Férfi kézi: sztáredzőt keres a Veszprém – íme, néhány jelölt!

Vágólapra másolva!
2018.10.03. 13:22
null
A veszprémiek is töprengenek, ki dirigálja őket a jövőben (Fotó: Tumbász Hédi)
Ljubomir Vranjes hétfői menesztését követően az a kérdés izgatja a kézilabda kedvelőit, hogy ki lehet a következő tréner a bajnoki ezüstérmes Telekom Veszprém kispadján.

 

 

Nem vet túlságosan jó fényt a magyar kézilabdaedzőkre, hogy a veszprémi trénerkeringőben még véletlenül sem kerül szóba egyikük neve sem – ha leszámítjuk Vladan Maticsot, a tatabányaiak szerb-magyar edzőjét. A Telekom Veszprém vezetői nem is tagadják, nagy valószínűséggel újra külföldi szakember kezébe adják a gárda irányítását, amellyel meghatározatlan időre Gulyás Istvánt, a klub legendáját, a volt válogatott irányítót bízták meg. Igaz, Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója hozzáfűzte, adott esetben Gulyás maradhat is a csapat élén, aki a Breszt elleni szombati idegenbeli Bajnokok Ligája-csoportmérkőzésen ül először a magyar rekordbajnok kispadján.

Vagyis pillanatnyilag van trénerük Nagy Lászlóéknak, és az biztosan nem fordulhat elő, hogy szakmai vezető nélkül marad az együttes, amelynek az élén alig másfél év alatt a harmadik edző áll – és néhány napon vagy héten belül megérkezhet a negyedik.

SZAVAZÁS

Kinek örülne legjobban, ki legyen a Veszprém következő vezetőedzője?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

Csík Zoltán elmondta azt is, hogy az edzőkeresés első és legfontosabb szempontja, hogy a klub vezetősége olyan szakemberrel tudjon megállapodni, aki a csapatot a BL-ben a négyes döntőbe vezeti – szerinte erre alkalmas a Veszprém kerete. Az edzőváltás még a szezon elején történt, a klasszis játékosok nem felejtettek el egyik napról a másikra gólt lőni, védekezni és védeni, a szurkolók és a szponzorok pedig biztosan kitartanak az együttes mellett, ha újra sikersorozatba kezd.

Már csak az a kérdés, hogy Gulyás Istvánt követi-e valaki a kispadon, és ha igen, ki?

A találgatásokkal nemcsak sok magyar szurkoló, hanem fél Európa is foglalkozik, és szép számmal röpködnek a nevek. Két nap alatt a Nemzeti Sporthoz legalább tíz-tizenkét lehetséges – ügynökök, edzők, volt klasszis játékosok által esélyesnek tartott – szakember neve jutott el. Ezt a bőséges listát szűkítve – hiszen a Talant Dujsebajevhez, Xavier Pascualhoz vagy Raúl Gonzálezhez hasonló edzők mozdíthatatlanok... – nálunk hat név akadt fenn a rostán. Ábécérendben összefoglaltuk, mi szól mellettük:

David Davis (spanyol, 41 éves): világbajnok balszélső volt Carlos Pastor aranycsapatában, háromszoros BL-győztes a Ciudad Reallal, 2014-től 2017-ig a Vardar Szkopje férfi- és női csapatánál dolgozott, az idén nevezték ki egyiptomi férfi szövetségi kapitánynak, kiváló ismerője a BL-mezőnynek.

 

Dragan Djukics (szerb, 56): kétszer is állt a Szeged élén, öt országban volt szövetségi kapitány, remek stratéga, naprakész a magyar és az európai kézilabdában, a szerb-horvát mellett magyarul, angolul és portugálul beszél.

 

Slavko Goluza (horvát, 47): a Veszprém volt irányító-balátlövő ikonja, 204-szeres válogatott, kétszeres olimpiai bajnok, világbajnok, horvát szövetségi kapitányként olimpiai, vb- és Eb-bronzérmes, a Zagreb után tavaly a Tatran Presov edzője lett. Óriási a nemzetközi rutinja.

 

Vladan Matics (szerb-magyar, 48): jobbszélsőként kétszeres vb-bronzérmes, hat évig volt a Szeged játékosa, majd a 2006–2007-es idényben a Szeged edzője lett, és bajnoki aranyig vezette a csapatot. Állt az FTC és a Celje, valamint a szerb válogatott élén, jelenleg a Tatabánya megbecsült trénere.

 

Branko Tamse (szlovén, 40): a Velenje volt jobbszélsője éppen Maticsot követte az állandó BL-szereplő Celje kispadján 2013-ban. Jól ismeri a BL-mezőnyt, szinte hazajár Veszprémbe, ahol a „fél csapat” honfitársa. A Celje éppen a múlt héten bontotta fel a szerződését.

 

Veszelin Vujovics (montenegrói, 57): jugoszláv balátlövőként olimpiai és világbajnok, háromszoros BEK-győztes, 1988-ban a világ legjobbja, edzőként a jugoszlávokkal olimpiai negyedik, a szlovénokkal vb-bonzérmes. A BL-ben dirigálta a Ciudad Realt, a Vardart és a Zagrebet, jelenleg a szerb Nis edzője.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik