Férfi kézilabda: Katzirz Dávid és Simon Bence is Csurgón folytatja

S. J.S. J.
Vágólapra másolva!
2011.07.10. 14:05
null
Katzirz Dávid ezentúl csurgói játékosként dobálhatja a gólokat (Fotó: Tumbász Hédi)
Címkék
A Csurgó férfi kézilabdacsapata egyéves szerződést kötött Katzirz Dáviddal, valamint kölcsönvette a következő idényre Simon Bencét – tudatta a Nemzeti Sporttal a Med-Sport menedzseriroda.

Katzirz Dávid az előző években a Pick-Szegedet erősítette, ám a nyáron elhagyta a Tisza-parti gárdát, és úgy tűnt, hogy a CO Zagrebben folytatja. A horvát klubbal azonban néhány napja közös megegyezéssel szerződést bontott, így szabadon igazolhatóvá vált. Ezt követően ajánlatot tett neki a Ferencváros is, de végül a csurgóiakat választotta.

„A kellemetlen zágrábi kaland után már nem vágytam minden áron külföldre, s menedzseremmel, Szörnyi Attilával együtt beszélgettem mind a nagyon korrekt ajánlattal előrukkoló Celebi-FTC-PLER, mind a Csurgó vezetőivel és edzőivel – mondta a Nemzeti Sportnak Katzirz Dávid. – Szimpatikus volt az is, amit a ferencvárosi Zsiga Gyulától hallottam, ám végül Bakó Botond csapata mellett döntöttem. Hogy miért? Mert Csurgón nagy ívű, de reális és megvalósítható tervek alapján építik, erősítik a csapatot, a klubnak garantáltan biztos az anyagi háttere. Fontosnak tartom, hogy a játékoskeretébe a nyáron bekerültek nekem kedves kézilabdázók, akikkel vagy már játszottam együtt, vagy akiket jól ismerek és nagyra tartok."

Katzirz külön is kiemelte: pozitívan befolyásolta döntését a szintén Szegedről érkező Herbert Gábor csurgói igazolása, valamint a horvát válogatott Igor Kos várható szerződtetése, és a szerinte igen tehetséges Simon Bence (irányító, 22 éves) kölcsönvétele egy évre Szegedről. (Simon az előző évadban Kecskeméten volt kölcsönben, és olyan jól ment neki a játék, hogy őt választották az NB I legtöbbet fejlődő játékosának).

EZUTÁN A CSURGÓ BELSŐ NÉGYESE ÍGY ÁLL FEL:
jobbátlövő: Igor Kos;
irányító: Simon Bence;
beállós: Herbert Gábor vagy Szöllősi Szabolcs (válogatott);
balátlövő: Katzirz Dávid;

A TÉMÁRÓL BŐVEBBEN A NEMZETI SPORT HÉTFŐI SZÁMÁBAN OLVASHATNAK.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik