SIMON JÓZSEF 2018.10.03 13:22 Frissítve: 2018.10.03 14:07

Férfi kézi: sztáredzőt keres a Veszprém – íme, néhány jelölt!

Ljubomir Vranjes hétfői menesztését követően az a kérdés izgatja a kézilabda kedvelőit, hogy ki lehet a következő tréner a bajnoki ezüstérmes Telekom Veszprém kispadján.

A veszprémiek is töprengenek, ki dirigálja őket a jövőben (Fotó: Tumbász Hédi)

 

 

 
Vranjest menesztette a Veszprém – hivatalos 
Lehet, hogy Gulyás marad a Veszprém edzője 
Vranjes ennél sokkal többet szeretett volna elérni 
„Ismét össze kell fognunk” – levél a veszprémi szurkolókhoz 
Éles és Sótonyi a külföldi edzők kiváltságáról beszélt 

Nem vet túlságosan jó fényt a magyar kézilabdaedzőkre, hogy a veszprémi trénerkeringőben még véletlenül sem kerül szóba egyikük neve sem – ha leszámítjuk Vladan Maticsot, a tatabányaiak szerb-magyar edzőjét. A Telekom Veszprém vezetői nem is tagadják, nagy valószínűséggel újra külföldi szakember kezébe adják a gárda irányítását, amellyel meghatározatlan időre Gulyás Istvánt, a klub legendáját, a volt válogatott irányítót bízták meg. Igaz, Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója hozzáfűzte, adott esetben Gulyás maradhat is a csapat élén, aki a Breszt elleni szombati idegenbeli Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen ül először a magyar rekordbajnok kispadján.

Vagyis pillanatnyilag van trénerük Nagy Lászlóéknak, és az biztosan nem fordulhat elő, hogy szakmai vezető nélkül marad az együttes, amelynek az élén alig másfél év alatt a harmadik edző áll – és néhány napon vagy héten belül megérkezhet a negyedik.

Kinek örülne legjobban, ki legyen a Veszprém következő vezetőedzője?

Gulyás István maradjon!   (4076)
Veszelin Vujovics   (2232)
Vladan Matics   (1642)
más külföldi   (1442)
David Davis   (1410)
Slavko Goluza   (1279)
más magyar   (1140)
Dragan Djukics   (931)
Branko Tamse   (227)
Összes szavazat: 14379
Szavazás kezdete: 2018. 10. 03
 

 

Csík Zoltán elmondta azt is, hogy az edzőkeresés első és legfontosabb szempontja, hogy a klub vezetősége olyan szakemberrel tudjon megállapodni, aki a csapatot a BL-ben a négyes döntőbe vezeti – szerinte erre alkalmas a Veszprém kerete. Az edzőváltás még a szezon elején történt, a klasszis játékosok nem felejtettek el egyik napról a másikra gólt lőni, védekezni és védeni, a szurkolók és a szponzorok pedig biztosan kitartanak az együttes mellett, ha újra sikersorozatba kezd.

Már csak az a kérdés, hogy Gulyás Istvánt követi-e valaki a kispadon, és ha igen, ki?

A találgatásokkal nemcsak sok magyar szurkoló, hanem fél Európa is foglalkozik, és szép számmal röpködnek a nevek. Két nap alatt a Nemzeti Sporthoz legalább tíz-tizenkét lehetséges – ügynökök, edzők, volt klasszis játékosok által esélyesnek tartott – szakember neve jutott el. Ezt a bőséges listát szűkítve – hiszen a Talant Dujsebajevhez, Xavier Pascualhoz vagy Raúl Gonzálezhez hasonló edzők mozdíthatatlanok... – nálunk hat név akadt fenn a rostán. Ábécérendben összefoglaltuk, mi szól mellettük:

David Davis (spanyol, 41 éves): világbajnok balszélső volt Carlos Pastor aranycsapatában, háromszoros BL-győztes a Ciudad Reallal, 2014-től 2017-ig a Vardar Szkopje férfi- és női csapatánál dolgozott, az idén nevezték ki egyiptomi férfi szövetségi kapitánynak, kiváló ismerője a BL-mezőnynek.

 

Dragan Djukics (szerb, 56): kétszer is állt a Szeged élén, öt országban volt szövetségi kapitány, remek stratéga, naprakész a magyar és az európai kézilabdában, a szerb-horvát mellett magyarul, angolul és portugálul beszél.

 

Slavko Goluza (horvát, 47): a Veszprém volt irányító-balátlövő ikonja, 204-szeres válogatott, kétszeres olimpiai bajnok, világbajnok, horvát szövetségi kapitányként olimpiai, vb- és Eb-bronzérmes, a Zagreb után tavaly a Tatran Presov edzője lett. Óriási a nemzetközi rutinja.

 

Vladan Matics (szerb-magyar, 48): jobbszélsőként kétszeres vb-bronzérmes, hat évig volt a Szeged játékosa, majd a 2006–2007-es idényben a Szeged edzője lett, és bajnoki aranyig vezette a csapatot. Állt az FTC és a Celje, valamint a szerb válogatott élén, jelenleg a Tatabánya megbecsült trénere.

 

Branko Tamse (szlovén, 40): a Velenje volt jobbszélsője éppen Maticsot követte az állandó BL-szereplő Celje kispadján 2013-ban. Jól ismeri a BL-mezőnyt, szinte hazajár Veszprémbe, ahol a „fél csapat” honfitársa. A Celje éppen a múlt héten bontotta fel a szerződését.

 

Veszelin Vujovics (montenegrói, 57): jugoszláv balátlövőként olimpiai és világbajnok, háromszoros BEK-győztes, 1988-ban a világ legjobbja, edzőként a jugoszlávokkal olimpiai negyedik, a szlovénokkal vb-bonzérmes. A BL-ben dirigálta a Ciudad Realt, a Vardart és a Zagrebet, jelenleg a szerb Nis edzője.

2020.05.14 10:22:29

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, PAPP BÁLINT

Emily Bölköt szenvedélyről, fiatalon megtapasztalt elvárásokról és a Fradinál rá váró kihívásokról is kérdeztük.

2020.05.10 20:06:04

Kézilabda MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Nyugodtan okoskodhatok, míg az elnöknek és a szervezetének okosnak kell lennie.

2020.05.08 07:53:53

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS, ROSKA EMESE BOGLÁRKA

INTERJÚ. A győri kézisek szerény zsenije gyerekként jókislány-típus volt, és még most is zavarba jön, ha a képességeit méltatják.

2020.05.01 19:53:09

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Rendnek kell lennie fejekben, lelkekben, öltözőkben és irodákban egyaránt, mert a rend csak így, a maga egészében értelmezhető, érzékelhető. Hiszen részeredmény és részsiker van, de részrend nincs.

2020.04.29 20:33:14

Kézilabda THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Céltalanul élünk bele a világba.