Férfi kézi-vb: „Abba kell kapaszkodnunk, hogy egy percig sem adtuk fel”

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.16. 19:56
null
Lékai Máté úgy érzi, elvesztett egy-két olyan labdát, ami kulcsfontosságú volt (<strong>Fotó</strong>: AFP)
Magyarország 30–30-as döntetlent játszott Egyiptommal a férfi kézilabda-világbajnokság D-csoportjában, ezzel négy forduló után őrzi veretlenségét és legrosszabb esetben is egy pontot visz magával a középdöntőbe. A csapat tagjai ennek ellenére csalódottan nyilatkoztak az előzetesen nyerhetőnek gondolt találkozóról.

 

Abba kell kapaszkodnunk, hogy egy percig sem adtuk fel. Ha lett volna a végén még néhány másodpercünk és egy támadásunk, akkor lehet, hogy meg tudjuk nyerni. Nagyon nehéz mérkőzés volt. Nem tudom, hogy most félig tele vagy inkább félig üres a pohár” – nyilatkozta Csoknyai István, a magyar válogatott társ szövetségi kapitánya a mérkőzést követően az M4 Sport kamerája előtt.

Kollégája, Vladan Matics is azt emelte ki, a lényeg, hogy nem kaptunk ki. Sajnos sok ziccert hibáztunk, ezért nem tudtunk nyerni. A másik oldalon pedig volt egy fantasztikus kapusteljesítmény. Ilyen a sport, legutóbb fordítva történt, az a fontos, hogy nem szenvedtünk vereséget. Továbbjutottunk, viszünk tovább legalább egy pontot, és még minden kérdés nyitva áll. Küszködtünk, problémáink voltak, de nagy szívvel játszottunk. Reméltem, hogy védekezésben jobban meg tudjuk állítani a kinti lövéseiket, ám annyira birkóztunk a beállóval, hogy erre már nem maradt energiánk.”

Nagy Lászlónak újra sokat kellett a pályán lennie, mindkét félidő végén fontos gólokat lőtt, mégsem tudott ennek örülni, hanem inkább csalódottságának adott hangot. A harminc kapott gól nem elfogadható. Emiatt vagyok dühös. Ha hibázol elöl, hátul még ki tudod javítani, de mi mind a két kapu előtt sokat rontottunk. Naggyá tettük a kapusukat. Ez benne lehet a játékban, ami azonban jobban bosszant, az a védekezésünk. Nem volt elég feszes, sok volt a fegyelmezetlenség. Kicsit passzívabbak voltunk, mint kellett volna. Amikor kicsit keményebbek voltunk, s akár faultoltuk is őket, akkor jobban ment. Nem volt annyi segítség a csapaton belül, ez volt elsősorban a gond talán. A végén még örülhettünk is a döntetlennek” – értékelt az érezhetően csalódott Nagy László.

A hat gólig jutó Lékai Máté szerint nagyon nehézzé vált a helyzetünk az újabb sérüléssel.

„Balogh Zsolt kiesésével az egyik meghatározó játékosunkat vesztettük el támadásban, ráadásul most kiesett Jamali is. Nagyon kevesen vagyunk támadásban, márpedig Ricsit valakinek tehermentesítenie kell. Százhúsz kiló, két méter, nem bír öt meccset lejátszani hét nap alatt. Valakinek elő kell lépni, aki eddig nem támadott, kell a plusz segítség ilyen szempontból is. Ezért lett volna jó ma nyerni, akkor két pontot biztosan vittünk volna magunkkal. Nincs veszve semmi, még mindig nem kaptunk ki, de az első négy mérkőzést meg kellett volna nyernünk.”

A veszprémi irányító a kihagyott helyzeteket sajnálta. „Lőhettünk volna negyvenet is. Rengeteg ziccerünk volt, az első félidőben is vezettünk, akadtak talán szerencsés szituációk is, de sokkal több nagy helyzetet hagytunk ki. A kapusuk hozta vissza őket a meccsbe. A második félidő már más volt. Eladtam én is egy labdát, vagy kettőt, amikor visszajöttünk. Úgy érzem, faultos volt, ám nem fújtak, az én hibám. Sajnos a sérültek miatt nagyon kevesen maradtunk előre. Borzalmasan nehéz lesz.”

Nem volt az igazi a koncentrációnk – ismerte el Bánhidi Bence. – Nem tudtuk belőni a százszázalékos helyzeteinket. Picit elfogytunk, mind fejben, mind fizikailag. Ezért is hibáztunk ennyi ziccert, ezért volt ennyi eladott labda. A legfontosabb, hogy a továbbjutás megvan, készülünk a svédek ellen, remélem, felszabadult meccset tudunk játszani. A cseréktől azonban több segítség kell a folytatásban.

Jó mérkőzés volt! A mai és az első, Svédország elleni találkozónk sokban hasonlított, ezt a játékot, ezt a szintet igyekeztünk elérni az elmúlt öt hónapban – mondta az egyiptomi csapatot tavaly augusztus óta irányító David Davis. – Katar ellen szörnyen kézilabdáztunk, ma viszont remekeltünk, de a magyar csapat is jól játszott, szerintem a nézők is élvezték. A továbbjutásunk nagy siker lenne az ország számára.”

A 38 százalékos teljesítménnyel záró Mohamed el-Tajar kapus teljesítményéről így beszélt: „Valóban remekül teljesített, ám ahogy mindig mondom, jó védekezés nélkül nem lehet meccset nyerni. Ma nagyon sokat segített nekünk, de az egész tornára igaz, hogy fantasztikusan védenek a kapusok.”

El-Tajar maga is elismerte, élete meccsét játszotta a mieink ellen.

FÉRFI KÉZILABDA-VILÁGBAJNOKSÁG, DÁNIA ÉS NÉMETORSZÁG
CSOPORTKÖR, 4. FORDULÓ

D-CSOPORT
MAGYARORSZÁG–Egyiptom 30–30 (14–14)
Koppenhága, 3929 néző. Vezette: Fonseca, Santos (portugálok)
MAGYARORSZÁG: Mikler – Hornyák 2, NAGY L. 5, LÉKAI 6, Bánhidi 3, BODÓ 5, Bóka 1. Csere: Ilyés, SIPOS A. 3, Jamali 2, Ancsin G., Császár 2 (1), Juhász Á., Ligetvári 1
EGYIPTOM: Hendavi – EL-AHMAR 5 (2), el-Maszri, Szanad 3, ZEINELABEDIN 7, el-Deraa 3, EJSZA 5
Csere: EL-TAJAR (kapus), Navar 1, el-Vakil, Omar 3, Kajri 1, Hagag, Mamduh 2, Abdelrahim
Az eredmény alakulása. 4. perc: 2–2. 7. p.: 5–2. 11. p.: 8–4. 19. p.: 11–8. 28. p.: 11–14. 37. p.: 15–19. 43. p.: 18–19. 46. p.: 19–22. 48. p.: 22–22. 50. p.: 24–23. 54. p.: 25–26. 56. p.: 28–27. 56. p.: 28–29
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 3/1, ill. 2/2

Angola–Argentína 26–33
Katar–Svédország 22–23

AZ UTOLSÓ FORDULÓ PROGRAMJA (CSÜTÖRTÖK)

15.30: Egyiptom–Angola(Tv:M4 Sport)
18.00: Katar–Argentína
20.30: Svédország–MAGYARORSZÁG (Tv:M4 Sport)

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Svédország 4 4 115–84 +31 8
2. MAGYARORSZÁG 4 2 2 121–105 +16 6
3. Egyiptom 4 1 1 2 99–105 –6 3
4. Argentína 4 1 1 2 94–104 –10 3
5. Angola 4 1 3 96–124 –28 2
6. Katar 4 1 3 99–102 –3 2

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik