PLANÉTA SZIMONETTA (Tours) 2020.04.20 08:07 Frissítve: 2020.04.20 08:59

KoroNapló: Franciaországban maradok – Planéta Szimonetta

Planéta Szimonetta, a Chambray Touraine kézilabdacsapatának jobbátlövője a bajnokság befejezése után is Franciaországban marad, és már a távoli jövőre is készülve süteményt süt.

 

„A legutóbbi bejelentkezésem óta hivatalosan is lezárták a női bajnokságot, nem hirdettek győztest, és két csapattal megnövelték az első osztály létszámát. Nem ért váratlanul a döntés, mert korábban a sportolók érdekeit képviselő szervezet már egyeztetett a játékosokkal, kíváncsi volt, szerintük mi lenne a legjobb megoldás. A mi csapatunk tagjai is véleményt nyilvánítottak, mindenki elmondta, a két-három ötlet közül mit tart a legjobbnak, a klub egyik munkatársa koordinálta a válaszokat. Nem tudom, a szövetségben maguktól is így határoztak volna-e, de a többség ezek szerint ezt látta jónak. Szerintem egyébként a legjobb döntés született.

 
Csak egy órát lehet kint tölteni, és ellenőrzik is – Planéta Szimonetta 

A befejezéstől függetlenül Franciaországban maradok, most nem térek haza, mint ahogyan a szerződésemben lévő egyéves opciót is kitöltöm. Bonyolult lenne hazajutnom, külön engedélyre volna szükség, s mivel az idényben még nem léptem pályára, a biztosító fizeti a béremet, így pluszadminisztráció kellene a Magyarországra utazáshoz. Ráadásul azt rebesgetik – bár ez egyáltalán nem biztos –, hogy a korlátozások május tizenegyedikei várható enyhítése után kiscsoportos edzések kezdődnek, ezért sem lenne okos dolog hazamenni.

Így viszont továbbra is sok időm van, és ahogy legutóbb ígértem, írok egyik kedvenc elfoglaltságomról, a sütésről. Akik közelebbről ismernek, tudják, nagy vágyam, hogy idővel kávézót nyissak, és próbálok süteményrecepteket találni hozzá. Most van időm megsütni őket, ráadásul teljesen kikapcsol. Éppen a karantén előtt vásároltam fényképezőgépet, hogy fotókat készítsek a munkáról, ezt is próbálgathatom.

Sokan kérdezgetik, hogy az összes süteményt én eszem-e meg, s nem fogok-e meghízni? A válasz: nem! Az elkészített finomságokat elviszem a barátoknak, éppen csak bekopogok és leteszem nekik, ők meg elmondják a véleményüket. Eddig jó visszajelzéseket kaptam.”

A KoroNapló állandó szerzői: Baráth Botond (Egyesült Államok), Galló Vilmos (Svédország), Gulácsi Péter (Németország), Kemény Dénes (Magyarország), Ligetvári Patrik (Spanyolország), Planéta Szimonetta (Franciaország). Korábban: Pádár Krisztián (Oroszország, Vojvoda Dávid (Olaszország).

A KoroNapló korábbi bejegyzéseit IDE KATTINTVA tekinthetik meg!

2020.05.29 20:51:29

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ha a szerződések rendben voltak jogilag, nehezen értelmezhetők az indulatok.

2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.