Vereség vezéráldozattal a németek ellen a vb-nyitányon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.13. 17:27
null
A magyar válogatott a németek elleni vereséggel kezdte a franciaországi vb-t (Fotó: AFP)
A magyar férfi kézilabda-válogatott 27–23-ra kikapott az Európa-bajnok Németországtól a franciaországi világbajnokság nyitó fordulójában. A magyar csapat az első félidőben már hétgólos hátrányban is volt (9–16), és bár többször is visszakapaszkodott egy találatra, nem tudta utolérni ellenfelét. A találkozón bokasérülést szenvedett Nagy László, további vizsgálatok várnak rá.

 


FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, FRANCIAORSZÁG
C-CSOPORT, 1. FORDULÓ
NÉMETORSZÁG–MAGYARORSZÁG 27–23 (16–11)

Rouen, 5000néző.V:Nacsevszki, Nikolov (macedónok)
NÉMETORSZÁG:HEINEVETTER – Groetzki4, HAFNER7, Fath1, Wiencek, Drux, GENSHEIMER13 (8). Csere:Ernst, LEMKE, Kohlbacher, Kühn1, Pieczkowski1. Szövetségi kapitány: Dagur Sigurdsson
MAGYARORSZÁG:
Fazekas – Harsányi1, Zubai2, Nagy L.1, Ligetvári, Szöllösi Sz., JUHÁSZ Á.3. Csere:MIKLER (kapus), Császár3 (1), Bodó3, Lékai3, Ancsin1, Bánhidi, Schuch, Balogh Zs.3, DZSAMALI3. Szövetségi kapitány: Xavier Sabaté
Az eredmény alakulása. 6. p.:2–2.10. p.:5–4.18. p.:8–5.24. p.:12–7.27. p.:14–8.38. p:16–15.45. p.:18–17.54. p.:22–21.56. p.:24–21
Kiállítások:6, ill. 4 perc
Hétméteresek:8/8, ill. 2/1

TOVÁBBI EREDMÉNYEK
Fehéroroszország–Chile 28–32 (14–14)
Horvátország–Szaúd-Arábia 28–23 (12–11)

ÖSSZEFOGLALÓ

Egyből a legnehezebb ellenféllel, az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes német válogatottal találkozott Xavier Sabaté együttese a vb csoportkörének nyitányán.

A korábban hosszú évekig a Bundesligában védő Fazekas Nándor kezdett a kapunkban, míg az egyaránt első felnőttvilágversenyén szereplő Ligetvári Patrik és Juhász Ádám is ott volt a falunkban az első német támadásnál.

Nem volt teljesen telt ház, de kiváló volt a hangulat a Kindarénában. A német szurkolók számbeli fölényben voltak, de az aréna legkülönbözőbb pontjain magyar zászlók is feltűntek. A játék képét látva az ellenfél drukkerei lehettek az elégedettebbek, ugyanis rendre futnunk kellett az eredmény után.

A közelmúltban az édesapját elveszítő Uwe Gensheimer biztos kézzel értékesítette a heteseket, de a túloldalon kollégája, Patrick Groetzki is csak egy lövést hibázott harminc perc alatt. A két szélső összesen tízszer talált be nekünk az első félidőben, rajtuk kívül a jobbátlövő Kai Häfner négyszer bombázott védhetetlenül a kapunkba.

A németek rendre megtalálták a rést a védekezésünkben, így nehezen tudtuk utolérni az ellenfelet. Ebben még nagy szerepe volt a szünetig 45 százalékkal védő Silvio Heinevetternek is. Negyedórát követően ráadásul Nagy László lesántikált a pályáról, és az öltözőbe ment ápolásra, majd csak az utolsó öt percre tért vissza a kispadra. A szövetség tájékoztatása szerint a bokája rándult meg, további vizsgálatok várnak rá a találkozó után.

Ennek tükrében még biztatónak is mondható, hogy a 20. percben csak 8–7-re vezettek a németek, utána azonban öt percig nem találtunk be. Hiába kért időt Sabaté, nem tudtuk megtörni a német rohanást. A macedón játékvezetők egy esetben a videobíró segítségét kérve adták meg az ellenfél találatát. Többször is úgy tűnt, hogy elhamarkodottan lőttünk kapura, a németek viszont könyörtelenül büntettek, héttel is elmentek, amelyből öt megmaradt a pihenőre (16–11).

A második játékrészre érkezett Mikler Roland, s előtte sokkal agresszívabb fal védekezett. A németek nyolc percig nem lőttek gólt, miközben mi kettős emberelőnyben is játszhattunk, amit ha jobban használunk ki (vagy Heinevetter nem véd többször bravúrral), akár egyenlíthettünk volna. De legalább 16–15-nél visszajöttünk a meccsbe.

Sigurdsson időkérését követően hét mezőnyjátékossal támadtak, amelyből mi egyenlíthettünk volna. Mikler kiválóan védett, támadásban pedig Dzsamali Iman tett ki magáért. Folyamatosan ott voltunk az egál közelében, de iksz helyett rendre a németek tettek közé egyet. Az utolsó öt perchez érve Häfner találatával háromgólos hátrányba kerültünk, s a németek 27–23-mal behúzták a meccset. A vereség ellenére bőven voltak pozitívumai is a találkozónak, hát még ha nem adunk akkora előnyt az Eb-címvédőnek… Folytatás szombaton Horvátország ellen.

PERCRŐL PERCRE



 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik