Férfi kézi: olimpiai bajnok beállóval erősíthet a Veszprém – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2018.02.27. 20:46
null
René Toft Hansen a Veszprémben folytathatja (Fotó: AFP)
A dán Tv2 információja szerint a német THW Kiel 33 éves olimpiai- és Európa-bajnok beállója, René Toft Hansen a nyártól a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatában folytatja pályafutását.

René Toft Hansen 2012-ben igazolt a német csapatba, és jelenlegi szerződése idény nyáron lejár Kielben. Szó volt arról is, hogy esetleg hazatér a dán bajnokságba, ahol a Ribe-Esbjerg szerette volna a soraiban tudni, de a hírek szerint folytatja a légióséletet.

A dán Tv2 több sportági forrásból is úgy értesült, hogy a beálló megegyezett a Veszprémmel, így a magyar bajnokot erősíti a következő szezontól.

A Veszprém az átigazolásairól hivatalos bejelentést kíván tenni, addig nem kommentál semmilyen sajtóértesülést.

René Toft Hansen 2012 óta három német bajnoki címet nyert a Kiellel, míg a dán válogatottban eddig 135 mérkőzésen 195 gólt szerzett. 2012-ben Európa-bajnoki, míg 2016-ban olimpiai bajnoki címig jutott a nemzeti csapattal.

A Veszprém keretében jelenleg négy beálló található. A szlovén Blaz Blagotinsekkel és a svéd Andreas Nilssonnal tavaly év végén egyaránt 2021-ig hosszabbított a klub. Az is tudható, hogy a horvát Renato Sulic a lengyel Plockban folytatja, míg Schuch Timuzsin jövőjéről még nem volt hír.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik