MTI 2018.10.01 20:09 Frissítve: 2018.10.01 20:45

Férfi kézilabda: lehet, hogy Gulyás marad a Veszprém edzője

Elképzelhetőnek nevezte Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója, hogy a megbízott tréner, Gulyás István marad a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatának vezetőedzője.


A cégvezető az Echo TV-nek úgy nyilatkozott, olyan vezetőedzőt szeretnének találni, aki a csapatot elvezeti a Bajnokok Ligája négyes döntőjéig.

„Gulyás István kiváló szaktekintély. Ha a csapat esetleg azt a visszajelzést küldi, és az eredmények is olyanok – hiszen pillanatok alatt nem lehet bárkit leültetni a padra –, akkor adott esetben az is elképzelhető, hogy ő marad a vezetőedző” – nyilatkozta Csík Zoltán.

Gulyás 1985-től 1999-ig 433 meccsen 767 gólt lőtt veszprémi színekben. A klasszis irányító kilencszeres bajnok, kilencszeres Magyar Kupa-győztes, illetve KEK-győztes volt a csapattal, ezen kívül elnyerte az év legjobb férfi kézilabdázója címet 1995-ben.

Ljubomir Vranjes vezetőedzőt, Björn Sätherström másodedzőt és Eklemovics Nikola sportigazgatót hétfőn mentették fel a munkavégzés alól.

A cégvezető elmondása szerint a szakmai stábnak azért kell távoznia, mert a csapat szombaton hazai pályán kikapott a tavalyi győztes macedón Vardar Szkopjétól a BL csoportkörében, ez pedig nem olyan eredmény, amit elvártak.

„De sokkal rosszabb dolog is történt. Nem látjuk azt a fejlődést, amit az előző szezonban ígért a mester, és nem tart ott a csapat felkészülésileg, játéktudásban, játékintelligenciában, ahová vártuk” – magyarázta.

Vranjes tavaly nyáron vette át az együttes irányítását, amellyel egy Magyar Kupa-győzelmet ért el, a bajnoki döntőben alulmaradt a Mol-Pick Szegeddel szemben. A Bajnokok Ligájában a legjobb nyolc közé sem került, a dán Skjern HB összesítésben jobbnak bizonyult nála a rájátszás első fordulójában.

A mostani szezonban a BL-ben a Veszprém három forduló alatt kétszer vereséget szenvedett.

„Azt gondoltuk az elmúlt szezon végén, hogy egy bajnoki fiaskó után az edző lelket önt a csapatba, megpróbál olyan új dolgot véghezvinni, amitől a csapat új lendületet, új erőt, új hitet kap, és most mindez nyertes meccsekben mutatkozik meg” – nyilatkozta Csík Zoltán, aki hozzátette, remélhetőleg közös megegyezéssel fogják megszüntetni a svéd edző szerződését.

Végül elárulta, hogy a hétfői bejelentés után az öltözőben Nagy László csapatkapitány lelkesítő beszédet tartott, és elmagyarázta mindenkinek, „hogy itt most harci körülmények álltak elő, de itt akkor is dolgozni kell, akkor is edzeni kell, és akkor is meg kell nyerni a meccset.”

A hétfőn napvilágot látott külföldi sajtóinformációk szerint az egyiptomi válogatott szövetségi kapitánya, a Vardar Szkopje korábbi vezetőedzője, a spanyol David Davis, valamint a szlovén válogatott kapitánya, a montenegrói Veszelin Vujovics is jelölt a Veszprém vezetőedzői posztjára.

2019.07.21 16:54:04

Kézilabda HATÁR DÁVID

A hazai rendezésű kontinensviadalt hibátlan mérleggel nyerte meg Golovin Vlagyimir csapata.

2019.07.19 17:32:31

Kézilabda M. Á.

Junior női kézilabdázóink fordulatos mérkőzésen harcolták ki a fináléba jutást Győrben.

2019.07.13 21:43:32

Kézilabda BALLAI ATTILA

ALAPVONAL. Valóban csupán karnyújtás a végtelen? Vagy a gyémánt még csiszolatlan, és pusztán a szerencsés napállásnak köszönhetően esett rá egyszer, talán egyetlenegyszer éppen úgy a fény, hogy teljes pompájában ragyogott?

2019.07.10 23:51:02

Kézilabda SIMON JÓZSEF

NS-VÉLEMÉNY. A célkereszt az én mellemen lesz.

2019.07.05 18:43:29

Kézilabda SIMON JÓZSEF

Nagy László vérbeli, társait magával ragadó csapatkapitány volt Veszprémben és a válogatottban.