MKSZ: éremesélyes válogatottak, szélesebb bázis - Kocsis Máté programja

Vágólapra másolva!
2015.04.09. 17:36
null
Kocsis Máté (jobbról a második) ismertette programját (Fotó: MKSZ)
Világversenyeken éremeséllyel induló válogatottakat, a meglévőnél szélesebb utánpótlásbázist, infrastrukturális fejlesztéseket és a sportág eddiginél hatékonyabb népszerűsítését szeretné elérni Kocsis Máté, aki pályázik a Magyar Kézilabda Szövetség (MKSZ) elnöki posztjára.

 

A Fidesz kommunikációs igazgatója, Józsefváros polgármestere csütörtökön sajtótájékoztatón mutatta be az elnökségbe jelölt csapatát – amiről a Nemzeti Sport elsőként számolt be korábban –, illetve a programját. Kiemelte, megtiszteltetésnek tartja, hogy felkérték elnöknek, és hangsúlyozta, komoly szakmai stáb áll mögötte.

Kocsis Máté tiszteletbeli elnöknek jelöli Mocsai Lajos „sikerkapitányt", a Testnevelési Egyetem rektorát, akinek „tapasztalatára, tudására, kapcsolataira szüksége van a magyar kézilabdázásnak". Mocsai Lajos elmondta többek között, hogy szeretné, ha a jövőben az eddiginél több fiatal tehetség jutna szóhoz élvonalbeli klubokban. Az ő területe lenne az edzőképzés és a tudományos munkák kidolgozása.

A női válogatottakért és a női utánpótlásért Pálinger Katalin és Radulovics Bojana olimpiai és világbajnoki ezüstérmesek felelnének az elnökségben. A férfi válogatottak és a férfi utánpótlás ügye Marosi László területe lenne. Oláh Sándor az amatőrök ügyének összefogásáért, Bardóczy Gábor a TAO-pénzekért, Győrfi János a sporttudományért és az innovációért, Tállay András a sportegészségügyért és a teljesítménymérésekért felelne az elnökségben. Az elnökségnek az elnökön kívül nyolc tagja van, ebből még egy hely kiadó Kocsis névsorában. Információink szerint a fennmaradó helyre három jelölt van, és várhatóan a jövő hét elején nevezi meg Kocsis az utolsó jelöltjét. A főtitkár Novák András lenne.

Az elnökjelölt elmondta, hogy tovább szeretné folytatni az elmúlt esztendőkben elkezdett munkát, emellett fontos cél a magyar válogatottak nemzetközi szereplésein az éremesély biztosítása, a nemzeti csapatok további erősítése, ennek feltételeit szeretné megteremteni az új elnökség. Kifejezetten erős marketing-munkát szeretne az MKSZ a sportág mögé tenni, annak érdekében, hogy az utánpótlás-játékosok még inkább felnézhessenek a klasszisokra

A 33 esztendős Kocsis Máté jelezte: szeretnének csarnokokat építeni, illetve a meglévőket felújítani, hogy még több gyereknek legyen kedve és lehetősége ezt a sportágat választani. Az elnöki program része az az elképzelés is, hogy létrehoznak egy központi adatbázist, amelyben minden játékos szerepel.

Hozzátette: azért is tartották a sajtótájékoztatót a budapesti Tüskecsarnokban, mert szeretnék, ha az új létesítményben a kézilabda nagy teret kapna. Megjegyezte: kívánatos lenne, ha a fővárosban megerősödne a férfi kézilabdázás.

Az MKSZ küldöttgyűlését jövő pénteken tartják. Kocsis mellett a korábbi 206-szoros válogatott átlövő, Farkas Ágnes is jelölteti magát. A 2011 júniusa óta elnök, Vetési Iván családi okokra hivatkozva március 5-én jelentette be, hogy nem száll harcba ismét a posztért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik