HIRDETÉS
HIRDETÉS
nemzetisport.hu 2018.04.06 09:05 Frissítve: 2018.04.06 12:17

Kézilabda: Az EHF-nek közbe kellett volna lépnie Veszprémben – Dolenec

Jure Dolenec, a Barcelona 29 éves, vb-bronzérmes jobbátlövője nem érti, hogyan büntethette meg játékosait a Telekom Veszprém. A szlovén kézilabdázó szerint ha a kézilabda komoly sport lenne, az EHF-nek azonnal szankcionálnia kellett volna a magyar bajnokot.

HIRDETÉS
Jure Dolenec (jobbra) kiállt Dragan Gajicék mellett (Fotó: AFP)

 

 

 
A norvég kapitány nem érti a veszprémi büntetést

A magyar klub március végén szabott ki súlyos büntetést a gyenge teljesítmény miatt: az NB I befejezéséig megvonta a játékosok, illetve az edzői stáb tagjainak a minimálbéren felüli fizetését.

Az egyik legjobb szlovén kézilabdázó, Jure Dolenec felháborodott a Veszprém döntésén, és elsősorban amiatt hallatta hangját, hogy három honfitársa, Gasper Marguc, Dragan Gajic, illetve Blaz Blagotinsek is érintett az ügyben.

NILSSON TAGADJA A FIZETÉSMEGVONÁST

A jelenleg a svéd válogatottban tartózkodó Andreas Nilsson az Aftonbladetnek tagadta, hogy a Veszprém csökkentette volna a játékosok fizetését.

„Ez a szerződés megszegését jelentené”– mondta a beálló, aki már kapott utalást a BL-kudarc után, és a teljes neki járó összeget kapta kézhez.

„Valóban katasztrófa, nagy bukás és csalódás, ha egy olyan klub kiesik a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében, mint a Barcelona. Azonban nálunk senki sem fenyegetőzött a minimálbérrel, ilyen egyszerűen egyetlen klubban sem történhet meg. Ha a kézilabda komoly sport lenne, az EHF-nek abban a pillanatban közbe kellett volna lépnie, és szankcionálnia kellett volna a Veszprémet. A játékosokat szerződés köti, egyetlen büntetésük az lehet, hogy nem kapnak prémiumot. Azt nem vehetik el tőlük, ami a szerződés szerint jár” – idézte Dolenecet a szlovén Ekipa.

A válogatott átlövő úgy véli, hogy ez a Veszprém-döntés ellentétes az európai törvényekkel: „Spanyolország nem Magyarország, de a Barcelonánál ilyen nem történhetne meg. Azt találom furcsának, hogy senki sem reagált, hogy mindenki békésen tűr. Katasztrófa, hogy senki sem tiltakozott” – tette hozzá.

HIRDETÉS
HIRDETÉS
2018.11.15 13:03:47

Kézilabda nemzetisport.hu

A magyar válogatott a csoportban Hollandiával, Horvátországgal és Spanyolországgal találkozik.

2018.11.14 22:47:25

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

NS-VÉLEMÉNY. Ők is csak emberek – tele kételyekkel, belső vívódásokkal.

2018.11.12 00:42:24

Kézilabda nemzetisport.hu

2018.11.11 16:06:23

Kézilabda nemzetisport.hu

Félidőben még a Skjern vezetett, mégis háromgólos szegedi siker született a BL-ben.

2018.11.11 14:13:47

Kézilabda nemzetisport.hu

A szünetben már hét góllal vezetett a román sztárcsapat, ennek ellenére az FTC továbbjutott.

HIRDETÉS
HIRDETÉS