Női kézi: a Győr leendő edzője fizetetlen szabadságra ment, hogy NB I-es edző lehessen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.28. 21:16
 A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata ma jelentette be, hogy a nyártól az eddigi másodedző, Danyi Gábor veszi át a csapat irányítását a távozó spanyol Ambros Martíntól. A leendő szakvezető a Nemzeti Sportnak már beszélt a jövőre vonatkozó elképzeléseiről, egy másik interjúban pedig a kezdeteket is felidézte, elmesélve, hogyan lett belőle NB I-es edző, és visszaemlékezett azokra az évekre, amikor még tanárként dolgozott.

„1987-ben még kézilabdáztam a PEAC egyetemi csapatban, amikor már elkezdtem edzősködni, és akkor végeztem el a tanárképzőt, ami után rögtön tanítani is kezdtem a pécsi testnevelési iskolában (TÁSI), valamint felkértek, hogy az egyetemen is tartsak órákat. Több mint tizenhét éven keresztül tanítottam és mellette persze edzősködtem is. Az NB I-ben először 1992-ben dolgozhattam vezetőedzőként, a pécsi női csapatnál, amellyel az 5. helyen végeztünk. Emlékszem, akkoriban az iskolában egy évig fizetetlen szabadságra kellett menjek, hogy elvállalhassam az edzői felkérést" – idézte fel a kezdeteket a Győri Audi ETO KC leendő szakvezetője, Danyi Gábor a ChampSport Agency interjújában. A szakember azt is elmesélte, hogy az elmúlt húsz évben még iskolaigazgató is volt.

„A 2000-es évek elején a PEAC női csapatával megnyertük az NB I/B-t, majd több szezonon keresztül lifteztünk az első és a másodosztály között. Abban az együttesben szinte mindenki egyetemista volt, mert kimondottan fontosnak tartottam, hogy a sport mellett tanuljanak is a játékosaim, hogy a sportpályafutásuk után is legyen a kezükben egy végzettség, tudjanak mihez kezdeni az életben. Aztán 2001-től Róth Kálmán mellett elkezdtem dolgozni a női utánpótlás-válogatottaknál, 2001 és 2013 között voltam a női junior- és ifjúsági válogatottak edzője. Eközben Pécsen kineveztek a helyi sportiskola igazgatójának, majd a városi sportlétesítmények igazgatóságához kerültem, 2008-tól pedig az NB I-es pécsi férficsapatot is irányíthattam. 2011-ben aztán fordulóponthoz érkeztem, és akkor jött Róth Kálmán ajánlásának is köszönhetően a Győr másodedzői felkérése, amire nem lehetett nemet mondani, még úgy sem, hogy a Dunaferrhez is hívtak vezetőedzőnek."

A múltidézés mellet a jövőt érintő feladatokra is kitért; elmondta, hogy az egyik legfontosabb szakmai feladatnak például a sérülések számának csökkentését tartja a következő szezonra nézve.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik