Férfi kézi: szerződtette a Veszprém az olimpiai bajnok klasszist

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.02.28. 10:05
null
René Toft Hansen a Veszprémben folytatja (Fotó: AFP)
A korábbi híreknek megfelelően René Toft Hansen, a német THW Kiel 33 éves olimpiai és Európa-bajnok beállója a nyártól a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

A dán Tv2 kedden több, sportági forrásból származó értesülésére hivatkozva számolt be róla, hogy René Toft Hansen megegyezett a Veszprémmel, így a magyar bajnokot erősíti a következő szezontól. A veszprémiek most a hivatalos honlapjukon megerősítették a megállapodás tényét – Toft Hansen egy évre írt alá a magyar csapathoz, hivatalosan 2018. július elsejétől lesz a Telekom Veszprém játékosa.

„Nagyon örülök, hogy a Veszprémhez igazolhatok. Már hat esztendeje Kielben kézilabdázom, és bár izgalmasak voltak az itt töltött évek, bármikor, amikor Veszprémben szerepeltünk, lenyűgöző hangulat fogadott. Szerettem ott játszani. Azt gondolom, hogy a csapatnak és nekem is ugyanazok a céljaink. Én nem nyertem még Bajnokok Ligáját, és a Veszprém is az első győzelemére hajt. Ez döntően hozzájárult a Veszprémbe való igazolásomhoz” – árulta el Toft Hansen.

A beálló 2012-ben igazolt a THW Kielhez, és jelenlegi szerződése idén nyáron lejár a németekkel. Szó volt arról is, hogy esetleg hazatér a dán bajnokságba, ahol a Ribe-Esbjerg szerette volna a soraiban tudni, de végül úgy döntött, folytatja a légióséletet.

Toft Hansen 2012 óta három német bajnoki címet nyert a Kiellel, míg a dán válogatottban eddig 135 mérkőzésen 195 gólt szerzett. 2012-ben Európa-bajnoki, míg 2016-ban olimpiai bajnoki címig jutott a nemzeti csapattal.

A Veszprém keretében Hansenen kívül további négy beálló található. A szlovén Blaz Blagotinsekkel és a svéd Andreas Nilssonnal tavaly év végén egyaránt 2021-ig hosszabbított a klub. Az is tudható, hogy a horvát Renato Sulic a lengyel Plockban folytatja, míg Schuch Timuzsin jövőjéről még nem volt hír.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik