRTHETETLEN EZ A DÖNTÉS” – TOMORI IS MEGSZÓLALT

„EZ NEM IGAZSÁGOS” – PENA A FACEBOOKON ÜZENT

Snelder 2016 óta kézilabdázott az FTC-nél, azt megelőzően a hazájában a Hellas Den Haag, illetve a német Thüringer HC játékosa volt. Németországban hat bajnoki címet nyert, míg Magyarországon háromszor volt ezüstérmes, valamint egyszer hódította el a kupát.

„Itt a vége. Sajnos ez a szezon idő előtt lezárult, és nagyon szomorú vagyok, hogy nem lesz több meccsünk ezekkel a szuper lányokkal. Mint már tudjátok, fájó szívvel, de elhagyom a Ferencvárost, így most szeretném megköszönni mindenkinek, aki szurkolt nekünk és szeretett minket/ engem!”

„Kicsit döcögős volt ez a két év számomra a vállsérüléseim miatt, viszont sok fantasztikus embert ismerhettem meg, és boldog vagyok, hogy része lehetek a Fradi-családnak, és hogy ilyen nagyszerű csapattársaim voltak! Óriási élményekben volt részem a csapattal és veletek, szurkolókkal! Remélem, minél hamarabb újra találkozunk. Vigyázzatok magatokra! Hajrá Fradi!” – búcsúzott Klivinyi, aki 2018 nyara óta volt az FTC kézilabdázója, azonban vállsérülése miatt nem tudta igazán megmutatni, mire képes.

Itt a vége Sajnos ez a szezon idő előtt lezárult és nagyon szomorú vagyok hogy nem lesz több meccsünk ezekkel a szuper lányokkal.Mint már tudjátok, fájó szívvel,de elhagyom a Ferencvárost ,így most szeretném megköszönni mindenkinek aki szurkolt nekünk és szeretett minket/ engem! Kicsit döcögős volt ez a 2 év számomra a vállsérüléseim miatt,de sok fantasztikus embert ismerhettem meg és boldog vagyok hogy része lehetek a Fradicsaládnak ,és hogy ilyen nagyszerű Csapattársaim voltak! Óriási élményekben volt részem a Csapattal és veletek szurkolókkal!

2020.05.29 20:51:29

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ha a szerződések rendben voltak jogilag, nehezen értelmezhetők az indulatok.

2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.