Krivokapics: Mindenki otthagyta a szívét a pályán

Vágólapra másolva!
2012.04.06. 20:19
null
Nagy az öröm: egy lépéssel közelebb Londonhoz (Fotók: MTI)
Címkék
Heroikus küzdelemben emlékezetes győzelmet aratott a magyar kézilabda-válogatott Macedónia ellen a göteborgi olimpiai selejtezőben. Mocsai Lajos szövetségi kapitány is a csapat küzdeni tudását emelte ki, míg az ellenfél elismerte, a mieink jól felkészültek belőlük. Császár Gábor szerint a brazilok ellen sem hibázhatunk, míg Gulyás Péter elmondta, ilyen védekezéssel bárkit megverhetünk. "Mindenki otthagyta a szívét a pályán" - tette hozzá Krivokapics Milorad. Vélemények egy nagy pénteki győzelemről.

Mocsai Lajos szövetségi kapitány szerint a magyar férfi kézilabda-válogatott küzdeni tudása példaértékű:

„Fantasztikus küzdelmet vívott egymással a két csapat, kiegyenlített erők küzdelmét hozta a meccs. A felkészülésünk jól sikerült, a védőjátékot jól építettük fel, bár sok volt a kiállítás. A macedón válogatott kreatív, fegyelmezett játékra képes, nem egyszerű ellene jól játszani. Nemcsak az első félidő közepén, hanem a végjátékban is sikerült újítani, mindenki hozzátett valamit a sikerhez. A válogatott küzdőképessége példaértékű! Emlékezetesek azok a meccsek, amikor az ember egy-egy végjátékban elveszít mérkőzést, de számomra sokkal fontosabbak azok a találkozók, amelyeket ilyen végjátékban sikerül megnyerni. A szombati, brazilok elleni meccsre úgy készülünk, mintha azon múlna az olimpiai kijutás" – mondta Mocsai Lajos.

„Döntő jelentőségű volt, hogy több hadra fogható játékosunk volt az átlövősorban, tudtunk azzal variálni, hogy Pérez és Krivokapics be tudott jönni, Lékai pedig a hajrában szállt be. Nálunk egyenértékűek a játékosok, így színesebben, több variációval tudtunk támadni" – mondta Borsos Attila, az MKSZ elnökségi tagja, aki szerint a játékvezetők csak azt fújták, amit láttak, a kiállításaink nagy része megadható volt.

Kiril Lazarov elismerte, a magyar válogatott jól felkészült belőlük, míg ők sokat hibáztak, főleg emberelőnyös helyzetekben.

„Gratulálok a magyaroknak, akik nagy hagyománnyal rendelkeznek, és rendkívül tapasztaltak. Védekezésben és támadásban is, főleg az emberelőnyös helyzetekben, sokat hibáztunk. Az ellenfél jól felkészült belőlünk, talán ha a hatvan százalékát mutattuk a valós tudásunknak" – mondta a hét góljával az ellenfél legeredményesebb játékosának bizonyuló Lazarov.

Harsányi Gergely (balra) Zubai Szabolcs
Harsányi Gergely (balra) Zubai Szabolcs

„Gratulálok a magyar csapatnak, érezhető volt, hogy tökéletesen felkészült belőlünk. A hátralévő két mérkőzésen kell bebizonyítanunk, hogy helyünk van az olimpián" – értékelt Zvonko Sundovszki macedón szövetségi kapitány.

Nálunk Krivokapics Milorad azt emelte ki, hogy a nemzeti csapat tagjai egymásért is küzdve érték el a sikert. Az átlövő elmondta, a kiváló védőmunkához jó kapusteljesítmény is párosult, ami támadásban is nagy energiát adott.

„Nagyon nagy energiákat mozgósítottunk meg, és rengeteget készültünk belőlük, támadásban és védekezésben is betartottunk mindent, amit megbeszéltünk. Az utolsó percig küzdöttünk, mindenki otthagyta a szívét a pályán, és nagyot harcoltunk egymásért. A legnagyobb fegyverüket, Kiril Lazarovot nagyon jól megállítottuk. A kiváló védőmunkához nagyon jó kapusteljesítmény párosult, ami támadásban is nagy energiát adott" – mondta a több gólt szerző Krivokapics.

„Nem kell félni attól, hogy valaki emberhátrányban játszik, az agresszivitásunk megmaradt, amivel nem tudtak mit kezdeni a macedónok. Ugyanolyan keménységgel játszottuk végig az egész meccset. A körülmények nem befolyásoltak minket, elszántak voltunk, mindenki a meccsre koncentrált" – tette hozzá az átlövő, aki már előre is tekintett.

„A brazilok ellen is hasonló, vagy még nehezebb meccs várható, a macedónokról ugyanis rengeteg anyag volt. A brazilok biztosan kellemetlen stílust képviselnek, de megnézzük a meccsük első felét, és este még készülünk belőlük."

Császár Gábor szerint a mai győzelem megfelelő alapot ad a folytatáshoz, ugyanakkor a brazilok ellen sem hibázhatnak.

„Nagyon örülök a sikernek. A végén is stabilak tudtunk maradni, mindenki hozzátett, mindenki tudott segíteni a csapatnak, van aki kicsit többet, más kevesebbet, de igazából nem számít. A macedónok elleni győzelem jó alapot ad, hogy nyugodtan készülhessünk a brazilok ellen. Természetesen még nem értük el, amit akartunk, szombaton sem hibázhatunk" – mondta a magyar csapat legjobbjának megválasztott Császár Gábor.

Gulyás Péter a szoros véghajrában sem izgult, ugyanis végig érezte a csapatban az erőt. A szélső elmondása szerint a védelmen volt a hangsúly, és a magyar csapat jó védekezéssel bárkit megverhet.

„Igazából a védelmünkön volt a nagy hangsúly. Ha mi jól védekezünk, akkor bárkit meg tudunk verni. Mikor feljöttek a végén egy gólra, nem ijedtem meg, mert éreztem a csapatban az erőt. Volt egy kis homokszem a gépezetben, amit úgy tudtunk kijavítani, hogy továbbpasszoltuk a labdákat, nem pedig szabálytalanságra játszottunk. Amikor ment a labda, akkor a helyzetekből tudtunk gólokat dobni" – nyilatkozta Gulyás, aki négy találattal zárt a meccsen.

MOCSAI LAJOS: ÖNBECSÜLÉS ÉS TISZTELET KELL!
ILYÉS FERENC KIUGROTT VOLNA A BŐRÉBŐL

FÉRFI KÉZILABDA OLIMPIAI SELEJTEZŐ, 2. CSOPORT, GÖTEBORG
1. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–MACEDÓNIA 28–26 (15–13)
Göteborg, 4500 néző. Vezette: Raluy, Sabrosa (spanyolok)
MAGYARORSZÁG: FAZEKAS – GULYÁS P. 4, Mocsai T. 2, Zubai Sz. 1, CSÁSZÁR 6 (1), Katzirz 2, Iváncsik G. 2. Csere: Mikler (kapus), Laluska, PÉREZ 6,Schuch, KRIVOKAPICS 4, Harsányi 1
MACEDÓNIA: Risztovszki – K. LAZAROV 7 (3), Mitkov, Jonovszki, Markoszki, MIRKULOVSZKI 4, Manaszkov 2. Csere: F. Lazarov, N. MOJSZOVSZKI 6, Sztoilov 2, Angelovszki, Dimovszki 1, Alusevszki, Z. Mojszovszki 4
Az eredmény alakulása. 6. p.: 3–2. 9. p.: 4–6. 14. p.: 6–7. 19. p.: 7–10. 22. p.: 11–10. 26. p.: 13–11. 34. p.: 16–14. 37. p.: 17–16. 40. p.: 19–16. 47. p.: 22–18. 52. p.: 23–22. 54. p.: 26–23. 58.p.: 27–26
Kiállítások: 16, ill. 8 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 3/3
Az 1. forduló másik mérkőzésén: Svédország–Brazília 25–20 (12–10)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik