Női kézi: Planéta Szimonetta Franciaországban folytatja – hivatalos

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.03.10. 14:25
A Győri ETO-val közös megegyezéssel szerződést bontó Planéta Szimonetta a következő szezontól kezdve Franciaországban folytatja pályafutását. A 38-szoros magyar válogatott jobbátlövő a német Thüringer HC-t hagyja el a Chambray Touraine kedvéért.

A 23 éves, 198 centiméter magas játékos legalább két évig erősíti a francia klubot, amelynek ő az első új szerzeménye.

„Szimonetta óriási erő a jobb oldalon. Hatalmas lövőereje van, képes messziről is betalálni, olyan játékos, akihez hasonló nem volt a csapatunkban ebben az idényben” – mondta a csapat edzője, Guillaume Marques, aki hozzátette, Planéta kemény játékos, aki termetének köszönhetően a védekezésben is nagy hasznára válhat a csapatnak. Elmondta, még mindig nagyon fiatal játékosról van szó, aki ennek ellenére sokat szerepelt már a Bajnokok Ligájában.

Az idény hátralévő részét sérülése miatt kihagyó Planétát magyarul köszöntötték a hivatalos honlapon.



Planéta kölcsönben szerepelt a németeknél, a játékjoga a Győré volt, a magyar klubbal azonban most szakított.

„A játékos kérésének megfelelően – szem előtt tartva Planéta Szimonetta, valamint a magyar női kézilabdázás és a válogatott közös érdekeit is – a klub úgy döntött, hogy közös megegyezéssel felbontja a még érvényes kontraktust azért, hogy az átlövő olyan helyen tudjon szerepelni, amely jobban szolgálja fejlődését” – olvasható a győriek közleményében.

A jobbátlövő leendő francia csapatában szerepel a tunéziai válogatott Muna Sebba vagy a volt francia válogatott kapus, Linda Pradel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik