PLANÉTA SZIMONETTA (Tours) 2020.04.27 06:58 Frissítve: 2020.04.27 08:46

KoroNapló: otthon barnul Planéta Szimonetta

Otthon barnul Planéta Szimonetta, a Chambray Touraine jobbátlövője, aki a héten többször is kerékpározott, a sütéshez viszont nem kapott ihletet.


„Újdonság nélkül telt el a hét, hiszen változatlan a helyzet itt, Tours-ban. Többször bicikliztem, mert az is mozgás, ráadásul szép idő van. A kiskutyámat, Özilt nem vittem magammal Rochecorbonba, mert az út már túl sok lenne neki, ahhoz meg nehéz, hogy a kosárba tegyem. Egyébként a meleg miatt jóval kevesebbet sétálunk, mert nagyon hosszú a szőre, és melege van. Mostanában a legnagyobb gondom, hogy mikor nyit ki a kutyakozmetika, hogy végre megnyírják Özilt.

Az alkalmanként nagyjából tizennégy kilométer tekerés egyébként nem olyan sok, ám a szabályok szerint egy óránál többet nem tölthetek kint. Igaz, tulajdonképpen még ezt sem lenne szabad csinálnom, mert a lakóhely egy kilométeres környezetében kell lenni, de megnézem, aki egy órán keresztül köröz ugyanott...

 
Franciaországban maradok – Planéta Szimonetta 
Csak egy órát lehet kint tölteni, és ellenőrzik is – Planéta Szimonetta 

A kerékpározáshoz nem viselek maszkot, hiszen akkor senki sincs a környezetemben két méterre. Bár lehet, hogy mégsem ártana, kevesebb bogarat nyelnék le...

A konyhában most nem alkottam különlegeset, muffi  nt csináltam, mert az egyik barátnőm azt kívánta meg, és vittem neki. Persze keresgélek sütirecepteket, ám ez úgy megy, ha ihletet kapok. Van, hogy négy egymást követő napon sütök, most viszont inkább csak főztem magamra.

Eléggé változékony az időjárás Franciaországban, mostanság éppen nagyon jó idő volt. Ahhoz képest, hogy szombatra esőt írtak, verőfényesen sütött a nap biciklizés közben. A nap órákig besüt a lakásba, szóval vasárnap lefeküdtem napozni – a nappali szőnyegére. Kimehetnék persze az erkélyre is, de nem akarom magam mutogatni a szomszédoknak. Egyébként mindenki csinálja. Amikor bevásárolni járok, rendszeresen látok egy lányt, aki kiül a párkányra napozni – egyensúlyozik is, hogy le ne essen. Készültek mémek érdekes napfürdőkről, én élőben nézem ezeket.”

 

A KoroNapló állandó szerzői: Baráth Botond (Egyesült Államok), Galló Vilmos (Svédország), Gulácsi Péter (Németország), Juhász Dorka (Egyesült Államok), Kemény Dénes (Magyarország), Davide Lanzafame (Magyarország) Planéta Szimonetta (Franciaország).
Korábban: Ligetvári Patrik (Spanyolország), Pádár Krisztián (Oroszország), Vojvoda Dávid (Olaszország)

A KoroNapló korábbi bejegyzéseit IDE KATTINTVA tekinthetik meg!

2020.05.29 20:51:29

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ha a szerződések rendben voltak jogilag, nehezen értelmezhetők az indulatok.

2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.