K. T. I. 2020.05.18 12:58 Frissítve: 2020.05.18 16:45

Férfi kézi BL: több alapemberrel is megállapodott a csődtől megmenekült Vardar

Az Ekipa.mk beszámolója szerint a Vardar Szkopje több alapemberével is megállapodott a folytatásról, annak ellenére, hogy az év elején még a csőd fenyegette az északmacedón klubot. A fordulat a korábbi tulajdonos, a SEHA-liga-elnök Mihajlo Mihajlovszki újbóli szerepvállalásának köszönhető.

Gyibirov és Dissinger is a maradók között (Fotó: AFP)

Bár korábban többük is nyíltan beszélt a fizetések elmaradásáról és távozási szándékukról, északmacedón beszámolók szerint Tyimur Gyibirov, Christian Dissinger és a kapitány Sztojancse Sztoilov is marad a Vardar kötelékében a következő idényre.

A Bajnokok Ligája címvédőjénél ráadásul újabb szerződéshosszabbítások bejelentése várható – teszi hozzá az Ekipa.mk nevű helyi weboldal.

A Handball Planet arra emlékeztet, a Vardar néhány hónappal ezelőtt még a csőd elkerüléséért küzdött, ám azóta a 2013-ban elbúcsúzó volt tulajdonos, Mihajlo Mihajlovszki visszatért a klub élére és rendezte az anyagi kérdéseket.

Az elmúlt években a SEHA-liga elnöki székében ülő, tiszteletbeli elnökként 2013 óta is a klub kötelékéhez tartozó Mihajlovszki már napokkal korábban arról beszélt, megteremtették a feltételeit annak, hogy az alapemberek a csapatnál maradhassanak.

A szakportál már korábban beszámolt arról, hogy a „mégis maradók” közé tartozik Ivan Cupic is, a 34 éves horvát légióssal szintén sikerült megállapodnia a Mihajlovszki fémjelezte megújult vezetőségnek.

Aki viszont biztosan nem marad, az a volt szegedi, Szergej Gorbok – az orosz válogatott átlövő az Instagram-oldalán jelentette be a búcsút. Tavasszal már az irányító, Stas Skube is bejelentette a távozását, míg a lett Dainis Kristopans és az orosz Pavel Atman szerződést is bontott a Bajnokok Ligája 2019-es győztesével.
2020.05.29 20:51:29

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ha a szerződések rendben voltak jogilag, nehezen értelmezhetők az indulatok.

2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.