Női kézi: 3 meccsen 29 gól – a magyar légiós Rasmussennek is bizonyítana

Vágólapra másolva!
2018.01.19. 10:45
null
Planéta Szimonetta a Facebookon jelentkezett blogbejegyzéssel
A Chambray-ben légióskodó magyar átlövő, Planéta Szimonetta a francia élvonalban a legutóbbi három fordulóban összesen 29 gólt szerzett. Formájáról, a francia bajnokságról és a jövőre vonatkozó terveiről blogbejegyzésben számolt be menedzsmentje Facebook-oldalán.

 

Planéta Szimonetta az előző szezon végén igazolt a Chambray Touraine-hez. Az első hónapokban még időre volt szüksége, de az utóbbi találkozókon már jóval több időt is tölt a pályán, mint a szezon elején, és úgy tűnik, mostanra épült be teljesen a csapatba, hiszen a legutóbbi három fordulóban 29 gólt szerzett (az egyéni statisztikái itt tekinthetők meg, a francia élvonal hivatalos honlapján).

„Az előző három meccsem után, melyeken sorrendben kilenc, hét majd legutóbb tizenhárom gólt tudtam lőni, valóban adódhat a kérdés, hogyan sikerült ennyiszer a kapuba találnom, miután azt megelőzően nem volt ennyire gólerős a játékom. Az egyik oka, hogy a belső posztokon nagyon sok a sérült játékosunk, rajtam kívül nincs, aki átlőjön, ezért sokkal nagyobb felelősség hárul rám. Én pedig élvezem ezt a helyzetet, jót tesz az önbizalmamnak, hiszen pont azért igazoltam ide, hogy minél többet legyek játékban, hogy minél inkább a csapat segítségére tudjak lenni. Korábban harminc perceket voltam a pályán átlagban, most ötvenet, mert a védekezésben is jóval több szerepet kapok hál' istennek, és ennek meg is van az eredménye” – írja a ChampSport menedzseriroda Facebook oldalán megjelent blogbejegyzésben Planéta.

„Rengeteget gyakorlom edzéseken a játéknak ezt a részét, külön kérem is az edzőket, hogy bizonyos feladatokat még többet gyakorolhassak – folytatta a 24 éves, 198 centi magas átlövő. – Meg tudom csinálni, képes vagyok rá, és itt meg is kapom a lehetőséget arra, hogy ezt bizonyíthassam. Hiába gyakorolnék ugyanis, ha meccshelyzetben nem próbálhatnám ki magam, akkor nem tudnék fejlődni, de itt számítanak rám védekezésben is. Ez azért is fontos, mert Kim Rasmussen szövetségi kapitány is azt kérte, hogy ebben lépjek előre, illetve a kifelé, a szélek felé történő játékban, ahhoz, hogy újra számításba vehessen. Erre is sokkal jobban figyelek, mint korábban, mert az egyik célom, hogy visszakerüljek a válogatottba.”

Amikor Planéta legutóbb hosszabb interjút adott a Nemzeti Sport Online légiósokkal foglalkozó sorozatában, akkor még a német Thüringer HC-ban játszott a Győri ETO kölcsönjátékosaként. Mostani blogbejegyzésében összehasonlította a német, a magyar és a francia bajnokságot. Elmondta, a francia bajnokságot több szempontból, taktikailag és az erőviszonyokat tekintve is a magyarhoz tudná hasonlítani, és abban is van hasonlóság, hogy az emberek sokkal jobban szeretik a kézilabdát, mint például Németországban.

A teljes blogbejegyzésben – melyet itt olvashat el – Planéta csapata céljairól is ír, és szóba kerülnek a tetoválásai is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik