Férfi kézi: világbajnok lehet a Pick Szeged új edzője

S. J.S. J.
Vágólapra másolva!
2013.01.04. 22:40
Spanyol internetes szakportálok értesülése szerint a nyártól a spanyol Juan Carlos Pastor lehet a Pick Szeged kézilabdacsapatának új edzője, Skaliczki László utódja.

Az évad végén Juan Carlos Pastor (42 éves) elhagyja az anyagi gondjai miatt összeomlóban levő Valladolidot, amelynek a kispadján 18 éven át ült. A spanyol válogatottal 2005-ben vb-t nyerő, 2006-ban Eb-ezüstöt szerző, 2008-ban olimpiai bronzéremig jutó tréner az EFE hírügynökségnek és a Marca című szaklapnak elmondta, sajnálja, hogy nem töltheti ki a klubbal 2014 nyaráig kötött szerződését, amelynek a záradékában szerepel, milyen körülmények között lehet azt korábban felbontani.

A Marca szerint az edző aligha marad hazájában, és várhatóan valamelyik európai élcsapatnál folytatja.

A Nemzeti Sport spanyolországi informátora is megerősítette az ottani találgatásokat, hogy Pastor akár Szegedre is szerződhet. Ezt írta meg Bruno Ferrari kollégánk a pasionhandball.com oldalon, és ugyanez olvasható a vavel.com portálon is.

A több forrásból származó értesülést a szegedi vezetők csak röviden kommentálták: Skaliczki Lászlónak június 30-ig érvényes a szerződése a Picknél. A Nemzeti Sport úgy tudja, a magyar edzővel hamarosan tárgyal az esetleges folytatásról a klub vezetősége, így elképzelhető, hogy Skaliczki Szegeden marad.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik