Mocsai: Fontos lépést tettünk a csoportelsőség felé

Vágólapra másolva!
2011.02.20. 13:25
null
Iváncsik Gergő (középen) és együttese nagy lépést tettek a csoportelsőség felé (Fotó: Veres Viktor)
Címkék
Felemás napot tudhatnak maguk mögött a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában szereplő magyar csapatok: az MKB Veszprém a Tatran Presov legyőzésével nagy lépést tett a csoportelsőség felé, míg a Pick Szeged a hajrában bukott el a Schaffhausen otthonában. Alábbi cikkünkben a meccs utáni reakciókból válogattunk.

 

A hazai pályán eddig veretlen Veszprém 33–22-re győzték le a Tatran Presov együttesét, így a hatos éléről várják a befejező, Kolding és Montpellier elleni idegenbeli találkozót. Mocsai Lajos szerint fontos lépést tettek a csoportelsőség felé.

„Tizenöt percig nehezebben boldogultunk, aztán az Eperjes nem tudta követni a tempónkat. A második félidőben, nagy előnyünk tudatában is komolyan vettük a találkozót, amelyen fontos lépést tettünk a csoportelsőség felé" – mondta Mocsai Lajos, a Veszprém mestere a meccs után.

„Gratulálok az ellenfelünknek. A vb óta kitűztük azt a célt, hogy a BL-re összerázódjon a csapat, jó úton járunk, hogy ez sikerüljön. A Presov megpróbálta az erősségét, a gyors játékot játszani, ennek ritmusát gyorsan felvettük" – idézte Császár Gábort a klub hivatalos honlapja.

„Már a szünetig elhúztunk, mert a belső posztokon pontos passzokat, jó labdákat kaptunk a látványosan cselező, gólokat is szerző Császár Gábortól, kitűnően védett Fazekas Nándor, a szélsőink pedig lerohanásokból voltak eredményesek" – válaszolta a bokasérülésből felépülő horvát Renato Sulic a Nemzeti Sportnak arra a kérdésre, hogy minek köszönhette a könnyed sikert a Veszprém.

Közben, a kínos vereségről elterelve a szót, arra panaszkodott a szomorú Rastislav Trtík, a felvidékiek edzője, hogy pénteken még 38.5 fokos láz gyötörte, és bizonytalan volt, eljöhet-e egyáltalán az eperjesiekkel a veszprémi meccsre.

A veszprémiek közül egyedül Dejan Perics kapus hiányzott a csatából, mert október végi térdműtétje után csak néhány napja kezdhette meg a speciális kapusedzéseket, és leghamarabb a jövő héten a Kolding vagy a záró fordulóban a Montpellier ellen térhet vissza.

„A civil életre már jó a térdem, és remélem, hamarosan újra segíthetek együttesemnek. Ezért mindent megteszek az edzéseken" – mondta a csapatkapitány, aki öltönyben ölelgette győztes csapattársait, s mindegyikükhöz volt egy-két jó szava.

A Pick Szeged sokáig kézben tartotta a mérkőzést a Schaffhausen otthonában, vezetett is, de a hajrából a házigazdák jöttek ki jobban, az elfáradó vendégek pedig a végén szétestek.

„Elfáradtunk, elfogytunk – mondta Katzirz Dávid a meccs után. – Nagy lehetőséget hagytunk ki, amihez az is kellett, hogy a játékvezetők olykor »választékosan« fújjanak. A Valladolid és az Aalborg ellen hátralévő meccsek közül valamelyiket meg kell nyernünk, nem engedhetjük, hogy ilyen kedvező helyzetből kicsússzon a kezünkből a továbbjutás."

„Gratulálok a hazai csapatnak, de a sajátomnak is, amely a nehézségei ellenére is becsülettel végigharcolta a találkozót. A végjátékban a hazaiak feljavuló kapusteljesítménye és a nyitott védekezés elleni gyenge támadójátékunk eredményezte a vereségünket" – nyilatkozta Skaliczki László, a szegediek edzője.

Ha a vereség még nem lenne elég, két játékos is megsérült a szegedieknél a BL-meccsen. A klub honlapjának tájékoztatása szerint Tomás Stranovsky egy ütközés után vállizület-sérülést szenvedett, amelyből a felépülése legalább két hétig eltart. Zubai Szabolcs kicsit szerencsésebb volt, az ő bokasérülése 3-4 nap alatt helyre jön, biztosan játszhat majd a jövő hétvégi, Valladolid elleni BL-meccsen.

FÉRFI KÉZILABDA BL, B-CSOPORT, 8. FORDULÓ – EMLÉKEZTETŐ
MKB VESZPRÉM–TATRAN PRESOV (szlovákiai) 33–22 (21–10)
Veszprém, 5000 néző. V: Kim, Morten (norvégok)
MKB VESZPRÉM: FAZEKAS – IVÁNCSIK T. 4, Vujin 6 (2), CSÁSZÁR 4, Sulic 3, TERZIC 4, Iváncsik G. 4. Csere: Liszkai (kapus), Lusnyikov, Pérez 3, Laluska, Gulyás 2, Korazija 1, Nagy K. 2, Vilovszki, Eklemovics. Edző: Mocsai Lajos
TATRAN PRESOV: Krupa – Urban 2, Kristopans, Dudás, Pekar 1, Tumidalsky 2, ANTL 7 (2). Csere: Popcak (kapus), Radcenko 1, Mazár, Mazur 1, MIKECI 3, Babjak 1, KROK 4. Edző: Rastislav Trtík
Az eredmény alakulása. 4. p.: 3–3. 18. p.: 13–7. 27. p.: 19–9. 45. p.: 28–14
Kiállítások: 10, ill. 8 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 2/2
C-CSOPORT, 8. FORDULÓ – EMLÉKEZTETŐ
KADETTEN SCHAFFHAUSEN (svájci)–PICK-SZEGED 31–27 (12–15)
Winterthur, 1100 néző. V: Schaller, Wutzler (németek)
SCHAFFHAUSEN: GUSTAVSSON – J. Filip 5, JURCA 7, PATRAIL 8 (5), Graubner 1, KUKUCKA 5, Starczan. Csere: Quadrelli (kapus), Ursic 4, Goepfert 1, Bucher, Sztojanovics. Vezetőedző: Petr Hrachovec
SZEGED: Mikler – Stranovsky 2, Baláz 1, Lékai 5, ZUBAI SZ. 5, KATZIRZ 4 (1), Vadkerti 1. Csere: TATAI (kapus), Herbert, BUTENKO 5, Sulc 4 (1), Grünfelder, Bajorhegyi. Vezetőedző: Skaliczki László
Az eredmény alakulása. 3. p.: 1–1. 7. p.: 2–3. 11. p.: 3–7. 16. p.: 6–8. 26. p.: 10–14. 34. p.: 14–16. 43. p.: 20–23. 48. p.: 25–24. 54. p.: 26–26. 56. p.: 28–26
Kiállítás: 12, ill. 14 perc
Hétméteresből: 5/5, ill. 3/2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik