Konkoly: Visszakerült a sínre az ETO

Vágólapra másolva!
2011.11.07. 15:16
null
Az ETO esélyt sem adott a Randersnek a győri visszavágón
Címkék
A Győri Audi ETO KC női kézilabdacsapata kiütéses, 35–20-as győzelmet aratott szombaton a dán Randers ellen a Bajnokok Ligájában, és ezzel alaposan visszavágott az első fordulóban idegenben elszenvedett vereségért. A zöld-fehérek vezetőedzője, Konkoly Csaba szerint az ETO-nál most kerültek helyükre a dolgok.



„A közösen kitalált és precízen megvalósított csapattaktikának, főleg Katrine Lunde kapus és a védelem szinte százszázalékos együttműködésének köszönhettük a nagyon értékes sikert. Ha ugyanígy játszottunk volna Randersben, elkerüljük a kellemetlen kisiklást. Most visszakerült az Audi ETO a sínre” – értékelte a szombati mérkőzést Konkoly Csaba.

KITEKINTŐ
Az A-csoportban a Midtjylland továbbjutási lehetőséget szalasztott el azzal, hogy otthon kikapott a Byasentől, ráadásul a norvég csapatnak immár jobb az egymás elleni eredménye, így a dán együttesnek az utolsó fordulóban a továbbjutáshoz alighanem le kellene győznie otthon az eddig veretlen és már továbbjutott Buducsnoszt Podgoricát.
A B-csoportban a Krim Ljubljana döntetlent játszott otthon a Koprivnicával (Mehlmann Ibolya ezúttal nem talált be a szlovénoknál), így izgalmasan alakul az utolsó forduló: a Krim és a Larvik alighanem egymás ellen játszik a továbbjutásért, de a Viborg is győzelmi kényszerrel lép pályára Kaproncán.
A Győri ETO csoportjában a Hypo megszerezte első győzelmét, Rédei-Soós Viktória hat, Temes Bernadett három góllal járult hozzá a sikerhez.
A D-csoportban sokkal egyszerűbb a képlet: a Valcea és az Itxako Navarra már továbblépett, csak a csoport első helye kérdéses, amiről Romániában az egymás elleni mérkőzésen dönthetnek a felek.
A szakember szerint a Győrnél sosem az igyekezettel volt gond, így Randersben sem, inkább azzal, hogy a nagyon akaró játékosok egyéni megoldásokkal próbálkoznak, s ekkor háttérbe szorul a csapatjáték.

„Nálunk – a sérülésektől eltekintve – kedvező változások történtek, míg a dánok ugyanazt nyújtották, mint az első összecsapáson – folytatta Konkoly Csaba. – Ezúttal ez kevés volt, pontosabban mi nem engedtük kibontakozni a Randerst, az első perctől az történt, amit mi akartunk. Nem egyéni akciókkal, hanem hosszú lefolyású, fegyelmezett támadásokkal törtük fel a dán védelmet, amelyet sorozatos hibákra kényszerítettünk.”

„Pálinger Katalin újabb sérülése ellenére abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy másik kapusunk, Lunde csúcsformában véd – elemezte a sérültek hiányát az edző. – Hasonló helyzet már előfordult, csak akkor Katrine nem állhatott kapuba, Pálinger pedig sorozatban védett világklasszishoz méltóan. Vérten Orsolya helyettesítése részben, ám tervezett módon Görbiczre vár, aki ezen a helyen és persze irányítóként is zseniálisan játszik. Hozzáteszem, szerintem a balszélsők között a világ legjobb három játékosa közé tartozik.”

Az ETO sikerével a csoport élére ugrott, sok idő azonban nem jut a pihenésre, mert a héten újabb erőltetett menet következik: a kisalföldiek kétszer is megmérkőznek a Hypóval, először szerdán Südstadtban, majd vasárnap a Magvassy Mihály Sportcsarnokban – és a győzelem mindkét összecsapáson kötelező.

NŐI KÉZILABDA BAJNOKOK LIGÁJA
A-CSOPORT, 5. FORDULÓ
Podgorica (montenegrói)–Thüringer HC (német) 35–25 (20–10)
FC Midtjylland (dán)–Byasen (norvég) 18–21 (5–13)
B-CSOPORT, 5. FORDULÓ
Larvik (norvég)–Viborg (dán) 19–20 (10–12)
Krim Ljubljana (szlovén)–Podravka Koprivnica (horvát) 22–22 (13–11)
C-CSOPORT, 5. FORDULÓ
Hypo (osztrák)–Metz (francia) 28–25 (15–13)
Győri Audi ETO–Randers (dán) 35–20 (16–9)
D-CSOPORT, 5. FORDULÓ
Valcea (román)–Buxtehuder SV (német) 28–22 (12–9)
Itxako (spanyol)–Dinamo Volgograd (orosz) 28–26 (15–14)
A csoportok állását itt találja meg!
FÉRFI KÉZILABDA
A férfiaknál az elmúlt héten a válogatottak voltak fókuszban. A magyar csapat két jó teljesítmény – a szerbek és a csehek legyőzése – után megnyerte a szerbiai tornát, így a harmadik mérkőzésen a horvátok elleni sima vereség is belefért. Mocsai Lajos szerint a harmadik napra elfáradt a csapat, a kiegyensúlyozott formán tehát a januári Eb-ig még javítani kell, de az összkép biztató a kontinensviadal előtt.

Az előző hét eredményei közül mindenképp meg kell említeni, hogy az olimpiai és világbajnok, amúgy szinte verhetetlennek tartott franciák – akik a spanyolokkal és az oroszokkal együtt a mieink csoportellenfelei lesznek az Eb-n – felkészülési mérkőzésen óriási meglepetésre otthon szenvedtek vereséget a szlovákoktól. Claude Onesta csapata két év után kapott ki hazai pályán, 30–28-as vereségében pedig nagy szerepet játszott a korábbi dunaferres, jelenleg Montpellier-ben védő Richard Stochl. Bár a franciák nélkülözték Nikola Karabaticot és Michaël Guigou-t, majd két nappal később 37–18-as kiütéssel győzelemmel vágtak vissza, Heister Zoltán csapatának teljesítményét érdekes lehet a mieink számára is elemezni.
VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐK, EURÓPA, ELŐSELEJTEZŐK, 2. FORDULÓ
1. CSOPORT
Izrael–Nagy–Britannia 29–20
Az állás: 1. Izrael 4 pont, 2. Ausztria 0, 3. Nagy-Britannia 0
2. CSOPORT
Ukrajna–Törökország 32–20
Az állás: 1. Ukrajna 4, 2. Portugália 0, 3. Törökország 0
3. CSOPORT
Lettország–Belgium 32–28
Az állás: 1. Lettország 4, 2. Montenegró 0, 3. Belgium 0
4. CSOPORT
Hollandia–Finnország 29–26
Az állás: 1. Hollandia 4, 2. Észtország 0, 3. Finnország 0
5. CSOPORT
Svájc–Olaszország 37–29
Az állás: 1. Svájc 4, 2. Litvánia 0, 3. Olaszország 0
6. CSOPORT
Bosznia-Hercegovina–Ciprus 32–26
Az állás: 1. Bosznia–Hercegovina 4, 2. Görögország 0, 3. Ciprus 0
7. CSOPORT:
Románia–Luxemburg 26–22
Az állás: 1. Románia 4, 2. Fehéroroszország 0, 3. Luxemburg 0
A csoportból az első helyezettek jutnak tovább. További részletek itt!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik