Kézilabda: az MKSZ felfüggesztette a magyar bajnokságokat – hivatalos

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.03.13. 21:11
null
A hazai kézilabdától is el kell búcsúzni egy időre (Fotó: Archívum)
Az MKSZ hivatalos közleményben jelentette be, hogy március 14-től minden, a szövetség által kiírt bajnokságot és kupasorozatot felfüggeszt.



„A Magyar Kézilabda Szövetség Elnöksége 2020. március 14-én 0.00 órai hatállyal a koronavírus megjelenésének és terjedésének megelőzése érdekében, a Magyar Kormány 40/2020. (III. 11.) számú Kormányrendeletére is figyelemmel – további intézkedésig – valamennyi, a Magyar Kézilabda Szövetség és a megyei kézilabda-szövetségek által kiírt bajnokság és kupasorozat mérkőzéseit felfüggesztette” – írja péntek esti közleményében az MKSZ.

A szövetség első körben az U13-as és a fiatalabb korosztályok versenyeit függesztette fel, az U14-estől felfelé zárt kapus mérkőzéseket rendelt el. Ez a szülőket és a klubokat is kellemetlen helyzetbe hozta, hiszen azokat a klubokat, amelyek – edzői vagy tömeges szülői döntés következtében – nem tudtak kiállni a soron következő bajnokijukra, pénzbírsággal fenyegették.

A szegedi Joan Canellas Facebook-üzenetben fejezte ki nemtetszését. Azt írta, az EHF versenyeinek és több európai liga küzdelmeinek felfüggesztése után a magyar bajnokság folytatása felelőtlen döntés lett volna.

A péntek esti MKSZ-határozat aztán pontot tett a bizonytalanság végére.

Korábban az is biztossá vált, hogy az EHF égisze alatt április 12-ig rendezendő valamennyi európai kupameccset, illetve válogatott összecsapást elhalasztanak. A magyar szövetség is beszámolt róla, hogy elmarad a női válogatott Montenegró elleni Eb-selejtezője, a győri olimpiai selejtezőtorna, valamint a Telekom Veszprém férficsapatának negyeddöntő-visszavágója a SEHA-ligában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik