Laluska Balázs lemondta a válogatottságot

Vágólapra másolva!
2012.10.01. 10:50
null
Laluska lemondta a válogatottságot (Fotó: Action Images)
Laluska Balázs befejezi szereplését a magyar férfi kézilabda-válogatottban – tájékoztatta a Magyar Kézilabda-szövetséget a kiváló játékos.

Laluska Balázs többé nem kíván a magyar férfi kézilabda-válogatottban szerepelni. A 31 éves játékos ezután csak a klubkarrierjére összpontosít.

LALUSKA BALÁZS – NÉVJEGY
Válogatottságainak száma: 148
Válogatottban elért góljai száma: 205
EREDMÉNYEI
Olimpia: 4. (2004, 2012)
Világbajnokság: 6. (2003)
Európa-bajnokság: 8. (2008, 2012) 9. (2004), 13. (2006), 14. (2010)

„Több mint egy évtizeden keresztül lehettem a magyar válogatott tagja – mondta el Laluska Balázs. – Hálás vagyok és büszke is, hogy két olimpián képviselhettem a hazámat, most azonban elérkezett az idő, hogy a továbbiakban a klubkézilabdára koncentráljak, így befejezem szereplésemet a nemzeti csapatban. Köszönöm mindenkinek, aki segített az elmúlt egy évtizedben, remek közösségeknek lehettem a tagja. További sok sikert kívánok a fiúknak az Európa-bajnoki selejtezőkön és a spanyolországi világbajnokságon is!”

Az átlövő 2000-ben mutatkozott be a magyar felnőttválogatottban, amelyben összesen 148 alkalommal lépett pályára. Világversenyen első alkalommal a 2003-as portugáliai világbajnokságon képviselte a nemzeti színeket, majd tagja volt a 2004-es athéni és a 2012-es londoni olimpián egyaránt negyedik helyezett válogatottnak, miközben öt Európa-bajnokságon is szerepelt az együttesben.

„Szeretném megköszönni Laluska Balázsnak válogatottbeli szereplését – hangsúlyozta Mocsai Lajos szövetségi kapitány. – Szorgalmas, alázatos sportembert ismertem meg a személyében, aki mindig a csapat érdekeit tartotta szem előtt, és igyekezett tudása maximumát nyújtani az edzéseken és a mérkőzéseken. Sok sikert kívánok neki klubjában és a magánéletben is, ugyanakkor bízom benne, hogy még nem végleges a döntése.

„Sajnálom Laluska Balázs döntését, de természetesen tudomásul vettük elhatározását, és levelére adott válaszomban is sok sikert kívántam neki a továbbiakhoz – mondta Vetési Iván, a Magyar Kézilabda-szövetség elnöke. – Két olimpián is képviselte a magyar színeket, mindkétszer 4. helyezést ért el, ami férfi kézilabdázásban óriási eredmény. Éppen ezért a Magyar Kézilabda-szövetség mindenképpen megtalálja a módját annak, hogy méltóképpen búcsúztassa el a nemzeti csapattól Laluska Balázst.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik