H. T. 2019.08.09 12:53 Frissítve: 2019.08.09 13:20

Férfi kézi: megérkezett Veszprémbe a BL-győztes beálló

Megérkezett Veszprémbe a Pánamerikai Játékokon bronzérmet szerző brazil férfi kézilabda-válogatott beállója. Rogerio Moraes Ferreira történelmet írna a bakonyiakkal.

 

Megkezdte a munkát a Veszprémmel Rogerio Moraes Ferreira (Fotó: handballveszprem.hu/Vörös Dávid)

A Bajnokok Ligája-győztes játékos a Vardar Szkopjétól igazolt Magyarországra, ahol a Telekom Veszprémmel kötött 2+1 éves szerződést.

A 25 éves kézilabdázó csalódott, hogy Brazília nem tudta megnyerni a nemrég véget ért Pánamerikai Játékokat, s egyenes ágon nem jutott ki a jövő évi tokiói olimpiára. Ő maga sem tudja, mi történt.

 
Számunkra is fájó brazil vereség, halvány esélyünk maradt az olimpiára

„Mi voltunk a torna esélyesei, legalábbis a döntőbe jutásra biztosan, ahol az Argentínával való csatánkat várta mindenki. Végül kikaptunk Chilétől az elődöntőben, amiben senki sem hitt. Nem tudom, mi történt. Nem is tudok szavakat találni arra, amit most érzek, mivel az olimpián játszani hatalmas lehetőség lett volna, amit könnyebben elérhettünk volna, ha megnyerjük a Pánamerikai Játékokat. Nem tudom, mi történt, már csak a selejtezőben bízhatunk. Többet kell dolgoznunk, hogy jobbak legyünk a következő kontinenstornán” – fogalmazott Rogerio Moraes a Veszprém honlapjának adott interjújában.

A játékos azt is elmondta, célja, hogy történelmi BL-győzelemhez segítse a Veszprémet az előttünk álló idényben.

„Négy éve játszom Európában, és eddig minden évben sikerült final fourba jutnom. Ez az első számú célom, hogy visszajussak Kölnbe, és ismét megnyerjem. Én vagyok az első brazil, akinek sikerült BL-t nyernie, most pedig már két címem is van. Szeretném ezt a sorozatot továbbvinni. Történelmet akarok írni a Veszprémmel, az első Bajnokok Ligája-cím megszerzésével, ez nagyon fontos számomra és mindenki ezért fog dolgozni az egész szezonban. Ebben a két, vagy több veszprémi évemben keményen fogok dolgozni minden célomért.”

2019.07.26 16:14:58

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

Emilie Christensennek a legjobbkor jött az FTC hívása, fontos állomásként tekint első külföldi klubjára.

2019.07.29 21:01:41

Kézilabda CSINTA SAMU

ALAPVONAL. A többségnek meg kell halnia ahhoz, hogy kiderüljön, mennyien tisztelik, szeretik, sőt, elismerik, tartják betölthetetlennek az eltűnése nyomán keletkező űrt.

2019.07.26 17:20:20

Kézilabda TÓTH ANITA

1987 júliusa óta volt lapunk munkatársa, az utóbbi évtizedekben kézilabda-szakírója.

2019.07.18 17:43:58

Kézilabda NEDELYKOV TAMÁS

A norvég Tord Ellingsen minden hétfőt a Fradinál tölti, és már jól látszik a többé éve tartó közös munka eredménye.

2019.07.23 21:25:20

Kézilabda BÁLINT MÁTYÁS

ALAPVONAL. Játékosaik méltósága a legfontosabb, amelyben sosem sértenék vagy aláznák meg őket – aki valaha eltöltött egy lélegzetvételnyi időt a verseny-sportban, tudja, mekkora kincs ez.