Női kézi: cseh szélső és brazil beálló érkezik az ETO-hoz

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.01.05. 15:15
null
Jana Knedlíková (balra) nagy lehetőséghez jutott Orbán Adrienn sérülése következtében (Fotó: mkcse.hu)
A Győri Audi ETO KC-nál folytatja pályafutását a Mosonmagyaróvár cseh szélsője, Jana Knedlíková, illetve a brazil válogatott beálló, Tamires Morena.

A vasárnapi Mosonmagyaróvár–Vác NB I-es mérkőzés után a hazai közönség elbúcsúztatta a 25 éves Jana Knedlíkovát. A 25 éves, cseh válogatott jobbszélső a következő fordulótól Győrben játszik, feladata Bódi Bernadett tehermentesítése, a műtét után lábadozó Orbán Adrienn helyettesítése lesz.

Morena is belevág a légiós életbe
Morena is belevág a légiós életbe

A zöld-fehéreknél folytatja pályafutását a 20 éves Tamires Morena is, aki eddig hazájában, szerepelt, legutóbb a brazil légierő csapatánál, a FAB/Vila Olímpicánál, ám 2014 utolsó napjaiban már a kisalföldieknél edzett. Morena 2013-ban dél-amerikai bajnok volt a legutóbbi világbajnokságot megnyerő brazil válogatottal, az ifjúságiakkal pedig korábban pánamerikai bajnokságot is nyert, posztja szerint támadásban beállóként bevethető.

A két játékost a klub szerdai sajtótájékoztatóján mutathatják be hivatalosan is, amelyen várhatóan szó lesz Ambros Martín szerződéshosszabbításáról is.

TAMIRES MORENA (7) A BRAZIL VÁLOGATOTTBAN

BÓDI TELJESEN RENDBEN VAN
Bódi Bernadett ráijesztett a szurkolókra az utolsó Európa-bajnoki meccsen, amikor mellkasi fájdalmakkal kórházba vitték a franciák elleni összecsapásról, de hétfőre már nyoma sem volt a történteknek.

„Köszönöm szépen, teljesen rendben vagyok – mondta a szélső a gyorietokc.hu-nak. – Valószínűleg nagyon kimerültem arra a mérkőzésre, ez lehetett az oka, hiszen a vizsgálatok semmilyen szervi problémát nem fedeztek fel. Nagyobb volt az ijedtség, mind a valódi probléma.”

„Szerencsére jött tíz nap pihenő, ez tényleg nagyon jól jött, a családdal töltöttem az ünnepeket, és csak 30-án kezdtem edzeni. Teljesen kipihentnek érzem most magam, a formám persze nem százszázalékos, hiszen ilyen hosszabb pihető után újra fel kell hozni magunkat. De Ambros úgy építette fel az edzéseket, hogy most van fizikai, erőnléti és taktikai edzés is, tehát hamarosan újra el kell érnünk a jó formát. Az edzések most nagyon kemények, de szükség is van rá. Az egész csapaton nagy lelkesedést érzek, pozitívan kell gondolkodnunk, összeszedni magunkat, és a nagy meccsekre minden rendben lesz.”

„Más helyzetben vannak az egyes játékosok, például Heidi [Löke] és Maca [Aguilar], akik végigjátszották a világversenyt, ők kapták a legnagyobb terhelést, viszont mentálisan ők vannak természetesen legjobban feldobódva az eredmény miatt – mondta a klubhonlapnak Ambros Martín. – A többiek kicsit többet tudtak pihenni, viszont ők nem annyira boldogok, hiszen hamarabb hazamentek az Eb-ről, mint szerettek volna. Nagyon bízom benne, hogy mindezeket mielőbb maguk mögött hagyják, és a klubfeladatokra tudnak koncentrálni. Jelenleg nagy-nagy motiváltságot látok a csapaton, aminek örülök.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik