Ilyés: A szegediek is segíthetnek átlendülni a holtponton

Vágólapra másolva!
2012.03.27. 09:02
null
Ilyés Ferencnek is nehéz lesz kiheverni <br />a Veszprém kiesését (Fotó: Korponai Tamás)
Címkék
A Veszprém helyett, 56–55-ös összesítéssel, harmadik spanyolként az Ademar León jutott a férfi Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé az Atlético Madrid, a Barcelona, a CO Zagreb, a Koper, az AG Köbenhavn, a Füchse Berlin és a THW Kiel társaságában. A veszprémi Ilyés Ferenc önkritikusan elismerte csapata hibáit, és rettenetesen sajnálja, hogy az MKB-nak már érdektelen a negyeddöntő keddi sorsolása.

– Kritikus volt az utolsó másfél perc. Mi volt ekkor a baj?
– Azzal kezdődött, hogy eladtuk a labdát, és helyzetbe hoztuk a spanyolokat. Ekkor még nem tudtak élni a lehetőséggel. Aztán kimaradt két ziccer.

– Nehéz ezt kiheverni?
– Nagyon. Sikerorientált vagyok, rosszul viselem a kudarcokat.

– A mínusz három volt sok, vagy akadt más gond is?
– Tudtuk, mire számíthatunk, mert a nyolcaddöntő első, leóni meccsén éppen elég tapasztalatot szereztünk.

– Akárcsak a spanyolok.
– Tagadhatatlan. Mégis nekünk állt a zászló, többször is karnyújtásnyira álltunk a továbbjutástól. A León háromgólos előnye az első tíz percben elfogyott, és ekkor összesítésben már továbbjutásra álltunk. Mégis kiestünk, mert ziccereket hagytunk ki, eladtuk a labdát. Tizenhat másodperccel a vége előtt még a nyolc között érezhettük magunkat. De nem csak a kimaradó utolsó helyzeten múlott.

– Nagy volt a lelki nyomás, vagy az erejük fogyott el?
– Az erőnlétünkkel nem volt probléma, a felkészülésünk a betegségek dacára is jól sikerült, valamint a meccsen sem éreztem, hogy kieshetünk. Hibáinkkal többször is felhoztuk a Leónt, mégis ott álltunk a siker kapujában. Belépni nem sikerült, és sovány vigasz, hogy ebben a balszerencsének is volt szerepe. A lényeg, hogy a kezünkben volt a továbbjutás, a kiesésért csak magunkat okolhatjuk.

– A válogatott edzőtáborozására összeszedik magukat?
– A keret nagyobb része hétfőtől Gyöngyösön készül az olimpiai selejtezőre, de nekünk, veszprémieknek csak kedden kell csatlakozni. Bízom benne, hogy a szegediek és a többi klubból érkezők segítenek majd átlendülni a lelki holtponton.

A TELJES INTERJÚT – AMELYBŐL KIDERÜL, HOGY A LEÓNIAK MEGLEPTÉK-E VALAMIVEL A VESZPRÉMIEKET – A NEMZETI SPORT KEDDI SZÁMÁBAN OLVASHATJA EL!

„MÁR VÁRTUK, HOGY FELROBBANJON A CSARNOK...” – ILYÉS FERENC

CSEKÉLY VESZPRÉMI FÖLÉNY – SZÁMOKBAN
Gól/támadás: Veszprém (27/54), León (25/54)
Gól/lövés: Veszprém (27/45), León (25/44)
Gól/átlövés: Veszprém (6/15), León (7/21)
Védés/lövés: Veszprém (19/44), León (18/45)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik