Férfi kézi: a Vardar beállója Veszprémben folytatja

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.01. 14:54
null
Moraes (balra) a nyártól Veszprémben folytatja (<strong>Fotó</strong>: telekomveszprem.hu)
A mai napon hivatalossá vált, hogy július 1-jétől a Telekom Veszprém férfi kézilabdacsapatában folytatja pályafutását a brazil Rogerio Moraes Ferreira. A Vardar Szkopje beállója 2+1 évre kötelezte el magát a magyar együtteshez.

Moraes 1994. január 11-én született a brazil Abaetetuba városában. A 204 centis és 118 kilós beállós viszonylag későn, 2012-ben kezdett el kézilabdázni szülővárosa csapatában, majd 2015-ben a THW Kielhez került próbajátékra. A német rekordbajnoktól ezután egyéves szerződést kapott, de Patrick Wiencek és René Toft Hansen mögött kevés játéklehetőséghez jutott, így kölcsönbe a TSV Altenholz csapatához került, ahol 2016-ig játszott.

A németországi kaland után 2016-ban a Vardar Szkopjéhoz igazolt, amellyel azóta minden évben macedón bajnokságot és kupát nyert, valamint 2017-ben a Bajnokok Ligája trófeáját is elhódította – írja a telekomveszprem.hu.

„A világ egyik legjobb klubjához szerződtem, sok játékosnak vannak hasonló vágyai. Nem idegenek közé jövök, mert a Vardar játékosaként sokukkal kerültem már szembe a pályán. A macedón csapatban Davis edzőtől is sokat tanultam. Jórészt neki köszönhtem, hogy itt tart a karrierem” – mondta a kettő plusz egy évre aláíró Moraes a Nemzeti Sportnak.

A Veszprémben valószínűleg az egy évre igazolt René Toft Hansen utódjának szánják. Mint korábban megírtuk, a januári világbajnokságon megsérült dán játékos helyére az idény végéig kölcsönvették a Balatonfüred fiatal játékosát, Szűcs Bencét.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik