Kézilabda: Vujovics váratlanul távozott, a Zagreb készülhet a BL-re

Vágólapra másolva!
2020.05.22. 13:58
null
Veszelin Vujovicsnak idén nem sikerült a Bajnokok Ligájában a legjobb 16 közé vezetnie a zágrábiakat (Fotó: Földi Imre)
Nyolc hónap után, magánéleti okokra hivatkozva mondott le a Bajnokok Ligája-szereplő PPD Zagreb férfi kézilabdacsapatának montenegrói vezetőedzője, Veszelin Vujovics, aki a jövőben visszatérne a horvátok kispadjára.

„Magánéleti okokra hivatkozva kezdeményezte szerződése felbontását, és elhagyja Zágrábot vezetőedzőnk, Veszelin Vujovics. Sok sikert kívánunk neki a jövőben!” – írta közösségi oldalán a horvát rekordbajnok PPD Zagreb férfi kézilabdacsapata.

A montenegrói szakember döntése váratlanul érte a Bajnokok Ligája 2019–2020-as idényében a Szegeddel azonos csoportban lévő zágrábiakat, miután a tréner mindössze három napja tért vissza a horvát fővárosba, hogy levezényelje a koronavírus okozta kényszerszünet utáni első edzését.

A 24.sata.hr internetes portál emlékeztet arra, hogy az 1988-ban a világ legjobb játékosának megválasztott Vujovics a második időszakát töltötte a klubnál, amellyel tavaly hároméves szerződést írt alá, ráadásul csak erre a feladatra kellett összpontosítania, mivel időközben érdekes körülmények között kényszerült távoznia szlovén szövetségi kapitányi posztról.

„Nehéz időkben nyújtott segítő kezet a Zágráb, erre mindig emlékezni fogok – mondta Veszelin Vujovics, aki a szlovén Branko Tamsét váltotta a horvát gárda élén 2019 szeptemberében, ám a BL-ben neki sem sikerült a legjobb 16 közé juttatni a PPD-t. – Sajnos azonban olyan helyzetbe kerültem, hogy muszáj Szerbiában tartózkodnom, nem tudok kettészakadni. Ha a jelenlegi problémám megoldódik, és az egyesület igényt tart a munkámra, nagyon szívesen visszatérek. Elnézést kérek mindenkitől, akiknek ezzel a döntéssel kellemetlenséget okoztam!"

A portál arról is beszámol, hogy a Zagreb megkapta a hivatalos értesítést az Európai Kézilabda-szövetségtől (EHF), így automatikus résztvevője lesz az ősszel rajtoló, immár csak 16 csapatos Bajnokok Ligájának.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik