Nemzetisport.hu 2010.11.05 11:29 Frissítve: 2015.03.24 01:53

Katzirz: „Nagy László minden mondata igaz”

Tegnap nyilvánvalóvá vált, hogy a magyar férfi kézilabda-válogatott egységesen kiáll a hét elején több problémát nyilvánosan megfogalmazó Nagy László mellett. Nyílt levelük után a játékosok közül többen nyilatkoztak is a Nemzeti Sportnak. Fazekas Nándor szerint mindenképp tárgyalásra van szükség a játékosok és a szövetség között, Iváncsik Tamás és Katzirz Dávid is egyetért a Barcelona klasszisa által megfogalmazottakkal, Gál Gyula pedig arról beszélt, hogy Nagy a csapatért állt ki, ők pedig érte fognak.

A csapat Nagy Laci mellett (Fotó: Czagány Balázs, archív)

 

ÍRÁSAINK A NAGY-ÜGYRŐL
Nagy László: Miért nem vállalom – exkluzív
A szövetség reagált Nagy László levelére
Kiáll a válogatott keret Nagy László mellett
Ki mit mondott tavaly nyár óta?

„Egyetértünk Nagy Lászlóval, s mi is azt gondoljuk, le kell ülni tárgyalni a szövetség vezetőivel. A jövőnk jórészt ettől függ, s nekünk a csapat, a siker és London lebeg a szemünk előtt" – fogalmazott Nagy László levelével kapcsolatban a válogatott kapusa, Fazekas Nándor.

„Nagy László nyílt levelét olvastam, s a tartalmát megbeszéltük itt, Veszprémben, valamint a szegedi és a külföldön szereplő kerettagokkal is. Tökéletesen egyetértünk a levélben írtakkal" – tette hozzá Iváncsik Tamás. Ezt erősítette meg Katzirz Dávid is.

„A valóságot írta meg Nagy László, minden mondata igaz. Ezt nem csupán a magam nevében mondhatom, mert a levelet megbeszélték egymás között a keret tagjai" – mondta a szegedi átlövő.

A CO Zagreb beállósa, Gál Gyula hosszabb interjút is adott a Nemzeti Sportnak a témában.

„Példásan összetartó válogatottunkban már korábban is többször beszéltünk azokról a hosszú ideje húzódó gondokról, amelyeket Nagy Laci most összefoglalt.  Úgy gondoltuk, nem csupán csapatkapitányunknak, hanem nekünk is nyíltan és őszintén el kell mondanunk a véleményünket, illetve egységesen ki kell állnunk Nagy László és az általa írtak mellett. Mert annak minden szavával egyetértünk, s ezt meg is írtuk az MKSZ vezetőinek. Mindenki egyért, egy mindenkiért! Ugyanis Nagy László nem csupán kérdéseket vetett fel a csapat érdekében, hanem súlyos problémákat is sorolt. Ezek felvetésével a hazai és a külföldi klubokban szereplő kerettagok is egyetértettek. Ez nem csoda, hiszen a gondokat a magunk bőrén éreztük és érezzük" – nyilatkozta Gál, aki szerint mindenképp változtatni kell a körülményeken.

„Azt szeretnénk, hogy a céljainkhoz méltó körülmények között edzhessünk, utazhassunk és biztonságban versenyezhessünk. Csak így tarthatjuk a lépést vetélytársainkkal. A pályán, a tréningeken mi mindent megteszünk a jó eredményekért, hiszen tudjuk, hogy tőlünk kiemelkedő sikereket várnak" – fogalmazott a beállós.

Friss hír, hogy a szegedi és veszprémi szurkolók közös szimpátiatüntetést szerveznek a válogatott mellett a holnapi Szeged–Veszprém rangadót megelőzően. 

A GÁL GYULÁVAL KÉSZÜLT INTERJÚT ELOLVASHATJA A NEMZETI SPORT PÉNTEKI SZÁMÁBAN!

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2018.01.15 17:51:41

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (Varasd), HARMATH ÁKOS

A dánok után az előző Eb-n ezüstérmes spanyoloktól is vereséget szenvedett a magyar válogatott.

2018.01.13 19:52:41

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS (VARASD), RUSZNÁK GYÖRGY

Negyven percig bírtuk, utána a dánok átgázoltak a csapaton, hét góllal győztek.

2018.01.12 02:28:43

Kézilabda CS. Z.

A címvédő németeknél minden tökéletesnek tűnik, a sorminta mégsem az ő sikerüket ígéri.

2018.01.11 00:34:26

Kézilabda CS. Z.

A Balatonfüred és a Tatabánya szélsőjének teljesítménye meghatározhatja a mieink Eb-szereplését.