Női kézi: „Üresnek érzem magam” – Broch felfüggesztette pályafutását

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.03. 17:21
null
Yvette Broch egy időre abbahagyta a kézilabdát (Fotó: Török Attila)
Felfüggesztette pályafutását Yvette Broch, a Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapatának holland válogatott beállója.

A 27 éves, 185 centiméter magas kiválóság 2015-ben igazolt Győrbe, az elmúlt három szezonban két Bajnokok Ligáját, három bajnoki címet és két Magyar Kupát nyert a csapattal. Döntésének hátterében az áll, hogy a legutóbbi két idényben óriási terhelésnek volt kitéve: Heidi Löke várandósága és Anja Althaus sérülése miatt Broch gyakorlatilag végigjátszotta a mögöttünk hagyott két szezont.

A holland kézilabdázó a mai rendkívüli sajtótájékoztatón könnyek között olvasta fel levelét:

„A Győri Audi ETO KC-nál minden kézilabdázással kapcsolatos álmom teljesült. Soha nem hittem volna, hogy a sok-sok trófea mellett még annyi mindent kapok a társaktól, az edzőktől, a kollégáktól és a szurkolóktól. Egy varázslat volt, amit Győrben átéltem, ezt csak az tudja elképzelni, aki részese lehetett. Az előző volt a legjobb idényem, főleg ahogy sikerült a trófeákat megnyerni, de most üresnek érzem magam. Az egészségem a legfontosabb, hallgatnom kellett a testem és a lelkem jelzéseire, ezért pihenőt fogok tartani. Nehéz döntést kellett meghoznom, most magamat választottam. Ha visszatér a kézilabdázás iránti vágyam, csak Győr az a hely, ahol a folytatást el tudom képzelni, és hálás vagyok, hogy erre lehetőséget is kapok a klubtól" – indokolta meg döntését Broch.

Így ismertette döntését Broch

„Csak felsőfokú jelzőkkel tudok beszélni Yvette Brochról, aki az elmúlt egy évben bizonyította, hogy a világ egyik legjobb beállója – mondta Danyi Gábor, a Győri Audi ETO KC vezetőedzője. – Nekem azonban nemcsak játékosként, hanem fantasztikus emberként is az emlékeimben marad, kevés hozzá hasonló mentalitású emberrel találkoztam pályafutásom során. Nagyon szeretnénk, ha egyszer visszatérne, ezért mindenben támogatjuk a jövőben is. Egyébként úgy is váltunk el egymástól, hogy azt mondtuk egymásnak, 'a viszontlátásra!'”

Danyi Gábor az idén nyáron szerződtetett Kari Brattsetre és az ifjúsági válogatott Varga Emőkére számíthat beálló poszton Broch kiválása után.

„Már idén májusban, az előző szezon végén láttuk Yvette-en, hogy teljesen elfogytak az energiakészletei. Közösen bíztunk benne, hogy a szinte teljes kimerültség után a nyári szünetben szervezete képes lesz regenerálódni, és társaival megkezdheti július közepén az előttünk álló szezonra a felkészülést. Yvette azonban csütörtökön arról tájékoztatott, hogy nincs az élsportra megfelelő állapotban, és kérte, hogy szüneteltessük szerződését. A mai napon közösen megegyeztünk, így Yvette Broch szerződése a 2018–2019-es szezonra vonatkozóan továbbra is él, viszont módosítottuk. Bízunk benne, hogy elsősorban az idő és a megfelelő regenerációs kezelés, valamint pihenés hatására a világklasszis játékos állapota ismét a régi lesz, ezért szó sincs a szerződése megszüntetéséről. Yvette Broch továbbra is a Győri Audi ETO KC játékosa, és visszavárjuk” – szögezte le Bartha Csaba klubelnök.

Természetesen megvizsgáljuk a lehetőségét a beálló poszt megerősítésének, de mivel minden csapat kialakította már a keretét az idei szezonra, nincs könnyű dolgunk” – folytatta Bartha.

Broch a holland válogatottal 2015-ben világbajnoki, 2016-ban Európa-bajnoki ezüstérmet szerzett, míg tavaly vb-harmadik lett a nemzeti csapattal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik