Férfi kézi-vb: ezért Gulyás Péter került be a keretbe

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2017.01.16. 12:01
Harsányi Gergely tehermentesítése miatt került Gulyás Péter a magyar férfi kézilabda-válogatott keretébe a franciaországi világbajnokságon – mondta Debre Viktor edző.

„Nagy László bokarándulása egyelőre nem jött rendbe, ezért őt nem tudjuk használni. Gulyás Péter balkezes játékosként a csapat segítségére lehet ebben a helyzetben. Az ő becserélésével tehermentesíteni szeretnénk Harsányit, aki nagyon sok időt töltött a pályán az eddigi két csoportmeccsen” – nyilatkozta hétfőn Xavier Sabaté szövetségi kapitány segítője.„Nagy László bokarándulása egyelőre nem jött rendbe, ezért őt nem tudjuk használni. Gulyás Péter balkezes játékosként a csapat segítségére lehet ebben a helyzetben. Az ő becserélésével tehermentesíteni szeretnénk Harsányit, aki nagyon sok időt töltött a pályán az eddigi két csoportmeccsen” – nyilatkozta hétfőn Xavier Sabaté szövetségi kapitány segítője.

Amikor Nagy László nem tagja a keretnek, Harsányi Gergely viseli a csapatkapitányi karszalagot a magyar válogatottban. A vb során összesen két cserére van lehetőség a korábban leadott 28 fős kereten belül, és egy kikerült játékost akár vissza is lehet cserélni, tehát a hétfői döntés nem jelenti azt, hogy Nagy László számára véget ért a franciaországi torna.

A magyar válogatott pénteken az Európa-bajnok és olimpiai bronzérmes németektől 27–23-ra, szombaton az Európa-bajnoki harmadik horvátoktól 31–28-ra kapott ki. A Chilével szembeni mérkőzés hétfőn 17.45-kor kezdődik a C csoportnak otthont adó roueni Kindarenában.

A dél-amerikai együttes a Pánamerikai bajnokság döntőjében csak szoros mérkőzésen kapott ki Brazíliától, a világbajnokság első fordulójában pedig legyőzte Fehéroroszországot. Debre Viktor szerint ezt a pozitív képet az sem árnyalja, hogy vasárnap 21 góllal kikaptak a németektől, azon a találkozón ugyanis leginkább a cserejátékosok szerepeltek a chileieknél.

„Tulajdonképpen két soruk van, ezek közül az első nagyon jó, Európában szereplő kézilabdázókból áll. Nem szabad őket félvállról vennünk, de ezt a meccset meg kell nyernünk” – fogalmazott az edző, aki megerősítette, hogy Mikler Roland visszatért a válogatotthoz, és akár pályára is léphet hétfő délután. A kapusnak vasárnap kora reggel – nem részletezett – családi okok miatt kellett hazautaznia Magyarországra.

Xavier Sabaté szövetségi kapitány a torna honlapján megjelent előzetesben hangsúlyozta, hogy a magyar csapatnak még mindig a saját kezében van a sorsa, és harcolni fog a csoport harmadik helyéért. Nagy László kapcsán megerősítette, hogy nem akarnak kockázatot vállalni a szerepeltetésével, mivel szükségük van rá a sorsdöntő mérkőzéseken.

A hatcsapatos csoport első négy helyezettje jut tovább a nyolcaddöntőbe, az ötödik és a hatodik az alsóházban az Elnök Kupáért folytathatja szereplését. A magyar együttes szerdán Szaúd-Arábia, pénteken pedig Fehéroroszország együttesével találkozik.

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, FRANCIAORSZÁG

A-CSOPORT, 3. FORDULÓ
20.45: Lengyelország–Oroszország
B-CSOPORT, 3. FORDULÓ
17.45: Szlovénia–Macedónia
20.45: Spanyolország–Angola
C-CSOPORT, 3. FORDULÓ
17.45: MAGYARORSZÁG–Chile (Tv: Sport1)
20.45: Horvátország–Fehéroroszország (Tv: Sport2)
D-CSOPORT, 3. FORDULÓ
17.45: Egyiptom–Bahrein
20.45: Dánia–Svédország

A MAGYAR FÉRFIVÁLOGATOTT KERETE A JÁTÉKOSOK NÉVJEGYEIT IDE KATTINTVA TEKINTHETIK MEG
Kapusok:
FAZEKAS Nándor (Balatonfüredi KSE), MIKLER Roland (Telekom Veszprém)
Jobbszélső: GULYÁS Péter (Telekom Veszprém), HARSÁNYI Gergely (Grundfos Tatabánya KC)
Jobbátlövők: ANCSIN Gábor (Telekom Veszprém), BALOGH Zsolt (Mol-Pick Szeged)
Irányítók: CSÁSZÁR Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), LÉKAI Máté (Telekom Veszprém)
Beállók: BÁNHIDI Bence (Mol-Pick Szeged), SCHUCH Timuzsin (Telekom Veszprém), SZÖLLŐSI Szabolcs (Grundfos Tatabánya KC), ZUBAI Szabolcs (Mol-Pick Szeged)
Balátlövők: BODÓ Richárd (Mol-Pick Szeged), DZSAMALI Iman (Meskov Breszt, fehérorosz), LIGETVÁRI Patrik (Telekom Veszprém)
Balszélső: JUHÁSZ Ádám (Grundfos Tatabánya KC),
Szövetségi kapitány:
Xavier SABATÉ
Edző:
DEBRE Viktor

Tartalékok: IVÁNCSIK Gergő (Telekom Veszprém), *NAGY László (Telekom Veszprém)
*Bokasérülés miatt a harmadik csoportmeccsünk előtt Gulyás Péter váltotta a keretben

A MAGYAR VÁLOGATOTT TOVÁBBI CSOPORTMÉRKŐZÉSEI
Január 16., hétfő, 17.45: Magyarország–Chile
Január 18., szerda, 14.00: Szaúd-Arábia–Magyarország
Január 20., péntek, 20.45: Fehéroroszország–Magyarország
A mérkőzéseket a Sport1 közvetíti.

A CSOPORTBEOSZTÁS
A-csoport (Nantes):
Franciaország, Lengyelország, Oroszország, Brazília, Japán, Norvégia
B-csoport (Metz): Spanyolország, Szlovénia, Macedónia, Izland, Tunézia, Angola
C-csoport (Rouen): Németország, Horvátország, Fehéroroszország, Magyarország, Chile, Szaúd-Arábia
D-csoport (Párizs): Katar, Dánia, Svédország, Egyiptom, Bahrein, Argentína
A csoportok első négy helyezettje jut a nyolcaddöntőbe, az 5–6. helyezettek az Elnöki Kupáért folytatják a tornát.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik