Kézilabda: a Szent István SZKI 3. az iskolai világbajnokságon

Vágólapra másolva!
2010.03.31. 15:46
Címkék
Portugáliában rendezte meg az ISF (Nemzetközi Iskolai Sportszövetség) a kézilabdázók iskolai világbajnokságát, amelyen Magyarországot két fővárosi iskola csapata képviselte. A Szent István Közgazdasági Szakközépiskola leánycsapata tulajdonképpen veretlenül végzett a harmadik helyen.

Ez a bravúr úgy sikerült, hogy az elődöntőben a bécsi Liese Prokop magángimnázium ellen a rendes játékidő döntetlenül végződött, és az osztrákok a strandkézilabdában alkalmazott szétlövést követően kerültek a fináléba, amelyet meg is nyertek a szerbek ellen.

A magyar leányok a bronzéremért a dán Viborg ellen diadalmaskodtak. A szép sikert az alábbi játékosok érték el: Balaskó Lilla, Balla Anita, Deák Dóra, Gróf Réka, Horváth Henriett, Juhász Bernadett, Kovács Adél, Kunstár Boglárka, Nagy Petra, Pánczél Petra, Pátkai Laura, Sárdi Alexandra, Szélig Violetta, Tóth Barbara. Edző: ifj. Nádori Pál.

A Csanádi Árpád Gimnázium legénységét nem kísérte hasonló siker, hiszen sérülések sújtották a gárdát, és végül úgy végeztek a hatodik helyen, hogy a csoportmérkőzések során simán legyőzték a későbbi világbajnok szlovák együttest.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik