nemzetisport.hu 2019.01.09 10:19 Frissítve: 2019.01.09 11:00

Férfi kézi-vb: Végre magyarul tartjuk az edzéseket – Bodó

Azután, hogy a hazai szövetség (MKSZ) kedden bejelentette, Bodó Richárd lett a 2018-as esztendő legjobb férfi kézilabdázója Magyarországon, a Mol Pick Szeged átlövője menedzsmentje Facebook oldalának adott hosszabb interjút, melyben többek között a válogatottról és a héten kezdődő világbajnokságról is beszélt, mint ismeretes, a csapat ma utazik el a tornára Dániába.

Bodó Richárdé az elismerés (Kép: MKSZ)

 

„Ezzel tulajdonképpen megkoronázták az előző évemet, nagyon jólesik, hogy a szövetség úgy ítélte meg, kiérdemeltem ezt az elismerést. Megmondom őszintén, hogy meg is lepett, mert annyi dolgunk volt mostanában, nem is gondolkodtam el azon, hogy esélyes lehetek erre a kitüntetésre” – mondta a ChampSport Facebook oldalának Bodó Richárd, miután az MKSZ kedden bejelentette, a balátlövőt választották meg 2018 legjobb hazai férfi játékosának.

A Mol Pick Szeged játékosa a válogatottról, az új szövetségi kapitányokról és a világbajnoki felkészülésről, a dánok elleni két mérkőzésről is beszélt.

 
Ha döntőt játszunk, nem jöhetünk haza a szülésre – Lékai Máté
Férfi kézi-vb: az első hétbe kerülés a hivatalos cél

„Végre magyarul tartjuk az edzéseket, úgy érzem, nagyon jó munka folyik. Remélem, nem mostanában fogunk újra kapitányt váltani, hagyni kell dolgozni a Csoknyai István, Vladan Matics párost. A dánok elleni meccsek már korábban lekötött találkozók voltak (vagyis nem az új kapitányok, hanem még az elődjük, Ljubomir Vranjes kérésére szervezték a túrát – a szerk.) , és hiába próbáltuk meg az elsőn azt a taktikát gyakorolni ellenük, amit a világbajnokságon, Argentína ellen tervezünk, a dánok ellen ez védekezésben nem működött, hiszen az északiak teljesen más stílust, jobb játékerőt képviselnek, mint a dél-amerikaiak. Sajnos nem tudtunk időben váltani, és ez vezetett a nagy különbségű vereséghez. A második meccs viszont már teljesen más volt, ki tudtuk javítani a hibát, mert megleptük őket azzal, hogy másképp védekeztünk. A második félidőre kapust cseréltek, amivel feljöttek egy kicsit, de így is győzni tudtunk.”

Az esélyekkel kapcsolatban Bodó úgy fogalmazott, hogy hiába tűnik jónak a sorsolásunk, ami a csoportunkat illeti, mert a magyar válogatott sem világverő, bárkit képes ugyan legyőzni, de bárkitől ki is tud sajnos kapni, nem szabad tehát senkit sem lebecsülnünk. A cél, hogy a legjobb hétben végezzen a csapat, ami olimpiai selejtezőt érne.

Az átlövő arra az érdekes helyzetre is kitért, hogy a keretben három leendő apuka is található – Bodó az egyik – és mind a hármójuk kisbabája januárban születhet meg, jó eséllyel a világbajnokság ideje alatt.

„A másik két, hasonló cipőben járó csapattársamhoz képest én vagyok a legszerencsésebb helyzetben, mert január 26-ra van kiírva a szülés, de az orvos szerint ez könnyen kitolódhat akár január 30-ra is. A szövetség mindenben támogat, csak akkor nem jöhetek haza a torna alatt, ha vb-döntőt játszunk, ami január 27-re esik. Ez egy nehéz időszak, főleg ilyenkor az utolsó pár hétben, mert mindenben szeretnék segíteni a páromnak, Vivinek, ám sajnos nem tudok mindig mellette lenni, de amikor kiderült az időpont, tudtuk, hogy ez így lesz. A szülők is próbálnak segíteni és mindennap improvizálunk.”

Úgy tudni, a másik két említett játékos közül Balogh Zsolt január 18-ra, Lékai Máté január 20-ra várhatja gyermeke születését, de valószínűleg egyikük sem bánna ha csúszna egy kicsi az időpont...

Bodó az idei évvel kapcsolatban elmondta, tisztában vele, hogy ez még az előzőnél is nehezebb lesz, mert még nagyobbak az elvárások a Szegednél, és ő is egyre több mindent szeretne elérni.

„Hogy mit szeretnék elérni? Bajnoki címet és kupagyőzelmet, a Bajnokok Ligájában final fourba jutást, a válogatottal pedig világbajnoki érmet. De az az igazság, hogy ha a felsoroltak közül legalább egy meglesz, már annak is tudok örülni, persze én is szeretnék egyre többet elérni. ”  

A teljes interjú itt olvasható:

 

FÉRFI KÉZILABDA-VB (2019. január 10–27., Dánia és Németország)
CSOPORTBEOSZTÁS
A-csoport (Berlin):
Franciaország, Oroszország, Németország, Szerbia, Brazília, Korea
B-csoport (München): Spanyolország, Horvátország, Macedónia, Izland, Bahrein, Japán
C-csoport (Herning): Dánia, Norvégia, Ausztria, Tunézia, Chile, Szaúd-Arábia
D-csoport (Koppenhága): Svédország, MAGYARORSZÁG, Katar, Argentína, Egyiptom, Angola
A csoportok első három-három helyezettje jut a középdöntőbe.

A MAGYAR VÁLOGATOTT CSOPORTMÉRKŐZÉSEI
Január 11., 18.00:
Argentína–Magyarország (Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n)
Január 13., 18.00: Magyarország–Angola (Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n)
Január 14., 15.30: Magyarország–Katar (Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n)
Január 16., 18.00: Magyarország–Egyiptom (Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n)
Január 17., 20.30: Svédország–Magyarország (Tv: M4 Sport, élőben az NSO-n)

A világbajnokság győztese kijut a 2020-as tokiói olimpiára, a 2–7. helyezettek részt vehetnek az olimpiai selejtezőtornákon 2020 tavaszán.

A MAGYAR VÁLOGATOTT VB-RE UTAZÓ KERETE
Kapusok: MIKLER Roland (Telekom Veszprém), SZÉKELY Márton (Grundfos Tatabánya)
Jobbszélső: HORNYÁK Péter (Balatonfüredi KSE)
Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (Ferencváros), BALOGH Zsolt (Mol-Pick Szeged), NAGY László (Telekom Veszprém), MÁTHÉ Dominik (Balatonfüredi KSE)
Irányítók: CSÁSZÁR Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), LÉKAI Máté (Telekom Veszprém)
Beállók: BÁNHIDI Bence (Mol-Pick Szeged), SCHUCH Timuzsin (Ferencváros), SIPOS Adrián (Grundfos Tatabánya)
Balátlövők: BODÓ Richárd (Mol-Pick Szeged), ILYÉS Ferenc (Grundfos Tatabánya), JAMALI Iman (Telekom Veszprém), LIGETVÁRI Patrik (Ademar León, spanyol), SZITA Zoltán (Balatonfüredi KSE)
Balszélsők: BÓKA Bendegúz (Balatonfüredi KSE), JUHÁSZ Ádám (Grundfos Tatabánya)
Szövetségi kapitány:
CSOKNYAI István és Vladan MATICS
Kapusedző:
SZATHMÁRI János 

 

2020.05.29 20:51:29

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Ha a szerződések rendben voltak jogilag, nehezen értelmezhetők az indulatok.

2020.05.25 19:44:09

Kézilabda VINCZE SZABOLCS

Az utóbbi időben alig-alig lőhetett gólt, mégis rajongtak érte a szurkolók. A veszprémi gladiátor a veszélyhelyzet alatt is tanult magyarul.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.