Férfi kézi-vb: Nagyon szeretnék játszani – Nagy László

N. T.N. T.
Vágólapra másolva!
2017.01.13. 20:40
null
Nagy László (középen) már korán kivált a játékból (Fotó: AFP)
A Németország elleni világbajnoki csoportmeccsen megsérülő Nagy László nagyon szeretne játszani a szombati folytatásban, de jelen pillanatban egyre erősebb fájdalmat érez a kifordult bokájában. A magyar férfi kézilabda-válogatott játékosai szerint a pozitívumokra kell építeni, márpedig a második játékrészben látottak bizakodásra adnak okot.

„Sajnos nem sokáig tudtam segíteni a társaknak, egy visszarendeződésnél kifordult a bokám, egyből elkezdett fájni, és ez azóta még rosszabb lett – mondta már a találkozó után Nagy László. – A pontosabb orvosi vizsgálat után tudjuk meg, hogy játszhatok-e. Nagyon szeretnék a pályán lenni a horvátok ellen is, meglátjuk, az elkövetkező huszonnégy órában javul-e a bokám. Az első félidő vége felé volt egy kis rohanás, amiből rosszul jöttünk ki, de ebből fel tudtunk állni, és újra szorossá tudtuk tenni a mérkőzést. Nehéz volt feltörni a német védelmet, többet kellett volna futnunk, visszatérő problémánk, hogy lassítjuk a játékot, és inkább a felállt fal ellen próbálkozunk.”

Mikler Roland a második félidőre állt be a kapunkba, és nagy szerepe volt a felzárkózásunkban, összességében 39 százalékos hatékonysággal zárt.

„Az első félidei lábremegős játékunkat levetkőztük a második játékrészre, és jó játékkal közelebb tudtunk zárkózni a németekhez, akik nagyon keveset hibáztak. Nem bosszankodhattunk meccs közben azon, hogy többször is közel álltunk az egyenlítéshez, hanem megpróbáltuk megragadni a következő lehetőséget. Az első játékrész végén hamar közé tettek hét gólt, az Európa-bajnoknak nem adhatunk ekkora előnyt. A folytatás biztató volt, ezt kell továbbvinnünk.”

Ugyanezen a véleményen volt Császár Gábor is, hozzátéve, hogy a folytatásban is arra kell törekednünk, hogy napról napra fejlődjünk.

„Nézzük pozitívan, csak egy tízperces szakasz volt, amikor kihagytunk, és nagy előnyt adtunk a németeknek. Utána a második félidőben ezt igen hamar le tudtuk dolgozni, de a felzárkózás sok energiánkba került, kicsit belefáradtunk. Az ötvenedik percben érezhető volt, ha még tudunk egy kis extrát hozni, akkor benne lehetett volna a bravúr. Sajnálom, hogy ez nem sikerült, de nem dőlt össze a világ, jó meccset játszottunk az Eb-aranyérmessel úgy, hogy már korán elveszítettük a csapatkapitányunkat. A legfontosabb, hogy napról napra előrelépjünk. Amióta elkezdtük a felkészülést, ezt tesszük, remélem, hogy nem torpanunk meg.”

„Jó mérkőzést játszottunk az Európa-bajnok ellen, amely két éve új edzővel és új játékosokkal építi együttesét. Sajnos az első félidőben idegesek voltunk, főként a védekezésünk nem volt elég határozott. Nem keresek kifogást, túl sok könnyű helyzetet adtunk az ellenfélnek. Támadásban lassúak voltunk, ez a szünet után megváltozott, tempót fogtunk, Heinevetter azonban fantasztikus volt, azt gondolom, az ő teljesítménye jelentette a két csapat között a különbséget. Nem örülök az eredménynek, de a második félidei játéknak igen, ismét fejlődtünk, továbbléptünk, láttuk, hogy mindenki legyőzhető. A legfontosabb, hogy minden meccsen fejlődjünk” – értékelt a sajtótájékoztatón Xavier Sabaté szövetségi kapitány.

„Jól kezdtük a mérkőzést, de aztán türelmetlenné váltunk, az egy-egy elleni játékban jobbak voltak a németek. A második félidő sokkal jobban sikerült, de nem tudtunk egyenlíteni, s a végjátékban a németek voltak jobbak. Mostantól a horvátok elleni meccsre koncentrálunk” – tette hozzá Juhász Ádám.

„Tiszteltük a magyar csapatot, láttuk, hogy a felkészülés során jó irányba haladnak. Amikor elvesztették Nagy Lászlót, kicsit át kellett alakítaniuk a tervüket, ezt mi ki tudtuk használni. A második félidőt nem kezdtük jól, de mivel végig vezettünk, megérdemelten nyertünk” – mondta a németeket irányító Dagur Sigurdsson.

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, FRANCIAORSZÁG
C-CSOPORT, 1. FORDULÓ
NÉMETORSZÁG–MAGYARORSZÁG 27–23 (16–11)

Rouen, 5000néző.Vezette:Nacsevszki, Nikolov (macedónok)
NÉMETORSZÁG:HEINEVETTER – Groetzki4, HAFNER7, Fath1, Wiencek, Drux, GENSHEIMER13 (8). Csere:Ernst, LEMKE, Kohlbacher, Kühn1, Pieczkowski1. Szövetségi kapitány: Dagur Sigurdsson
MAGYARORSZÁG:
Fazekas – Harsányi1, Zubai2, Nagy L.1, Ligetvári, Szöllösi Sz., JUHÁSZ Á.3. Csere:MIKLER (kapus), Császár3 (1), Bodó3, Lékai3, Ancsin1, Bánhidi, Schuch, Balogh Zs.3, DZSAMALI3. Szövetségi kapitány: Xavier Sabaté
Az eredmény alakulása. 6. p.:2–2.10. p.:5–4.18. p.:8–5.24. p.:12–7.27. p.:14–8.38. p:16–15.45. p.:18–17.54. p.:22–21.56. p.:24–21
Kiállítások:6, ill. 4 perc
Hétméteresek:8/8, ill. 2/1

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik