Kézi BL: az EHF elnöke magával vont párhuzamot Nagy László visszavonulása kapcsán

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2019.06.02. 16:46
null
Michael Wiederer (jobbra) Nagy László visszavonulásáról is beszélt (Fotó: AFP, archív)
Michael Wiederer, az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) elnöke a kölni férfi Bajnokok Ligája négyes döntő helyosztói előtt találkozott az eseményről tudósító újságírókkal, és többek között a Nemzeti Sport Online kérdéseire is válaszolt. Néhány aktuális téma mellett Nagy László visszavonulásáról is kérdeztük.

MICHAEL WIEDERER, AZ EHF ELNÖKE…

…NAGY LÁSZLÓRÓL: „Nem kell végleg elbúcsúznunk tőle, mert ahogy tudom, különböző funkciókban a sportágban marad, Veszprémben és a magyar szövetségben is tovább dolgozik. Ezt nagyra értékelem, az én életem is hasonlóan alakult. Szintén játékos voltam, persze nem olyan szinten, mint Nagy László, csak Ausztriában és a válogatottban szerepeltem. Nincs annál nagyobb kiváltság, hogy azzal foglalkozhatsz, amit igazán szeretsz. Nagy játékosként maradandót alkotott, azon kevés komplex kézilabdázók közé tartozott, aki védekezésben és támadásban is csapata meghatározó tagja volt. Biztos vagyok benne, hogy a hatalmas tapasztalatát a jövőben a pályán kívül is kamatoztatni tudja.”

A BAJNOKOK LIGÁJA ÁTALAKÍTÁSÁRÓL, MELYNEK ÉRTELMÉBEN 2020-TÓL A FÉRFIAKNÁL ÉS A NŐKNÉL IS 16 RÉSZTVEVŐ LESZ, S A CSAPATOK KÉT NYOLCAS CSOPORTBAN SZEREPELNEK: „Egyesek egyfajta szuperligát szeretnének, míg mások egy nyitottabb formátum mellett érvelnek. Az EHF-nek az az érdeke, hogy egy érdekes kuparendszert alakítson ki. Mint mindig, próbáltunk középen maradni ebben a kérdésben. Igen, egy olyan ligát szerettünk volna létrehozni, amelyben a legjobb a csapatok a legjobbakkal találkoznak. Másfelől nyitva is akartuk hagyni, hogy aki megüti a színvonalat, legyen esélye bekerülni, akár nem bajnokként is.”

A TOPJÁTÉKOSOK ÁLTAL INDÍTOTT KAMPÁNYRÓL: „Sok összetevője van az általuk felvetett kérdéseknek. Figyelembe kell venni, hogy soha nem tartott olyan sokáig a játékosok karrierje, mint napjainkban. Egyrészt, mert élvezik a játékot a klubjaikban és a válogatottban, másrészt jobb feltételek között dolgozhatnak, edzhetnek, mint régebben. Az EHF feladata, hogy színvonalas tornákat szervezzen, figyelembe véve, hogy nagyon megnőtt a sportágunk népszerűsége az utóbbi tíz évben, és ezzel együtt több pénz is áramlik be a rendszerbe. Ha ebbe mind belegondolunk, helyes lépés, ha párbeszéd zajlik a játékosok és az EHF között. Már csak azért is üdvözöljük a mostani fellépésüket, mert sok éven keresztül nem foglalkoztak semmivel, azt mondták, végzik a saját feladatukat.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik