Férfi kézi: volt zágrábi váltja Sabatét? A Veszprém cáfol

Vágólapra másolva!
2016.10.31. 15:46
null
Veszelin Vujovics veszi át a veszprémi kispadot? (Fotó: rk-zagreb.hr)
A montenegrói Vijesti értesülése szerint Veszelin Vujovics mindenben megegyezett a Telekom Veszprém kézilabdacsapatával, a szlovén válogatottal Európa-bajnoki selejtezőre készülő 55 éves edzőt a jövő héten mutathatja be a magyar klub.

 

MÁR TÁRGYALT A VESZPRÉMMEL
Veszelin Vujovics elismerte, hogy felvette a kapcsolatot a magyar bajnoki címvédővel.

„Megerősíthetem, hogy beszéltem a klub vezérkarával, amely ismertette az álláspontját, és én is az enyémet – idézi Vujovicsot a szlovén siol.net. – Nagy kihívás lenne a Veszprém, de talán túl hamar jönne a zágrábi távozásom után. Mint a nagy klubok általában, úgy a Veszprém is több edzővel tárgyal. Meglátjuk, mi lesz ebből.”

Veszelin Vujovics a rossz eredmények miatt két hete közös megegyezéssel távozott a PPD Zagreb kispadjáról.

Az 55 éves Vujovics játékosként 1988 és 1993 között erősítette a Barcelonát is, edzőként volt jugoszláv kapitány, irányította Szerbia és Montenegrót, Macedóniát, a Ciudad Realt és a Vardart is, emellett a szlovén válogatottat jelenleg is ő vezeti.

A BL-döntőben drámai csatában alulmaradó Veszprém szintén szerepelt már jobban is, a SEHA-ligában kikapott a Vardar Szkopjétől, a Bajnokok Ligájában két döntetlen és egy barcelonai vereség is becsúszott, az NB I-ben pedig a Szeged gyűrte le a magyar bajnokot.

Javier Sabeté szerződése az idény végén lejár a veszprémieknél, az elmúlt időszakban pedig felvetődtek az új szakember érkezésével kapcsolatos híresztelések, külföldi lapok Dagur Sigurdssont is szóba hozták a csapattal, de a Nemzeti Sport úgy tudja, az izlandi szakember jövőre a PSG-nél folytatja.

 

A veszprémi klub hétfő este közleményt adott ki, amelyet változatlan formában közlünk:

Sajtóközlemény

A Telekom Veszprém kézilabda csapatának vezetőedzője Javier Sabaté.

A Telekom Veszprém férfi kézilabda csapata a világ egyik legnagyobb és legnevesebb kézilabda klubja, a magyar csapatsport egyik, ha nem legnagyobb értéke. Működését mind szakmai, mind egyéb értelemben hosszú távra tervezi. Mintegy kétszázezres szurkolótáborunk olyan támogatást biztosít csapatunknak, amellyel büszkén élhetjük meg győzelmeinket, és méltósággal viselhetjük a vereséget is.

A Telekom Veszprém csapata éppen ezért több, mint egy klub. Veszprémi szurkolónak lenni egy családhoz tartozást is jelent. És miként a családban szokás, a problémákat is magunk közt beszéljük meg, nyújtunk segítséget egymásnak, és örülünk közösen a sikernek.

A Veszprém Handball Zrt. – amely a csapat működtetője – tisztában van azzal, hogy a csapat nehéz és erőltetett meneten van túl azzal, hogy a kézilabdázás népszerűsítése érdekében a teljes magyar bajnokságban való részvételt is vállalta. Ez komoly terhet ró játékosainkra, szakmai stábunkra és a hátteret biztosító munkatársakra is. De a Veszprém éppen azért volt képes az elmúlt évek során is számos alkalommal eljutni és gyökeret verni a világelitben, mert összetartó és fegyelmezett módon dolgozott. Szurkolóink tízezrei pedig méltányolták ezt akkor is, amikor sérülések, betegségek vagy egyéb dolgok miatt nehézségeink voltak.

A Telekom Veszprém az idei esztendőben egy komoly missziót is vállalt. Világhírű magyar és külföldi játékosok mellett kilenc fiatal magyar tehetségnek is lehetőséget biztosítunk abban, hogy a világ egyik leghíresebb kézilabdacsapatának játékosaként tanuljanak nagynevű társaiktól, példaképeiktől, s velük együtt léphessenek pályára egy-egy mérkőzésen. Reméljük, ezzel hozzájárulhatunk a teljes magyar kézilabdázás fejlődéséhez és egy sikeres válogatott felépítéséhez is. Minderre – minden tiszteletünk mellett kijelenthetjük – még a magyar mezőnyben is alig akad példa.

A Telekom Veszprém csapata sokat köszönhet a Magyar Kézilabda-szövetségnek, ezért is járult hozzá a munkáltató, hogy Javier Sabaté mester a Veszprém vezetőedzői posztja mellett vállalja a magyar válogatott szövetségi kapitányi tisztét egy olyan időszakban, amikor nehéz helyzetbe került válogatottunk a sikertelen olimpiai kvalifikáció és az ugyancsak gyengére sikeredett Európa Bajnokság után. Sabaté vezetésével jutott ki a magyar válogatott a 2017-es világbajnokságra, s vág most neki az Eb-kvalifikációnak is.

Kérjük a Tisztelt Sajtót, mindezeket méltányolni szíveskedjen és hírlapi kacsákkal ne nehezítse a magyar válogatott szövetségi kapitányának és a Telekom Veszprém vezetőedzőjének munkáját!

Hajrá, Veszprém! Hajrá, Építők!

Veszprém, 2016. október 31.


Veszprém Handball Zrt. Igazgatósága

KÁLOMISTA: NEM TUDOK RÓLA
A Sport TV a Harmadik Félidő című műsorában megkérdezte Kálomista Gábort, a Veszprém Handball Zrt. vezérigazgatóját a hírről.

„Meglep, nem tudok róla. Nem váltunk meg Xavi Sabatétól – felelte a felvetésre a sportvezető. – Töretlenül megyünk előre egy megkezdett úton, van edzőnk, akit úgy hívnak, Xavi Sabaté. Csináljunk a dolgunkat tovább."

Kálomista Gábornak felvetették, teljes-e a bizalom a tréner iránt, hiszen egy éve egy iksz után menesztették Carlos Ortegát a Veszprémtől. „Az egy hosszabb út volt... Most mi arra vállalkoztunk, ami példátlan, három sorozatban, a bajnokságban, a SEHA-ligában és a Bajnokok Ligájában eddig 26 meccset játszottunk le, pedig még csak október vége van. Egy-egy magyar csapat adott esetben egész évben játszik ennyit. Nincs pánik, megyünk tovább, nem most kell a csúcson lenni, hanem májusban és júniusban."

Adódik persze a kérdés, hogy meddig tart a türelem a vezetőedző iránt. „Ha a céljaink teljesülnek, akkor megyünk tovább. Ha nem, akkor elgondolkozunk. A teljes klubvezetés Xavi Sabatét támogatja."

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik