Matics: a Fradi csak a Veszprém ellen esélytelen

SIMON JÓZSEFSIMON JÓZSEF
Vágólapra másolva!
2010.07.21. 19:16
null
A Fradi szerb edzője merésznek tűnő tervekkel várja a szezont (Fotó: Mirkó István, NS-archív)
A Fradi férfi kézilabdacsapatának tavaly ősszel szerződtetett szerb trénere, a Pick-Szeged hajdani válogatott balszélsője és sikeredzője, Vladan Matics a következő bajnoki évadban csak a BL-ben is a legjobbak közé számító MKB Veszprémmel szemben tartja abszolút esélytelennek a nyáron alaposan megerősített csapatát.

A fiatal, sikeréhes Matics a magyar bajnoki mezőny további tíz gárdájától nem félti az FTC-CityLine-t, mert azt mondja, a nyáron igazolt szerb és magyar kitűnőségekkel csapata igyekszik állni a versenyt akár a Pick-Szegeddel vagy a Carbonex-Tatabányával is.

 KELECSEVICS: MÉG HÁROM ÉV
Az új játékosok köszöntése és a távozóktól való búcsúzkodás közben, szinte a „színfalak mögött” történt: a Fradi három évvel meghosszabbította a gólerős szerb (ám januárban a bosnyák válogatottba meghívott) Marinko Kelecsevics szerződését.

„Az előző évadban sok viszontagságot, sérülést túlélő együttesem tagjai másfél hónap nyári szabadságot kaptak, s a kipihent fiúk az első tréningen maguk is elismerték, ez bőven elegendő volt a feltöltődésre – mondta a Nemzeti Sportnak Matics, akinek a vezetésével a Fradi megmenekült a kieséstől, és a kilencedik helyen végzett a bajnokságban. – A következő évadban jóval jelentősebb sikerekre törhetünk, mert hat rutinos játékost igazoltunk, valamint három nagy tehetséget felhoztunk az ifiből."

Matics hozzáfűzte, ezekkel a változásokkal jelentősen megerősödött a Ferencváros, amelytől persze most a klub szponzorai és vezetői is látványosabb játékot és lényegesen jobb eredményt várnak.

 A NYÁRON IGAZOLT HAT JÁTÉKOS
Bakos György (balszélső) – két évre a PLER-től
Buday Dániel (irányító) – egy évre Csurgóról
Igor Kos (horvát jobbátlövő) – két évre Szegedről
Bojan Mirilo (szerb irányító) – egy évre Tarket Backa Palankától
Teodor Paul (kapus) – egy évre a Veszprémtől kölcsönbe
Tóth József (irányító) – két évre a PLER-ből
Elköszönt a Fraditól, és visszatért Gyöngyösre Kiss Imre (jobbátlövő), és ebbe a klubba szerződött Sándor Roland (irányító) is. Kovács Gergely (beállós) Százhalombattán folytatja, Morocz Zsolt (balszélső) és Tóth Koppány (kapus) klubot keres.

„Ezzel a nagyszerű kerettel, ha elkerülnek bennünket a súlyos, sorozatos sérülések, nagyot léphetünk előre, és a bajnokságban ott lehetünk az élboly mögött, de legalábbis felzárkózhatunk hozzá – folytatta Matics. – Ha megvalósul ez az álmunk, még európai kupaindulási jogot is szerezhetünk."

Az MKB Veszprémről szólva persze Matics edző is elismerte, hogy Mocsai Lajos gárdáját az előttünk álló idényben sem nagyon tudják megszorongatni magyar ellenlábasai.

„A bajnoktól eltekintve, az összes többi magyar ellenfelünkkel megpróbáljuk felvenni a versenyt. Szerintem jó eséllyel, mert senkitől sem félünk!" – zárta kitűnő magyarsággal adott nyilatkozatát és esélylatolgatását a Fradi szerb trénere.

 A csapat az első tesztmérkőzését augusztus 3-án hazai pályán játssza a Csurgóval.

AZ FTC-CITYLINE KERETE, 2010–2011 
Kapusok: Perger Zsolt, Teodor Paul, Tamási Zsolt
Jobbszélsők: Bendó Csaba, Wieszt Zsolt
Jobbátlövők: Igor Kos, Wieszt Károly, Karap Gábor
Beállósok: Török Zsolt, Martin Mazák, Kovács Ádám
Irányítók: Buday Dániel, Bojan Mirilo, Tóth József
Balátlövők: Marinko Kelecsevics, Czina József
Balszélsők: Bakos György, Németh Tamás
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik