N. T. 2017.01.13 20:40 Frissítve: 2017.01.13 21:29

Férfi kézi-vb: Nagyon szeretnék játszani – Nagy László

A Németország elleni világbajnoki csoportmeccsen megsérülő Nagy László nagyon szeretne játszani a szombati folytatásban, de jelen pillanatban egyre erősebb fájdalmat érez a kifordult bokájában. A magyar férfi kézilabda-válogatott játékosai szerint a pozitívumokra kell építeni, márpedig a második játékrészben látottak bizakodásra adnak okot.

 

Nagy László (középen) már korán kivált a játékból (Fotó: AFP)

„Sajnos nem sokáig tudtam segíteni a társaknak, egy visszarendeződésnél kifordult a bokám, egyből elkezdett fájni, és ez azóta még rosszabb lett – mondta már a találkozó után Nagy László. – A pontosabb orvosi vizsgálat után tudjuk meg, hogy játszhatok-e. Nagyon szeretnék a pályán lenni a horvátok ellen is, meglátjuk, az elkövetkező huszonnégy órában javul-e a bokám. Az első félidő vége felé volt egy kis rohanás, amiből rosszul jöttünk ki, de ebből fel tudtunk állni, és újra szorossá tudtuk tenni a mérkőzést. Nehéz volt feltörni a német védelmet, többet kellett volna futnunk, visszatérő problémánk, hogy lassítjuk a játékot, és inkább a felállt fal ellen próbálkozunk.”A KÉPRE KATTINTVA részletes program és menetrend – a 2017-es franciaországi férfi kézilabda-világbajnokság adatbankja 

Mikler Roland a második félidőre állt be a kapunkba, és nagy szerepe volt a felzárkózásunkban, összességében 39 százalékos hatékonysággal zárt.

„Az első félidei lábremegős játékunkat levetkőztük a második játékrészre, és jó játékkal közelebb tudtunk zárkózni a németekhez, akik nagyon keveset hibáztak. Nem bosszankodhattunk meccs közben azon, hogy többször is közel álltunk az egyenlítéshez, hanem megpróbáltuk megragadni a következő lehetőséget. Az első játékrész végén hamar közé tettek hét gólt, az Európa-bajnoknak nem adhatunk ekkora előnyt. A folytatás biztató volt, ezt kell továbbvinnünk.”

Ugyanezen a véleményen volt Császár Gábor is, hozzátéve, hogy a folytatásban is arra kell törekednünk, hogy napról napra fejlődjünk.

„Nézzük pozitívan, csak egy tízperces szakasz volt, amikor kihagytunk, és nagy előnyt adtunk a németeknek. Utána a második félidőben ezt igen hamar le tudtuk dolgozni, de a felzárkózás sok energiánkba került, kicsit belefáradtunk. Az ötvenedik percben érezhető volt, ha még tudunk egy kis extrát hozni, akkor benne lehetett volna a bravúr. Sajnálom, hogy ez nem sikerült, de nem dőlt össze a világ, jó meccset játszottunk az Eb-aranyérmessel úgy, hogy már korán elveszítettük a csapatkapitányunkat. A legfontosabb, hogy napról napra előrelépjünk. Amióta elkezdtük a felkészülést, ezt tesszük, remélem, hogy nem torpanunk meg.”

„Jó mérkőzést játszottunk az Európa-bajnok ellen, amely két éve új edzővel és új játékosokkal építi együttesét. Sajnos az első félidőben idegesek voltunk, főként a védekezésünk nem volt elég határozott. Nem keresek kifogást, túl sok könnyű helyzetet adtunk az ellenfélnek. Támadásban lassúak voltunk, ez a szünet után megváltozott, tempót fogtunk, Heinevetter azonban fantasztikus volt, azt gondolom, az ő teljesítménye jelentette a két csapat között a különbséget. Nem örülök az eredménynek, de a második félidei játéknak igen, ismét fejlődtünk, továbbléptünk, láttuk, hogy mindenki legyőzhető. A legfontosabb, hogy minden meccsen fejlődjünk” – értékelt a sajtótájékoztatón Xavier Sabaté szövetségi kapitány.

„Jól kezdtük a mérkőzést, de aztán türelmetlenné váltunk, az egy-egy elleni játékban jobbak voltak a németek. A második félidő sokkal jobban sikerült, de nem tudtunk egyenlíteni, s a végjátékban a németek voltak jobbak. Mostantól a horvátok elleni meccsre koncentrálunk” – tette hozzá Juhász Ádám.

„Tiszteltük a magyar csapatot, láttuk, hogy a felkészülés során jó irányba haladnak. Amikor elvesztették Nagy Lászlót, kicsit át kellett alakítaniuk a tervüket, ezt mi ki tudtuk használni. A második félidőt nem kezdtük jól, de mivel végig vezettünk, megérdemelten nyertünk” – mondta a németeket irányító Dagur Sigurdsson.

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, FRANCIAORSZÁG
C-CSOPORT, 1. FORDULÓ
NÉMETORSZÁG–MAGYARORSZÁG 27–23 (16–11)

Rouen, 5000 néző. Vezette: Nacsevszki, Nikolov (macedónok)
NÉMETORSZÁG: HEINEVETTER – Groetzki 4, HAFNER 7, Fath 1, Wiencek, Drux, GENSHEIMER 13 (8). Csere: Ernst, LEMKE, Kohlbacher, Kühn 1, Pieczkowski 1. Szövetségi kapitány: Dagur Sigurdsson
MAGYARORSZÁG: 
Fazekas – Harsányi 1, Zubai 2, Nagy L. 1, Ligetvári, Szöllösi Sz., JUHÁSZ Á. 3. Csere: MIKLER (kapus), Császár 3 (1), Bodó 3, Lékai 3, Ancsin 1, Bánhidi, Schuch, Balogh Zs. 3, DZSAMALI 3. Szövetségi kapitány: Xavier Sabaté
Az eredmény alakulása. 6. p.: 2–2. 10. p.: 5–4. 18. p.: 8–5. 24. p.: 12–7. 27. p.: 14–8. 38. p: 16–15. 45. p.: 18–17. 54. p.: 22–21. 56. p.: 24–21
Kiállítások: 6, ill. 4 perc
Hétméteresek: 8/8, ill. 2/1

A Nemzeti Sport digitális formában - az e-újságért kattintson ide!

2017.11.19 15:10:46

Kézilabda HATÁR DÁVID

A megállíthatatlan Balogh vezetésével 2008 után sikerült ismét felülmúlni a katalánokat.

2017.11.19 12:11:48

Kézilabda nemzetisport.hu

Bár már korábban biztossá vált a továbbjutás, a továbbvitt pontok miatt nyerni kellett Larvikban.

2017.11.18 12:54:36

Kézilabda nemzetisport.hu

A párizsiak hat napon belül másodszor, sorozatban ötödször verték meg a magyar együttest.

2017.11.18 14:43:27

Kézilabda nemzetisport.hu

A címvédő magyar csapat bátran próbálgathatta a fiataljait és a hét a hat elleni játékot is.

2017.11.16 21:28:43

Kézilabda BABJÁK BENCE, TUMBÁSZ HÉDI (FOTÓ)

„211-szeres válogatottként kerültem körön kívülre. Ezt nem könnyű feldolgozni.”