Iváncsik Tamás lemondta a válogatottságot

Vágólapra másolva!
2012.10.26. 12:44
null
Iváncsik Tamást többé nem láthatjuk címeres mezben (Fotó: Hegedűs Gábor – archív)
Címkék
Iváncsik Tamás, az MKB Veszprém kézilabdacsapatának szélsője lemondta a válogatottságot – erről a játékos tájékoztatta a Nemzeti Sportot.

 

A Nemzeti Sport értesülései szerint Iváncsik Tamás veszprémi játékos tájékoztatta a Magyar Kézilabda-szövetséget (MKSZ), hogy többé nem kíván szerepelni a válogatottban, mivel nem érzi azt a bizalmat, amit korábban.

A 29 éves sportoló hozzátette: a jövőben szeretne a klubfeladataira koncentrálni.

Mint ismert, Iváncsik Tamás tagja volt az olimpiára készülő magyar válogatott bő keretének, ám az utazó csapatból kihagyta Mocsai Lajos szövetségi kapitány, noha a felkészülést végigdolgozta és a tesztmeccseken sem okozott csalódást a veszprémi játékos.

Nemrégiben Laluska Balázs szintén lemondta a válogatottságot, és az átlövő szintén arra hivatkozva hozta meg a döntését, hogy nem érezte a szakvezetés bizalmát.

„Sajnálom Tamás döntését – mondta el Vetési Iván, a Magyar Kézilabda Szövetség elnöke. – Miután levelében úgy fogalmazott, hogy „egyelőre" nem kíván a válogatottban szerepelni, ezért őszintén remélem, hogy hamarosan visszatér a csapathoz. Az MKSZ a maga eszközeivel mindent megtesz annak érdekében, hogy ez minél hamarabb bekövetkezzen, és már a januári világbajnokságon ott legyen a kiváló jobbszélső."

„Iváncsik Tamás élvezi a bizalmamat, a véleményem nem változott meg róla, és remélem, hamarosan ismét vállalja a nemzeti csapatban való szereplést – mondta el Mocsai Lajos szövetségi kapitány. – Pár nappal ezelőtt tett egyik nyilatkozatában még azt mondta, hogy rendelkezésre áll, megkapta a meghívót is, így nem tudom, mi történhetett az elmúlt pár napban, ami miatt erre a döntésre jutott. Januárban az Európa-bajnokság első mérkőzésén súlyos térdsérülést szenvedett, majd mindent megtett, hogy felépüljön, szorgalmasan és sokat dolgozott – a válogatott és klubja miatt is. Térde jó stabilitási fokot ért el, ám az olimpiára csupán 14 játékos nevezhető, több csapat is csupán egy játékossal ment ki Londonba szélsőposzton, nálunk szerkezetileg több védőjátékos kapott helyet az együttesben. Tamás tétmérkőzésbeli sorozatterhelésen nem esett át az olimpia előtt, ezért téthelyzetben nem volt olyan stabil a teljesítő képes tudása, hogy első számú jobbszélsőként számíthassak rá. Döntésemet akkor is a csapat érdekének megfelelően hoztam, ráadásul így Tamás időben be tudott kapcsolódni klubja felkészülésébe, és most ősszel remek sportformát ért el, aminek nagyon örülök. Az olimpia előtti döntésemnek ő nem örült, de ez természetes, hiszen remek versenyző, aki mindig győzni szeretne, csalódtam volna, ha elfogadja a döntést. Bízom benne, hogy hamarosan ismét velünk lesz a válogatottnál."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik