nemzetisport.hu 2015.04.21 13:17 Frissítve: 2015.04.21 14:02

Női kézi: Aguilar a következő szezonban is Lunde csapattársa lesz

A Győri ETO női kézilabdacsapatát szezon végén elhagyó Macarena Aguilar a Rosztov-Donban folytatja pályafutását.

Aguilar (jobbra) követi Lundét Rosztovba (Fotó: Szabó Miklós)

 

Mint ismert, a spanyol válogatottal decemberben Európa-bajnoki ezüstöt szerző 30 éves irányító 2014 nyarán érkezett Győrbe, hogy Görbicz Anita gyerekvállalása alatt segítsen a kétszeres BL-győztes csapatnak.

A kisalföldi klub márciusban jelentette be hat játékos, közte Aguilar távozását. A kapus Katrine Lunde klubváltása már korábban ismertté vált, a klasszis norvég légiós szintén a Rosztov-Donban játszik a következő szezonban.

Az ETO-ba érkezik Tóth Gabriella és a holland Cornelia Groot, így Kovacsics Anikóval és a visszatérő Görbiczcel még túlkínálat is lesz az irányító posztján.

„A következő szezonban Rosztovban játszom. Kihívás lesz, de alig várom, hogy része legyek ennek az új projektnek” – írta a közösségi médiában Aguilar, akit az oroszok honlapja az egyik legértékesebb európai játékosnak nevezett.

A Rosztov 1994 óta nem nyerte meg az orosz bajnokságot, a Bajnokok Ligája selejtezőjében pedig rendre elvérzett az utóbbi években. Idén megnyerte az orosz bajnokság alapszakaszát, majd a sikeres negyeddöntő után az Asztrahanocska elleni elődöntőre készül. A két orosz csapat az EHF-kupa negyeddöntőjében is összefutott, ott a Rosztov diadalmaskodott. Az elődöntőben az Érdet kiejtő csapat a Holstebróval vívja a finálét.

A dán Jan Leslie által irányított együttes keretében több légiós is szerepel. A montenegrói Szonja Barjaktarovics és Andjela Bulatovics mellett három ukrán, Viktorija Borscsenko, Julija Manaharova és Olha Perederij erősíti a nagy terveket szövögető együttest. 

2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.

2020.05.01 19:53:09

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Rendnek kell lennie fejekben, lelkekben, öltözőkben és irodákban egyaránt, mert a rend csak így, a maga egészében értelmezhető, érzékelhető. Hiszen részeredmény és részsiker van, de részrend nincs.