Férfi kézi: pont nélkül zárta a válogatott az oviedói tornát

Vágólapra másolva!
2015.01.11. 12:55
null
Harald Reinkind (norvég) Ilyés Ferenc (balra) és Nagy László között tör a magyar kapura (Fotó: MTI/EPA/Alberto Morante)
A magyar férfi kézilabda-válogatott Norvégiától is kikapott a spanyolországi felkészülési torna záró fordulójában, így pont nélkül zárt.

 

Felemás érzésünk lehet az oviedói felkészülési tornán eddig látottak alapján, a férfiválogatott pénteken előbb majdnem legyőzte a házigazda spanyolokat, majd szombaton felejthető játékkal simán kikapott a lengyelektől.

A záró körben a vb-ről hozzánk hasonlóan lemaradó, a lengyeleket az első napon felülmúló norvégok következtek. A pénteken bokasérülést szenvedő Zubai Szabolcsot továbbra is pihentette Dujsebajev, aki vasárnap is újabb taktikai variációkat és felállásokat próbált ki, gyakran cserélte játékosait.

Az Ancsin Gábor, Lékai Máté, Schuch Timuzsin, Bodó Richárd belső négyessel kezdtünk, és a szegedi átlövő góljaival tartottuk a lépést az északiakkal (később Bodó, majd Nagy László is felzárkózott mellé). Lie Hansennel nem bírtunk, sorra túl tudott járni az egyébként több bravúrt is bemutató Mikler Roland eszén. 4–3-nál először vezettünk a meccsen, majd az első negyedóra végén hárommal is elmentünk, az előnnyel pedig jól gazdálkodtunk a szünetig (14–16).

A második játékrészt érthetetlenül rosszul kezdtük, a norvégok 21–18-ra fordítottak. Mindkét kapitány kísérletezett a felállásokkal, nekünk nem jött be az első percekben próbált szisztéma, ez pedig rányomta a bélyegét a félidőre. Espen Christensen sokszor borsot tört az orrunk alá a norvég kapuban, míg hátul akadtak védekezésbeli hiányosságok. Az ellenfél sokáig tartani tudta előnyét, az utolsó öt perchez érve 24–24-nél sikerült utolérni, azonban 25–25 után három északi gól következett. Harsányi a végén még hetesből szépített, de a magyar válogatott harmadszor is vesztesen hagyta el a pályát. Bár akadtak pozitívumok (például Bodó játéka), azért látszik, sok munkája lesz még Talant Dujsebajevnek a csapattal.

A tornát a mindhárom meccsét megnyerő, házigazda spanyol csapat zárta az élen.

FÉRFI KÉZILABDA FELKÉSZÜLÉSI TORNA, SPANYOLORSZÁG (OVIEDO)
3. FORDULÓ
NORVÉGIA–MAGYARORSZÁG 28–26 (14–16)
Oviedo
, 1000 néző. V: Cabrejas, Sánchez (spanyolok)
Norvégia: Tovas – BJORNSEN 6 (2), Reinkid 3, O'Sullivan 2, Gullerud 1, HANSEN 8, JONDAL 4. Csere: CHRISTENSEN (kapus), Overby 1, Jakobsen 3, Stromberg, Kristensen
Magyarország: MIKLER – Harsányi 4 (3), ANCSIN 7, Schuch, Ilyés, Nagy K. 1, Lékai. Csere: Iváncsik 1, BODÓ 5, NAGY L. 5, Szöllősi Sz., Szöllősi B. 2, Császár 1, Varsandán
Az eredmény alakulása. 5. p.: 3–2. 8. p.: 3–4. 11. p.: 6–5. 16. p.: 6–9. 20. p: 9–11. 27. p.: 12–15. 35. p.: 17–17. 40. p: 20–17. 45. p.: 21–20. 54. p.: 24–24. 58. p.: 27–25
Kiállítások: 10, ill. 6 perc
Hétméteresek: 2/2, ill. 3/3
MESTERMÉRLEG
TALANT DUJSEBAJEV, magyar szövetségi kapitány:
„Elégedetlen vagyok, mert mindhárom oviedói mérkőzésünket elvesztettük, ugyanakkor sok tanulsággal lettünk gazdagabbak. Tapasztalatszerzésre, az új és még javában formálódó játékunk kipróbálására jöttünk. Mindhárom ellenfelünkkel szemben tartottuk magunkat a találkozó nagyobb részében, de igen sok hibával játszottunk. Felkészülésünknek ebben a kezdeti szakaszában ez előfordulhat, de tovább kell javulnunk. Ehhez sok közös edzés kell."

A másik mérkőzésen:
Spanyolország–Lengyelország 33–28 (16–17)

A torna végeredménye: 1. Spanyolország 6 pont, 3. Norvégia 4, 4. Lengyelország 2, 4. Magyarország 0(–14)

Szombati eredmények: Lengyelország–Magyarország 35–25 (13–10), Spanyolország–Norvégia 38–20 (22–9)
Pénteki eredmények:
Spanyolország–Magyarország 27–25 (14–15), Norvégia–Lengyelország 30–25 (16–11)

A MAGYAR FÉRFI KÉZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
MIKLER Roland (MKB-MVM Veszprém), SZÉKELY Márton (Balatonfüred), PALLAG Péter (Csurgói KK)
Jobbszélsők: HARSÁNYI Gergely (Grundfos Tatabánya)
Jobbátlövők: NAGY László (MKB-MVM Veszprém), ANCSIN Gábor (Mol-Pick Szeged), BALOGH Zsolt (Mol-Pick Szeged)
Irányítók: CSÁSZÁR Gábor (PSG Handball, francia), LÉKAI Máté (MKB-MVM Veszprém), SZÖLLŐSI Balázs (Balatonfüred)
Beállók: ZUBAI Szabolcs (Mol-Pick Szeged), SCHUCH Timuzsin (MKB-MVM Veszprém), SZÖLLŐSI Szabolcs (Csurgó)
Balátlövők: ILYÉS Ferenc (Mol-Pick Szeged), NAGY Kornél (Dunkerque, francia), BODÓ Richárd (Grundfos Tatabánya), GERDÁN Tibor (Balatonfüred)
Balszélsők: IVÁNCSIK Gergő (MKB-MVM Veszprém), VARSANDÁN Milán (B. Braun Gyöngyös)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik