Női kézi: Nem is videóztunk a Győr elleni meccs előtt – Elek

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.11.09. 13:06
null
„Ez a csapat éhes, és ebből jó dolgok kerekednek ki” (Fotó: Veres Viktor)
Elek Gábor, az FTC-Rail Cargo Hungaria női kézilabdacsapatának edzője volt a DIGI Sport Reggeli Start című műsorának vendége. A zöld-fehérek a múlt héten két fontos mérkőzésüket is megnyerték, a szakember szerint az elmúlt hetek jó eredményeinek egyik kulcsa, hogy játékosai rendkívül éhesek a sikerre.

 

„Újraindítottunk egy munkafolyamatot, olyan játékosokkal, akik nagyon akarják a sikert, akik szeretnek dolgozni és akik nagyon pozitívan állnak a munkához. Ez a csapat éhes, és ebből jó dolgok kerekednek ki. Ahhoz, hogy többségében magyar játékosaink legyenek, továbbra is ragaszkodunk, ezt az elvet sosem adtuk fel” – mondta Elek Gábor, aki ugyanakkor Nerea Penával is elégedett. Az edző elmondta, a szezon elején a húzóemberek közül Pena volt az, aki formán kívül kézilabdázott, de jól esett neki, hogy játékosa kezdeményezett egy beszélgetést, és az elmúlt két mérkőzésén alázatosan, nagy odaadással játszott, és továbbra is nagyon elégedett a teljesítményével.

NEM VARÁZSLAT A JÓ FIZIKUM„Sokan hajlamosak egy varázslóval azonosítani Tordot (Tord Ellingsen, a Fradit segítő norvég erőnléti szakember – a szerk.), aki mind szakemberként, mind emberként ragyogó személyiség. Nagyon örülök neki, hogy idehívtuk. A szakmai tudása, az ötletei, a tapasztalata óriási hasznára van a csapatnak. Nagyon szeretjük közösen őt. Reméljük, hogy még sokáig a rendelkezésünkre áll, ez nem rajtunk, hanem az anyagiakon múlik. Hat-nyolc hetente tölt itt két-három napot, de folyamatosan kommunikálunk, egyeztetjük a terveket. Harmonikusan és jól tudunk együtt dolgozni, ami feltétlenül pozitív, mert velem nem könnyű.
Elek Gábor beszélt arról is, miként működik a munka Tord Ellingsennel, a Fradit segítő norvég erőnléti szakemberrel.

„Sokan hajlamosak egy varázslóval azonosítani Tordot, aki mind szakemberként, mind emberként ragyogó személyiség. Nagyon örülök neki, hogy idehívtuk. A szakmai tudása, az ötletei, a tapasztalata óriási hasznára van a csapatnak. Nagyon szeretjük közösen őt. Reméljük, hogy még sokáig a rendelkezésünkre áll, és ez nem az anyagiakon fog múlni. Hat-nyolc hetente tölt itt két-három napot, de folyamatosan kommunikálunk, egyeztetjük a terveket. Harmonikusan és jól tudunk együtt dolgozni, ami feltétlenül pozitív, mert velem nem könnyű.”

Elek szerint a Győri Audi ETO KC elleni bajnoki győzelemben nagy szerepe volt annak, hogy a Szucsánszki Zitát nélkülöző csapatról levették a terhet. „Levettük a felelősséget a csapatról. Még csak nem is videóztunk közösen. Én többször megnéztem a győrieket, és röviden elmondtam a játékosoknak, hogy mire számíthatunk. Amikor háromnaponta játsszuk a mérkőzéseket, akkor figyelni kell arra is, hogy a fejeket se töltsük túl. Ezen a héten a fő feladat a Thüringer HC elleni meccs volt.”

Elek szerint az ősz egyik meghatározó pontja számukra a Dunaújváros elleni meccs volt. „Sajnos, azt kell, mondjam, Dunaújvárosban a mérkőzés képe alapján szereztünk egy pontot. Nem dühít. Tisztában voltam vele, hogy egy újjáalakuló csapatnak vannak ilyen meccsei. Az a meccs adott lökést, helyre tette a fejeket is, de megmutatta, hogy milyen erő van bennünk. A Fleury elleni meccs hasonló volt, ott még nagyobb hátrányból álltunk fel, de több volt az idő is.”

Amikor a szakembert arról kérdezték, Siófokon nem lett volna-e kedve fekvőtámaszokat nyomni, Elek egy félmosoly kíséretében válaszolt. „Kedvem lett volna, de nem hiszem, hogy ez lett volna a kulturált válasz bizonyos dolgokra.” Mint ismert, Christian Dalmose, a Siófok jelenlegi trénere annak idején a Viborg szakvezetőjeként fekvőtámaszokat nyomott meccs közben közte tíznél.

A Fradi edzője szerint annak ellenére, hogy eddig remekül alakul számukra a szezon, nem szabad irreális célokat megfogalmazni a csapat számára. „A bajnokságban a versenykiírás miatt lehet hibát javítani, a BL-ben ez nem áll rendelkezésre, ezért inkább efelé koncentrálunk. Nagy közhely, de ránk igaz, mindig a következő meccs a legfontosabb. (…) A címvédésről lássuk be, hogy az ETO lehetőségei és kerete sokkal jobb, mint a miénk. Ha sikerül a címvédés, boldogok leszünk, de ha nem, nem esünk kétségbe, a bajnoki döntő a kötelező. A BL-ben pedig az, hogy tavasszal is tudjunk jó meccseket játszani. Nincs értelme több konkrétumról beszélni annyira kiegyenlített a mezőny. A vágyakat nem szabad célokra lefordítani, mert fölösleges terhet rak a csapatra, fölöslegesen izgatjuk a szurkolóinkat, szponzorainkat. Azt kell kimondani, amit feltétlenül el kell érni.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik