PLANÉTA SZIMONETTA (Tours) 2020.04.15 09:00 Frissítve: 2020.04.15 09:24

KoroNapló: Csak egy órát lehet kint tölteni, és ellenőrzik is – Planéta Szimonetta

Franciaországban maradt Planéta Szimonetta, a Chambray Touraine jobbátlövője, aki nem sajnálkozik, hanem próbálja hasznosan eltölteni az időt. Például nagyokat sétál Özillel, a menhelyről hozott kutyával.

 „Talán furcsán hat, amikor azt mondom, jól vagyok. Másoknak sokkal nagyobb problémáik vannak, nekem meg csak annyi a dolgom, hogy elfoglaljam magam. Ami sportolóként azért is könnyebb, mert korábban ugyanígy kellett tennem, napi két edzésen és az oda-vissza úton kívül maradt időm. A szüleim is kérdezgették, hogy vagyok, különösen anyukám pánikolt értem, de megnyugtattam – nekem az volt igazán nehéz, amikor egy-egy műtét után mankózni vagy tolókocsizni kellett.

Persze nagyon hiányoznak az emberi kapcsolatok, mert hiába beszélünk, illetve videotelefonálunk egymással, az nem ugyanaz. Az egyik csapattársammal együtt járunk vásárolni, mert akkor legalább látjuk egymást, ám csak tisztes távolságból, a kocsi két oldalán állunk.

Szerencsés vagyok abból a szempontból, hogy van egy tizennégy éves kiskutyám, menhelyi tacskó-mopsz keverék. Bár kislány, Özilnek hívják, mert akkora szeme van, mint a futballistának. Szóval, Özil imádja, hogy folyton itthon vagyok, hiszen sosem tudtam vele ennyit foglalkozni.

Neki köszönhetően is kimehetek a lakásból. Le kell tölteni és ki kell nyomtatni az állam által megadott dokumentumot, vagy leírhatom kézzel, hogy miért hagyom el a lakást – csak ennek birtokában szabad kilépni az ajtón. A most már hét indok között a kutyasétáltatás szerepel, így ki is használom, napi kétszer egy órát kimegyünk. Egyébként az okok többségénél – legyen az vásárlás vagy gyógyszertár – csak egy órát lehet kint tölteni, és ellenőrzik is, engem egyszer állítottak meg.

Tours-ban élek, ez kisebb város, minden le van zárva, nyugalom van, ám tudom, Párizsban rosszabb a helyzet. Emmanuel Macron államfő hétfő este bejelentette, hogy május 11-ig érvényben maradnak a kijárási korlátozások, szóval tudom, nem lesz egyhamar vége.

Így aztán továbbra is igyekszem lefoglalni magamat, például sütéssel – de erről majd legközelebb.” 

A KoroNapló állandó szerzői: Baráth Botond (Egyesült Államok), Galló Vilmos (Svédország), Gulácsi Péter (Németország), Kemény Dénes (Magyarország), Ligetvári Patrik (Spanyolország), Planéta Szimonetta (Franciaország). Korábban: Pádár Krisztián (Oroszország, Vojvoda Dávid (Olaszország).

A KoroNapló korábbi bejegyzéseit IDE KATTINTVA tekinthetik meg!

2020.05.29 20:51:29

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ha a szerződések rendben voltak jogilag, nehezen értelmezhetők az indulatok.

2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.