Férfi kézilabda: júniustól új néven a BL-címvédő

Vágólapra másolva!
2020.05.22. 16:19
null
Csak a név változik, a célok ugyanazok a csődtől megmenekülő Vardarnál (Fotó: Török Attila)
Vardar Szkopje 1961-ként szerepel a következő kiírástól az északmacedón férfi kézilabdacsapat, amelyben a célok nem változtak: megnyerni a regionális SEHA-ligát, a legjobb nyolc közé kerülni a Bajnokok Ligájában és duplázni hazai „fronton”.

 

Harmadszor vált nevet a kétszeres Bajnokok Ligája- és ötszörös SEHA-liga-első, 13-szoros északmacedón bajnok és kupagyőztes Vardar Szkopje, amely június elsejétől Vardar Szkopje 1961-ként szerepel – írja a 24rakomet.mk.

A piros-feketék a klub 59 éves története során a Vatrostalna és a PRO nevet is viselték, noha többször is csőd közelébe kerültek, legutóbb a 2019–2020-as idényben. A fordulat a korábbi tulajdonos, SEHA-liga-elnök Mihajlo Mihajlovszki szerepvállalásának köszönhető, akinek ahogy megírtuk, sikerült több kulcsembert – többek között Tyimur Gyibirovot, Christian Dissingert, Sztojancse Sztoilovot és Ivan Cupicot – is megtartani, illetve az orosz irányító, Dmitrij Szantalov, az északmacedón jobbátlövő, Tomiszlav Jagurinovszki és a francia kapus, Robin Cantegrel személyében új játékosokat igazolni.

A régi-új elnök ismét a legjobbak között szeretné látni az együttest, amellyel a hazai és a regionális bajnokságokat is szeretné megnyerni, míg a BL-ben a negyeddöntő a minimális elvárás.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik