Jól kezdtünk, de kikaptunk a horvátoktól

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.01.14. 20:32
null
Balogh Zsolt a magyar válogatott egyik legjobbja volt a horvátok ellen (Fotó: AFP)
Az első félidőben 11–7-re is vezető magyar válogatott 31–28-ra kikapott a horvátoktól a második mérkőzésén a franciaországi férfi kézilabda-világbajnokságon. A bokasérüléssel küzdő Nagy László csak a kispadról biztatta társait.

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, FRANCIAORSZÁG

C-CSOPORT, 2. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–HORVÁTORSZÁG 28–31 (11–11)
Rouen,
5200 néző. V: Licis, Sondors (lettek)
MAGYARORSZÁG:
MIKLER – HARSÁNYI 6 (1), Zubai, Schuch, Ligetvári 1, Bodó 3, Juhász Á. 2. Csere: Fazekas (kapus), LÉKAI 4, BALOGH ZS. 6, Bánhidi 2, Ancsin, Császár 2 (1), Dzsamali 2. Szövetségi kapitány: Xavier Sabaté
HORVÁTORSZÁG: Stevanovic – Horvat 4, Stepancic, DUVNJAK 5, Musa, Mandalinic 2 (1), STRLEK 6. Csere: IVIC (kapus), Gojun, CINDRIC 4, Sebetic 4, Kontrec 2, Mamic 4. Szövetségi kapitány: Zeljko Babic
Az eredmény alakulása. 6. perc: 2–3. 15. p.: 6–3. 18. p.: 8–5. 26. p.: 11–7. 36. p: 13–12. 41. p.: 15–17. 47. p.: 18–22. 52. p.: 20–25. 55. p.: 23–28.
Kiállítások: 6, ill. 8 perc
Hétméteresek: 2/3, ill. 1/3

ÖSSZEFOGLALÓ

A németek elleni ütközet után egy nappal újabb kemény mérkőzés várt férfiválogatottunkra a vb-n: a csoportkör második fordulójában a horvátok következtek. A találkozónak a hatosban elfoglalt helyünk és a későbbi nyolcaddöntős ellenfél miatt is kiemelt jelentősége volt.

Az már a bemelegítéskor eldőlt, hogy a bokasérüléssel küzdő és emiatt a déli edzést kihagyó Nagy László nem fog játszani, a Telekom Veszprém jobbátlövője ugyanis nem futott ki a társaival együtt a pályára. Nem is lett volna értelme kockáztatni a rásérülést, ezzel együtt a kispadra leült, és onnan biztatta társait.

Ezúttal Mikler Roland kezdett a kapunkban, Nagy hiányában hármat cseréltünk támadás és védekezés között, de láthatóan megérte, mert jól összeállt a Veszprém kapusa előtt a falunk. A horvátok hét mezőnyjátékos felállással indítottak támadásban, de ez nem tartott sokáig. Hátul a szokásos forgatókönyv szerint Domagoj Duvnjak védekezett zavarót, de nem jöttünk zavarba.

A horvátok a 6. percben szerezték az első góljukat, és bár 3–2-re vezetni tudtak, utána egy újabb ötperces gólcsend következett náluk, amit kihasználva 6–3-ra elhúztunk. Jött is az időkérés Zeljko Babictól a 15. percben. Öröm volt nézni hátul az önfeláldozó védőmunkát, a Zubai, Schuch, Ligetvári, Bodó négyes hatalmas munkát végzett, ha esetleg őket átjátszották, akkor Mikler mutatott be bravúrokat.

A horvátok ugyan feljöttek mínusz egyre, de utána pillanatok alatt visszaállítottuk a korábbi különbséget, amelyet sokáig meg is tudtunk tartani. A szünet előtti perceket azonban megint elrontottuk, több labdát is eladtunk, a horvátok pedig Manuel Strlek vezérletével kiegyenlítettek (11–11).

Ezúttal nem az első játékrész felénél jött a megszokott csere, hanem a második játékrészre érkezett Ancsin Gábor, Császár Gábor és Dzsamali Iman (az iráni-magyar balátlövőt hamar le kellett hozni ápolás miatt). Duvnjak révén vették vissza a vezetést a horvátok, és ebben a periódusban rendre nekünk kellett futnunk az eredmény után. Mikler többször is bosszankodott, mert könnyen engedtük helyzetbe kerülni az ellenfelet. Xavier Sabaté kétgólos hátrányban, a 41. percben kérte ki idejét.

Dzsamali góljaival zárkóztunk, de a második találatánál a játékvezető kiállította színészkedésért. Ez megtörte a lendületünket, a horvátok közben elmentek néggyel, pedig Balogh a felezővonaltól (!) is betalált.

A horvátok könnyen szerezték a góljaikat, hiába tudtunk mi is válaszolni, a különbség nem csökkent. Az utolsó hét percre Fazekas Nándor állt be a kapunkba, míg védekezésben megnyitottuk a falat, de ezzel sem tudtuk megzavarni a horvátokat. Balogh révén közte háromra még fel tudtunk jönni, de a pontszerzésre már nem volt esélyünk. A horvátok 31–28-ra nyertek, Duvnjak a végén még kínaiból, háttal is gólt lőtt.

A mieinknek vasárnap szabadnap jön, majd hétfőn Chile lesz az ellenfél. A két vereség azt jelenti, hogy (valószínűleg) már csak harmadik helyen végezhetünk a csoportban.


A C-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország 2 2 59–51 +8 4
2. Chile 1 1 32–28 +4 2
3. Németország 1 1 27–23 +4 2
4. Fehéroroszország 1 1 28–32 –4 0
5. Szaúd-Arábia 1 1 23–28 –5 0
6. MAGYARORSZÁG 2 2 51–58 –7 0

PERCRŐL PERCRE


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik