Női kézi: a Győr beállója nem bánja a fokozott terhelést

Vágólapra másolva!
2018.10.13. 15:44
null
Brattset örül a sok játéklehetőségnek (<strong>Fotó</strong>: Koncz György)
A női kézilabda Bajnokok Ligájában címvédő Győri Audi ETO KC norvég beállója, Kari Brattset örül az eredetileg tervezetthez képest több játéklehetőségnek, és nem tart a kisalföldi klub esetében mindig érezhető nagy nyomástól. 

A 27 éves beálló a norvég Vipers Kristiansand együtteséből igazolt a 14-szeres magyar bajnokhoz. Eredetileg Yvette Broch poszttársának érkezett Brattset, de a holland váratlanul karrierje szüneteltetése mellett döntött, így nagy feladat hárult a frissen igazolt légiüsra.

„Yvette fantasztikus játékos, aki nagyon fontos a klub számára, engem is meglepetésként ért a bejelentése. Már vártam, hogy együtt játszhassak vele. Viszont ez egy jó lehetőség, hogy tovább fejlődjek. Az első pillanattól kezdve érzem a bizalmat, és a sok játéklehetőség segít abban, hogy minél gyorsabban beilleszkedjek” – mondta Brattset a stregspiller.com-nak.

„A Győrnek hatalmas a tekintélye kézilabdában. A klub folyamatosan ott van az élmezőnyben, mindig is arról álmodtam, hogy itt játszhassak, szóval nem sokat gondolkoztam a döntésen” – tette hozzá, majd elárulta, hogy mi a legnagyobb változás az életében a korábbiakhoz képest.

„A Vipersnél heti két napot dolgoztam, most viszont már teljes mértékben a kézilabdára koncentrálhatok. Nagyszerű ennek a részese lenni, minden körülmény adott, szeretnénk minél jobban teljesíteni.”

A norvég kézilabdázót ezután arról kérdezték, hogy milyen hatással lehet a klubra nehezedő nyomás a sorozatos sikerek után.

„Én hiszek abban, hogy a nyomás csak pozitív hatással lesz a teljesítményünkre. Nagyon sok jó csapat van a Bajnokok Ligájában ebben a szezonban, de figyelembe véve az ambícióinkat és a csapatunkat, jó esélyeink vannak.”

A legrangosabb európai kupasorozatban még akár a korábbi együttesével, a Vipers Kristiansanddal is összekerülhet a középdöntőben a Győr, ha mindkét csapat továbbjut a csoportjából.

„Ha összekerülnék a volt csapatommal, az nemcsak különleges, de mindenképp nagy élmény is lenne. Nagyon sok barátom van Kristiansandban, és jó lenne viszontlátni őket.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik